ארקדיה

meravbr

New member
ארקדיה

כמו שהבטחתי ביקורת קצרה על ארקדיה: ביום חמישי האחרון (או קצת לפניו) החלטנו,הבנזוג ואני, לנסוע סופסוף ללידה אחד בלי הקטנטונת (שנה ו-5 חודשים כמעט לאחר לידתה). החלטנו על לילה במלון בעיר בירתנו. נסענו לדן פנורמה שהוא מלון די נחמד (לא מדהים...).כמובן שהיינו חייבים לחגוג את "חירותינו" הריגעית במסעדה טובה, אז אמרנו למה שלא נלך סופסוף לארקדיה שיש טוענים שנשארה היחידה בצמרת המסעדות בארץ. אז ככה – המיקום של המסעדה – חור רציני (בסמטה אפילה שנכנסים אליה מרחוב אגריפס) העיצוב – חמים ונעים (קצת מזכיר את יועזר). במרכז דלקה חנוכיה עם מגן דוד ענקי במרכזה (ודווקא היה פסח... כנראה מעין הצהרה על פטריוטיות יהודית – ציונית). והאוכל... ממממ... פצחנו בטעימת מרק דלעת והדרים עם כפית שמנת שהוגש בכוס יין – היה ממש טעים והשאיר טעם של עוד (המנה לא תומחרה). כמו כן הזמנו את אפריטיף הבית – ערק עם אשכוליות (כמדומני – טוב הזכרון לא מה שהיה פעם...) ונענע (25 ₪ ) – טעים למרות שאני לא מתה על ערק. הוגש לנו לשולחן מספר פרוסות צנימים שנעשו על הגריל + סלט שומר, סלרי ותפוז שהיה טעים + טפנד טעים (של זיתים כמדומני) + סלט גזר מוחמץ (אני אוהבת). הכל חוסל. כמו כן מגישים לחמניות של קמח לבן או קמח שיפון שאותן ניתן לטבול בשמן זית + חומץ בלסמי. הזמנו יין "קוט זה רון" צרפתי בציר 99 (115 ₪). בכלל למסעדה יש מרתף יינות קטן ומרשים (רואים כשיורדים לשירותים, כשההרגשה היא ירידה למרתף עינויים ...). היין היה מהנה וגמרנו את כולו. מנות ראשונות: אני הזמנתי כבד אווז שהונח לו על קייוי שלם מתוק שנעשה עם ג'ינגר – היה מעולה (90 ₪) בעלי – דיונונים שלמים ברוטב ששאיננו זוכר. גם טעים אך קצת פחות מהמנה שלי... (80 ₪) למנת ביניים קיבלנו סורבה (לא מתוק מידי שנראה יותר כמו ברד) של אשכוליות, קמפארי ובזיליקום (לא מתומחר). מנות עיקריות: שנינו הזמנו את אותה מנה מהסיבה ששנינו לא אוהבים להזמין דגים במסעדות גורמה (והיו כמה מנות כאלו), ומנות בשריות אחרות היה קדרת אוכף טלה (אני לא אוהבת קדרות, לבעלי לא בא עליה) וקונפי שוק אווז (שיוצא לטעמי בד"כ די יבש). אז נשארה מנת סינטה בגריל שנחה לה על מעט פירה, בטטה מהגריל, צרור רוזמרין ובצל ירוק. לדברי המלצר השף (עזרא קדם שהפגין נוכחות מרשימה במסעדה ובמטבח – יש תצפית על המטבח מהסמטה שמובילה למסעדה ולי תצפיות כאלו עושות טוב כשאני יודעת שככה אפשר להשקיף על נקיון וטיב העבודה במטבח...) הוסיף לנו חתיכות קטנות של כבד אווז ושעועית טריה. היו מנות טעימות מאד אבל הן תומחרו, לדעתי, בהגזמה קלה – 150 ₪ למנה. למרות שברור לי שתמחור המנות כולל את כל מה שמסביב – מנות הפתיחה, הביניים, הפורפיטורים בסוף – שכולם לא מתומחרים, וכשנותנים אותם מרגישים שמפנקים אותך... לקינוח הזמנו מעין עוגה של 2 שכבות שוקולד עם כדור גלידת קפה ממש (ממש מרגישים את טעם הפולים ואת המתיקות המועטה, שלי היה טעים כי אני מתה על קפה ובעלי לא כ"כ אהב). התמחור – 50 ₪. הפוך אחד – 14 ₪. סיכום : היה טעים מאד, יחס טוב אבל מלצרים טיפה פחות קשובים ממה שצריך (לא תמיד מילאו את הכוסות הריקות בזמן, היינו צריכים להזכיר להם) – וזה ברור כשיש 2 מלצרים על מסעדה די מלאה (טוב הם כנראה שרידים לתקופות שהמסעדה היתה יותר ריקה עקב "המצב" או שככה זה במהלך השבוע...). העלות: כמעט 700 לפני טיפ (מוסף טיפ אוטומטי של 12%). אין ספק שנחזור לשם אבל לא בקרוב (בגלל העלות כמובן...).

