ארץ נהדרת

ארץ נהדרת

משהו שחשבתי עליו , נראה לכם שדרך הצגת הדמויות בארץ נהדרת , משפיעה על הדימוי של האנשים האמיתיים אותם מחקים ? אני ממש אוהבת את התוכנית הזאת , לפעמים זה גורם לי לצחוק עד כדי התקף ( אני אסטמתית מתוסבכת ) , אבל אתמול בערב ראיתי למשל את החיקוי של נעמי בלומנטל שעשו , זה היה מצחיק אבל ממש לא נכון , ז"א דיי הדביקו לה סטיגמה של גנבת קלפטומנית לא ? ולמיטב ידיעתי היא לא גנבה אלא הואשמה במתן שוחד ... השאלה היא האם זה לא משפיע על דרך הראיה של הציבור את אותו פוליטיקאי , זה כמו ש"הדביקו" לנשיא קצב סטיגמה של מפגר מוגבל כזה , כשבעצם הוא לא כל כך טיפש , אולי אפילו לא טיפש בכלל .. ברור לי שזה בצחוק והכל ... אבל דחילאק מסכנים המחוקים (תרתי משמע )

gloom

New member
כח התקשרות../images/Emo66.gif

שתבין, היום לתקשרות יש כל כך השפעה שנאי ממש אבין עם הפופולריות שלה תתחיל לעלות בעקבות זה, אפילו שהיא קלפטומנית (ואלי לא...) ואז בגלל החיקוים שלה אנשים רק יחבבו אותה יותר, כמו עוזי כהן, הוא באמת לא דמות מזהירה במיוחד, אבל ברגע ששמו אותו בארץ נהדרת הוא הפך לסלב... אז כן, איכשהו לחיקוי הזה יהייה איזהשוהא תפקיד או משהו כזה...

Im So Excited

New member
יכול להיות.

יכול להיות שזה משפיע על חלק מהאנשים באיך הם רואים את אותו בנאדם,אבל לא בהכרח. ז"א אני רואה את התוכנית,זה מצחיק והכל..אבל ,יש הרבה דברים שלא נכונים בהכרח.יכולים להדביק לאיזה פוליטיקאי סטיגמה,אבל אני אחשוב שהיא לא נכונה,אבל בכל זאת אצחק מזה.
בקצרה,זה תלוי,יש אנשים שנותנים לתקשורת להשפיע עליהם,וישנם כאלו שלא.

....

אין ספק שהתקשורת, ובמקרה זה- ארץ נהדרת משפיעה על הדימוי של האנשים אותם היא מחקה, בעיקר במקרים שבהם מדובר ברושם ראשוני של אדם שאין לו מושג או כל קשר למחוקים והוא לא יודע עליהם הרבה. הוא מקבל מידע על המחוקים, שבהרבה מקרים הוא מידע מוטעה או הגזמה גדולה, וזה הדימוי שיש עליהם בד"כ.

La Gamba

New member
הנושא הזה עולה כל הזמן בסאטירות

פוליטיות, וברור שכן, יש לכך השפעה מרובה על המציאות הישראלית ועל דעת הקהל. לעיתים התקשורת והסאטירה יכולים לעשות נזק פוליטי עצום לאדם זה או אחר (דוגמת דן מרידור בחרצופים). ההשפעה ניכרה במיוחד בשנה שעברה עם כל הסיפור של עוזי כהן. אבל, לא ניתן להגביל תכניות אלה (כמו VH1 Ill-istrated) הפוגעות כה קשה בדמויות ציבוריות, מבלי לפגוע קשה מדי בחופש הביטוי. היוצרים עצמם מוגנים כיוון שמדובר בדמויות ציבוריות והם מכסת"חים עצמם בעזרת הודעה קצרה בתחילת כל תכנית (כמו סאות'פארק)

Continuum

New member
בגלל זה

תכניות כמו "ארץ נהדרת" יורדות מאוד נמוך כשהן צוחקות על כל שטות אפשרית, בעוד שסאטיריקנים רציניים כגון שי ודרור או גיא מרוז, יודעים לשאול שאלות נוקבות ואמיתיות, ע"מ לחשוף אבסורדים (מצחיקים אבל כואבים) בהתנהגות הממשל.

