ארץ עמלק

Gefen

New member
אני שוטפת את סיר הבשר

בארץ עמלק, כל שבת אחרי החמין...

zotee

New member
עמלק זה לא במלבורן

מבינה את התחושה שעמלק זה כל מקום שהוא לא הארץ, אבל גרמניה... אכן הסיר צריך להיות כבד. אני לא מתלוננת, חח, רק מקטרת.

Yaniv-DC

New member
זה אומר שכל שבת את מכינה חמין?

ואין לילדים גזים אח"כ?

אהה, אז אני חצי...

לא חצי סיר הבשר - אותו אני שוטף חזור ושטוף אבל חצי גרמניה - אני על הגבול - באזל, ואני עובר אותו 3 פעמים בשבוע מאוד הגיוני - כשלמדתי בבאזל גרתי בגרמניה ועכשיו אני מפצה - אני גר בבאזל ולומד בגרמניה - הגיוני לא?

נשאלת השאלה, יובל, איפה אתה משלם מס

אצל השוייצרים החביבים שדאגו לשמור כל כך יפה על הכספים של סבנו וסבותינו במשך כל אותם שנים ארוכות (תודה!), או אצל הגרמנים שדאגו שלא יהיה אף אחד שימשוך את הכספים... נו טוב, אני במצב רוח קצת ציני הערב וצריך לשחרר קצת STEAM. שום דבר אישי.

אם כבר ככה, אז השוויצרים החביבים

שלא רק שמרו על הכסף אלא גם עזרו בממון המלחמה כך שהיא יכלה להמשך עוד שנה יותר משהיתה נמשכת ללא עזרתם האדיבה והגרמנים שכל מילה נוספת על מה שהם עשו מיותרת לכאורה - כי היא רק מגמדת את רוע הזוועה. אבל מה מקס - אני לא שוכח כלום, אבל אני לא חושב שיהיה הוגן מצידי לשפוט אנשים על חטאי הסבים שלהם. אני גם לא שוכח שהתרבות הגרמנית סיפקה הרבה חומר חיובי לתרבות האנושית וגם התרבות היהודית פרחה בגרמניה כך שבמידה מסוימת, היא חלק מהתרבות שלנו - אם נרצה ואם לא. וחוץ מזה, תזהר לפני שאשסה בך את מריגואלה...

ואם אתה מתעקש, בענין מקום שבתי,

אז הנה עוד כמה הגיגים בנושא: שלושה שירי זָרוּת א שׁוֹקֵע לְתוֹךְ זְרִיחַת יָרֵחַ מְעַל אָגָם בִּשְׁוַיִץ נִזְכָּר בִּשְׁקִעַת יָרֵחַ אַחֵר לְתוֹךְ יָם יָלְדוּתִי וְחוֹשֵׁב עַל הַמָּחַנֶה. בּוֹהֶה בְּשׁוֹבֵל הַיָּרֵחַ אֵיך הוּא מְפָלֵחַ אֶת הַאָגָם וְאֶת מַחֲשַּבוֹתַי מְזָמְזֵם עַל רוּתִי וְחוֹשֵׁב – קוֹרְאִים לָךְ בִּכְלַל אָנָה וְרוּת הַיתָה סוֹפֶרֶת אֶת שְׂעוֹרֵי בּעָז בְּמוֹאָבִית. גַּם אִם לָמְדָה עִבְרִית. גַּם אִם לָמַדְתִּי גֶּרְמַנִית. ב חֲצִי מָנָה פַלָפֶל – לְבָנַה חוֹצָה אָגָם בִּשְׁוַיִץ בְּסָכִּין שֶׁל אוֹר שֶׁנָּע אִתִי – תּוֹכְנִית חֲלוּקָה מִשְׁתָנַה עִם כָּל עוֹבֵר וָשָׁב. איש לא מִתְרעֵם אוֹ מִתְלוֹנֵן עַל אִי הַצֶּדֶק שֶׁנָּעַשָׂה בָּחֲלוּקָה הַזּאת אוֹ בַּאֲחֶרֶת. הֶם גַּם לא מְבִינִים שֶׁזוֹ חֲצִי מָנָה פַלָפֶל – בַּשּׁמַים וְגַם לא אֶת הָעִבְרִית שֶׁאֲנִי כּוֹתֵב. ג לִבְרוֹח אֶל מְחוֹז הַשֶּׁקֶט וְהַנּעָם כְּדֵי לִיכוֹל לִיצוֹר. כְּדֵי לִיכוֹל לִכְתוֹב עַל זָרוּת בִּמְקוֹם הָרגָע.

warweak

New member
התרבות היהודית פרחה בגרמניה...