עירד29

New member
יקר להחריד!!!

אני ביקרתי בעבר בארקדיה והרושם שנשאר הוא שהמסעדה הכן טובה ומושקעת אבל בעבור סכום שכזה אפשר לבקר יותר מפעם אחת במסעדות לא פחות טובות. גם בביקורת הנוכחית לא יצאת מגידרך שקיבלת תמורה מופלאה למחיר ותקני אותי אם אני טועה. מה שכן, שמחה שיצאתם להתאוררות קלהושזכיתם לזמן איכות-כן ירבו!

פינליש

New member
יופי של ביקורת !

יקר בטירוף !! אני לא יכולה להרשות לעצמי לאכול בסכום כזה. אני מניחה שאם היו מבטיחים לי ארוחה הודית נדירה, סטייק ענק, עסיסי וייחודי... אולי הייתי שוקלת ללכת למסעדה שבה הייתי משאירה סכום בסדר גודל כזה. אבל גם כן.... פעם בשנה אולי ובעת אירוע ממש מיוחד. כתבת יפה ובאמת הכי חשוב שנהנת והיה לך זמן איכות עם הבעל. לחיים לעוד ארוחות שוות.

liti

New member
יופי של ביקורת!

מצטרפת לזעזוע מהמחיר היקר אך עקב האירוע (לראשונה אחרי שנה וחמישה חודשים...) נראה שהיה שווה כל גרוש (בפרט שקיבלתם צ'ופרים מיוחדים). לא אהבתי את החיוב האוטומטי של הטיפ. זה פשוט לא חוקי! האם נאמר לכם משהו לגביו?

גידי42

New member
אכן ביקורת מעולה....

נכון קצת יקר במיוחד בימים שבהם אפילו מסעדות גורמה ממתנות את עצמם ומציעים דילים כאלה ואחרים אבל בעצם העובדה שהחלטתם לחזור אמרתם את הכל...עזרא הוא אחד מהשפים המובילים במחוזותינו ולפעמים שווה להשקיע בארוחה לאירוע מיוחד. עדיין זוכרים את קרן זצ"ל.

Rosse

New member
עשו טובה, תפסיקו להזמין כבד אווז

אפשר גם בלי זה. ואני כן בפורום הנכון. חוצמיזה: 14 ש"ח לקפה? תגידו, מה הענין?!

meravbr

New member
תודה רבה לכולם על ההערות

ורציתי להוסיף משהו - מאד נהננו אך באמת לא יצאנו מגידרנו בגלל האוכל אלא היה לנו ממש כיף משילוב הגורמים שציינתי - האירוע, האוירה, וכן, גם האוכל המאד מאד טוב. אנחנו כן נחזור בגלל האוכל אבל רק כשנרגיש שממש אנחנו רוצים להוציא סכום כזה ורק לאירוע מיוחד נוסף (שנה וחצי אחרי לידת הילד הבא נניח
). להגיד שיצאנו מגידרנו מארוחה כלשהי אי פעם - זה היה רק בארוחת טעימות בתמוז לפני כשנתיים. ואכלנו כמעט בכל המסעדות המובילות בארץ (חוץ מ"תפוח זהב" ו"רושפלד" שלא הספקנו). ול- ROSSE - אני מבינה את הענין של לא לאכול כבד אווז אבל לדעתי זה נכון - לגבי לפחות - לכל סוג בשר ודגה (שמעת פעם איך מתבצעת שחיטה כשרה??? וראית פעם איך הורגים קרפיונים בסופר???), ואני לא מסוגלת להיות צימחונית - גם לא מטעמי מצפון. אז אני עדין אוכלת כבד אווז, עד שיום אחד אחדול...

למעלה