ארקציה חלקית בתליה

ארקציה חלקית בתליה

מישהו (מצטער - לא זוכר את השם...אני חושב שקרא לו אורן) אמר שארקציה חלקית תופיע בתליה משום שכל הדם מגיע למטה (כח המשיכה)... ממה שאני הבנתי ומה שאני חושב הוא שהזקפה הזו נובעת מהלם ספינלי שמרחב את כלי הדם בכלליות...הארקציה עובדת על אותה פעולה ולכן היא תופיע

orend123

New member
אני אמרתי

בוב הרופא, אתה חדש בפורום? סתם.. לא מוכר לי... אני מקבל את התיקון שלך, יעזור לי מקור מוסמך. למרות שנראה לי שבגלל שהדם מתנקז למטה זה גורם לכך ונשמע הגיוני, אבל כמו שאמרתי, אני מקבל את התיקון שלך ויעזור לי מקור מוסמך.

אני מקווה שלא נפגעת

אני מקווה שלא נפגעת ממה שאמרתי...קורה לי לפעמים שאני לא מבטא את עצמי טוב. חוץ מזה כן אני חדש כאן.....וקוראים לי מתן (בקרוב נט"ן)

לאורן

היי אורן, אני אמנם לא מקור מוסמך אך זכרוני מסכים עם מתן ("בוב הרופא") - הזיקפה נגרמת ע"י ההלם הספינאלי. אם גם אני טועה אשמח לתיקון, אלי

Action force

New member
על פי מיטב ידיעתי

אירקציה חלקית נגרמת בגלל ההלם הספינאלי. ואני לא חושב שאני טועה... (עברתי על זה עם פראמדיק מהתחנה בתחילת הקורס האחרון שלי) אך יתקנו אותי אחרים. יונתן

sbenzvi

New member
אם כבר שאלתם....

אז אני בדיוק מתחילה ללמוד למבחן בפתופיזיולוגיה של טראומה (נכון, הגיע הזמן יום וקצת לפני הבחינה....) והסיבה לזקפה עפ"י הרצאותיו של פרופ´ היס (ודני, תקן אותי אם לא הבנתי נכון...) - הינה ירידה באספקת הדם למוח. ירידה כזו גורמת לגירוי/עוררות מינית הן אצל הנקבה והן אצל הזכר, בתיווך כמובן של מערכת העצבים המרכזית. אכן, במקרה של תליה הלחץ על הג´יגולריסים והקרוטידים תגרום לגבר זיקפה. ואינני חושבת שהלם ספינלי קשור בעניין. בסך הכל יש אנשים שמודעים לעובדה ולכן כדי להגביר את ההנאה המינית מכסים את ראשם בשקית ניילון (מנגנון שלא יגרום להלם ספינלי) וכדומה... כדי להגביר את ההנאה המינית (לא, לא ניסיתי....
) יש גם מקרים שבטעות נחנקו למוות. בכל אופן, לא בגדר
.... שרון

גם נכון, אבל

מה שכתבת נכון ויכול להוות הסבר חלקי או מלא לזיקפה בחלק מהמיקרים, אך למיטב זכרוני בדיקת זיקפה היא חלק מההערכה של בדיקת כל פצוע טראומה החשוד כנפגע עמוד/ חוט שדרה גם כאשר אין בהכרח בעיה באספקת דם למח. אגב, באיזו מסגרת זכית לשמוע את אחת מהרצאותיו המצויינות של פרופ´ היס? (גם "הקטנים" במכון באבו-כביר כמו דר´ נחמן או דר´ חן קוגל מרצים מצויין), אלי

paradan

New member
לא רק

אחד מהמנגנונים שבהם נגרמת הזיקפה היא אכן עקב נזק לעמוד השדרה, אך לא רק. מנגנון נוסף הוא היפוקסיה רגילה. בזמנים קצת פחות מתקדמים כשתלו אנשים בפומבי שמו לב לעובדה משונה - לא רק שהיתה להם זיקפה בזמן תלייתם אלא הם אף הגיעו לשפיכה. הדבר נחשב להוכחת אשמתם של אותם אנשים, כאילו הם גם נהנו בזמן תלייתם. הנה שיר אנגלי עתיק בנושא: In our town the other day They hanged a man to make him pay For having raped a little girl. As life departed from the churl The townsfolk saw, with great dismay His organ rise in boldest way A sign to all who stood around That pleasure e’en in death is found

orend123

New member
לא נפגעתי

זה בסדר, לא נפגעתי משום דבר, אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים. אז מי אתה? ולמה בקרוב נט"ן?? רגע, אז לפי מה ששרון כתבה, בכל מקרה שלא מגיע גם למוח מופיעה ארקציה, למה זה לא קורה בהתעלפות? (או שזה כן קורה ואני פשוט לא מתעלף?). בכל מקרה, ברפואה כמו ברפואה, אין דבר כזה שאין דבר כזה, כל אחד חושב על מנגנון תגובה שונה שגורם לכך, ואני מוכן לקבל את כולם עד שיוכיחו כי הוא מוטעה. (שימו לב לחתימה החדשה)

paradan

New member
שכחתי לציין

שכיום ב99% מהתליות אין מעורבות של עמוד השדרה. כך שהלם ספינלי לא מסביר את הסיבה לזיקפה. יש אף שאלה כזאת בשחזורים של המבחן (בשבילך שרון...)

מ צ ד ה

New member
אני מסכימה עם ענבל

בהרצאה של ד"ר חן קוגל מהמכון לרפאוה משפטית באבו כביר דיברנו בין השאר גם על תלייה והוא אמר לנו שעדיין לא יודעים איזה חלק במוח אחראי על זה ולמה זה בעצם קורה. בהרצאה לא הוזכר שום דבר לגבי ארקציה כתוצאה מנזק ספינאלי.

למעלה