ארקה לגוף!

ארקה לגוף!

רציתי לשאול :מהי ההתנגדות המקסימלית כשבודקים רציפות ארקה בין גוף המכשיר לפין של הארקה שלו בשקע (מקורות בבקשה לעיון אם אפשר)?

lekner

New member
ההתנגדות שואפת לאפס כי

אתה בודק בעצם את התגדות המוליך וגוף התנור

זה ידוע וברור שהיא שואפת ל0 אבל

במקרה שיש התנגדות מהו התחום המסוכן שאסור בשום אופן לחצות אותו

lekner

New member
אני לא מאמין שיש מקורות לזה אבל

ע"פ חוק אסור להתנגדות התקלה (לולאת התקלה) לעבור 5 אום לכן זה כנראה תלוי בהתנגדות הארקה שלך במידה והיא 3 אום כנראה אסור לעבור את ה 2 אום זה בהקשר ללולאת התקלה עכשיו בהקשר להגנה נגד זרם קצר חובה על ההגנה לקפוץ במקרה קצר בין פאזה להארקה לכן זה תלוי בהגנה אם יש לך הגנה של 16 אמפר במתח 230 וולט ההתנגדות המקסימלית המותרת היא פחות מ 230/16=14.37 אום יותר מזה ההגנה לא תקפוץ מקווה שענה לך על השאלה

הבנתי אותך רק עוד שאלה קטנה

כשחברת החשמל בודקת מתקן ביתי דירתי לפני קבלת המתח מהם עם במידה והבדיקה מראה יותר התנגדות מהמותר אבל לא בהרבה למשל ב2 או 3 אום האם חברת החשמל פוסלת מתקן זה?ואם כן מה צריך לעשות כדי להתגבר על מצב זה?

lekner

New member
בד"כ זה תלוי ב 2 גורמים

1 בבודק 2 בהגנה במידה ויש לך הגנה 32 אמפר אז 8 אום התנגדות לא תגרום לזרם קצר להקפיץ את ההגנה ואז אין מה לדבר במידה ואתה עומד בדרישה וזה +- אום אפשר להעביר אותך במידה ולא אתה צריך להוסיף אלקטרודת הארקה או אפילו יותר מאחת

אלקטדודת הארקה לבניין קומות !!!

איך נעשה זאת תגיד לא עדיף במקרה זה לסימוך על הפח"ת שיקפיץ?!?

lekner

New member
לעולם על תסמוך על הפחת שיקפוץ

בנוסף עם הארקה לא טובה אולי הוא לא בטוח יקפוץ כדי לעשות הארקה לדירה ספציפית בבנין תוקעים אלקטרודה בחצר ומריצים את גיד הארקה ללוח הדירתי בתוך צינור

ronibenyosef

New member
אלקטרודת הארקה

למרות כול ההצעות להיסתמך על אלקטרודת הארקה אני מציע מיתוך ניסיון לסייג,אלקטרודת הארקה התקועה באדמה יכולה לאכזב ובגדול,ראשית ניסיון לתקיעת אלקטרודה בהר הינו מועד לכישלון ומראש ,שנית גם עם ניתן לתקוע אלקטרודה כזו בסלע הרי הוא מבודד.גם תקיעת אלקטרודה באדמה בקיץ יכולה לתת תוצאות מאכזבות,מניסיון כאשר תקעתי אלקטרודה ליד הים אחרי מיספר שנים מצטפה האלקטרודה בתחמוצת כלשהיא ונהפכת למבודד, מניסיון רב שנים אני מישתמש בכול אמצעי העומד לרשותי כולל צנרת מים אפילו ישנה וללא מים אלקטרודה כמובן וזיון של יסודות הבניין וגם אז לא תמיד לפי דרישות התקן.

למעלה