???

ממתי רבע שעה של בלבול מוח על הפטמות של לימור לבנת ובנה נחשבות לחשיפת אבסורדים בהתנהגות הממשל ?

Continuum

New member
כשתגדלי תביני. אולי.

בעצם סביר להניח שלעולם לא תביני.

וואו מה נעלבת ?

מאיפה אתה יודע בת כמה אני ? אולי אני בת 40 ? אולי בת 24 ? אין לך שום דרך לדעת , זה שמישהו לא אוהב את מה שאתה אוהב, לא אומר שהוא טיפש, וזה משפט שסבתא שלך היתה צריכה להגיד לך מזמן מזמן לפני שעלית לכיתה א' ...

Continuum

New member
אבל אני אסביר לאחרים:

העניין האמיתי הוא שהיית מצפה משרת *החינוך* שתגדל את הבן שלה להיות יותר מדוגמן טיפש להחריד (הם ירדו על ההתבטאויות שלו בראיון לעיתון). הם צחקו עליו שהוא בן אדם טיפש כל כך, אבל הודו שיש לו באמת אחלה פיטמות (הוא הצטלם בלי חולצה לאותו עיתון). "ואם הוא לקח אותן מאמא שלו, אז גם לה יש אחלה פטמות." זה כבר סתם מצחיק, ומגיע לה. הקטע הסאטירי פה זה שמה שהם אמרו עליו (אתה טיפש עם אחלה פיטמות) זה בדיוק מה שהוא אמר על עצמו, בחשיפה הזאת שאירגנו לו. אבל שי ודרור הציגו את זה בדרך יותר מפוקחת, שמראה עד כמה זה אבסורדי.

Vrock

New member
אתה צודק, אבל אתה אידיוט לפעמים.

כן, שי ודרור הם די טובים במה שהם עושים, יותר מכל אחד אחר בעסק כרגע כנראה. לא, זו לא סיבה לרדת לפסים אישיים. ממש לא. אני חושב שכדאי ששתנצל, ואתה יודע שאני לא אומר את זה הרבה.

Continuum

New member
..

כשאני פוגש אנשים בעולם האמיתי, אני מניח שהם בסדר עד שיוכח אחרת (לפחות מבחינת ההתנהגות שלי אליהם). כשאני פוגש אנשים בפורום, אני מניח שהם מפגרים עד שיוכח אחרת. עניין של הסתברות. לעיתים רחוקות אני טועה, משום שכמעט תמיד קל מאוד לזהות את הלא-מפגרים על ההודעה הראשונה.

אולי באמת כדי שתתנצל

מי הכתיר אותך לחלק תוויות , להשמיץ אותי פה מול הפורום , בוא אני אגיד לך משהו , אתה החלטת שאני "מפגרת " בגלל שאני לא אוהבת זוג סטנדפיסטים שאתה דווקא כן אוהב תקרא את המשפט הנ"ל שוב , ושוב ושוב, עד שתבין מי מאיתנו הוא המפגר , כמה שאני קטנה ,אתה לא מגיע לי לקרסוליים , תהיה בטוח בזה .

iknow

New member
למה מישהו צריך "להכתיר" אותו?

את לא מסווגת אנשים ל"חכם", "טיפש", "יפה", "מכוער", "כל מה שבא לך" על סמך היכירותך איתם? מישהו "הכתיר" אותך אי פעם?

כמובן שכן

אבל אני לא טורחת להגיד להם את זה , ואני בטח לא עושה את זה במול אנשים אחרים (או במקרה הזה בפורום) והכי חשוב , אני לא עושה את זה כי הם לא מסכימים איתי , תהיה בטוח

iknow

New member
מה זאת אומרת "אני לא עושה את זה

כי הם לא מסכימים איתי"? אז על סמך מה את כן עושה את זה? למה לא לעשות את זה מול אנשים אחרים?

...

על סמך זה שהם עושים דברים שמעליבים אחרים , על סמך זה שהם פוגעים בי באופן אישי, על סמך זה שהם חארות לסביבה שלהם , להמשיך ?

למעלה