אויי גוועאלד!!אני צריך לשמן את האידיש שלי!! אם תשווה את התרבות היהודית שיכלה הייתה לפרוח שם עדיין אילולא השואה, לתרבות היהודית שנותרה שם בהווה...יום וליילה. (אני עדיין זוכר ת´פעם הראשונה שצפיתי בסרט"רשימת שינדלר".) גוואעלד. חוצמזה,במקרה ושכחת,אזכיר לך שמערב גרמניה הדמוקרטית החופשית,שילמה למדינת ישראל הצעירה הדמוקרטית והחופשית של שנות החמישים והשישים מיליארדים של דויטשמארקס בפיצויים,מה גם שהיא מכרה לחיל הים הישראלי צוללות חדשות חדישות מחודשות ומשובחות בזיל הזול(כמעט בחינם!) (מה גם שאני מת לקנות לי ב.מ.וו 320 מודל 2003 איכותית או אודי TT קבריולה חמודה בטירוף!אם לא שמת לב אני מעריץ נלהב של מכוניות תוצרת שטוטגארט ובוואריה,אז תפסיק ללכלך על הגרמנים,עוגב! כי מבחינתם ההיסטוריה לא חוזרת,אבל העתיד נראה דיי ורוד!)!

אני מבין שלא ממש הובנתי

אז ככה, אני לא שוכח את העבר של הגרמנים. הם גם לא שוכחים. ממש לא. יש מודעות רבה בגרמניה לכל הנושא. מה שבאתי להגיד למקס זה שאם מחפשים סיבות למה לשנוא את כל העולם ואשתו - זה ממש קל. במיוחד בתור יהודים. מצד שני - אני חושב שזה ממש לא הוגן לעשות את זה, במיוחד בהתחשב בעובדה שמכל אומות העולם, גרמניה, היא אחת האומות שאולי חייבת הכי הרבה לישראל אבל גם עזרה המון לישראל. בכל אופן - בדיוק כמו שאני ממש לא מאושר שיש מי ששופטים אותי על היותי ישראלי, אני לא שופט אף אחד על עצם היותו בן אומה כל שהיא. ובענין ציניות - גם הגולים היושבים באירופה ציניים לפעמים, רק שעושה רושם שלא ממש הבנת שאני גם הייתי ציני למדי בהודעה הקודמת שלי. ורק ד"א, חברה שלי - גרמניה.

warweak

New member
חברה שלך גרמניה?ואו מרצדסית תפסת לך

סחתיין עלייך עוגבון!אני כשלעצמי הייתי מעדיף חברה אמריקאית קדילאקית(או קנדית איכותית)מהסיבה הפשוטה שלאמריקאיות אין מה שנקרא "excess baggage"בעברן! (אם אתה מבין למה התכוונתי!) אתה צודק שקל מאוד לשנוא את העולם ואישתו,אישתו של העולם אף פעם לא סימפטה ת´עולם וזוהי הסיבה שאני תומך בגירושין בין העולם ואישתו! (ושהעולם האכזר לא יחשוב לרגע שהוא לא ישלם לאישתו גט!להיפך,הוא כן ישלם!) גרמניה עזרה לישראל, זה נכון...כבר הזכרנו את צוללות חיל הים?אכן!(חוצמזה רוב רובם של הישראלים חולמים לנהוג במרצדס איכותית!זה בדוק!) פשוט עושה רושם שלא ממש הבנת שגם אני מעריץ נלהב של הציניים הצנוניים.

warweak

New member
נו טוב,אז רק תדע לך שהציונים הם...

ציניים לא נורמליים..סתאאם..שמת לב שכולנו במצ"ר(מצב רוח!)ציוני... אופס...מצ"ר ציני..סליחה..מה לעשות..מסתלבטים על השוויצרים..אופס...על השווייצרים(וואו!שמתם לב מה ש"יוד" אחת קטנטונת עלולה לגרום!)פה ושם משחררים קצת אדים(ע"ע סטים)על היקים(ע"ע הגזע הארי ע"ע גרמנים)... עזוב אותך משוייצרים ואריים..פססט..תדע לך ש.. הצרפתים הם הנאצים האמיתיים(עם בעמי העמלק עיסקנינו!)

למעלה