ארץ מים רבים

ארץ מים רבים

תופעה של ממש עכשיו, אחרי כמה ימים של גשם ועוד גשם על גבי קרקע רטובה ממילא המים נובעים מכל מקום. חזרתי עכשיו הביתה עם הילדות מתל חי דרך השבילים החקלאיים על מנת לבקר באפיק התחתון של נחל עיון. מה אומר ומה אגיד? לא צריך נחל, בכל פינה מצויה נובעים מעיינות, הדרכים שזורות זרזיפים זרזיפים של מים זורמים על פני אספלט ועל פני אדמה. נבקעו מעיינות תהום רבה. נחל עיון עלוב הנפש שבימים כתיקונם מספק טפטוף של ברז מקולקל עולה עכשיו על גדותיו ונראה כמו התשובה הישראלית לאורינוקו. אתמול טיילנו לאורך הגדה שמעל מפל הטחנה. למי שמכיר: השבילים נעלמו, הנחל גאה ועלה עד גובה השבילים וסחף אותם לעבר הכינרת, ומשם למוביל הארצי ואליכם הביתה, הו אנשי מרכז הארץ. רק שלא תגידו שלא חושבים עליכם. אצלנו זה לא כמו אצל הנבלות הללו מבוסטון ובאזל שמה שעשו רק למען עצמם עשו.

גנגי

New member
תשובת הנבלות מבוסטון:

כבר מזמן רציתי לספר לכם שהחורף כאן הפתיע אותי. לקור ציפיתי (ולא התאכזבתי - עכשיו, למשל, מינוס שלושים וקצת), אבל לא ידעתי שזה ייראה ככה: אין כמעט משקעים, יבש לאללה, שמיים כחולים כמעט כל הזמן, בלי צל-צילו של ענן, נראה כמו אצלנו בקיץ, רק מה - קפוא. לא סתם האב של רוח הקודש מגדיר את זה כ"מדבר קפוא". בקיצור - חשבתי שיהיה כאן אפור ושחצי שנה לא אראה שמש... מה להגיד לכם - החורף הכי יפה שראיתי בחיים זה כאן.

אטיוד5

Active member
הגשם שלך יבוא בשלש עונות.

רק לא בחורף. במינוס אין גשם. עוד כמה עונות נשארו לך. (רציתי לכתוב יאמניאק(ית), אבל זה לא הסתדר עם הנבלה.)

גנגי

New member
אבל זהו בדיוק,

שגם שלג אין הרבה. רוב הזמן תכול שם למעלה. פשוט אין משקעים.

אטיוד5

Active member
נו, בטח

שלג זה כמו חיים - לא יכול להווצר ביובש. כשקר ממש, האויר יבש. כלומר, את יכולה להסתכל בשמיים התכולים וגם לחפש בעיתון המקומי דיווחים על שריפות. כן, שריפות בטמפרטורות של 30 מינוס. כיף של חיים יבשים.

shellyland

New member
אל תתן לזה לעלות לך לראש

כמה שבועות - והכל מתייבש חזרה. במרץ כבר קיץ.

איפה? בירושלים?

מותק שלי נשמה: כשאני עברתי לכאן בתחילת ספטמבר הכל היה עדיין ירוק ירוק כמו לקסיגלי. ספטמבר כמו לפני ראש השנה. צפון כמו ארז הלבנון. טל מהר גלעד אביא לך אחותי כלה. ברור? בבקשה קצת ביקורת עצמית, אתם הירושלמים שזקוקים לאתרים כדי שיבינו אתכם אל תשליכו עלינו את התסביכים שלכם. אצלנו זה לא כמוץ אשר ידפנו רוח, אלא כעץ השתול על פלגי מים אשר פריו יתן בעיתו ועלהו לא יבול, וכל אשר יבשל יצליח.

שרוֹן

New member
זה לא נכון!

אני, כל פעם שאני באה מבאזל, מביאה איתי בקבוק מים מינרלים. ומידי פעם כשנמאס לי מהגשם, אני שמה יד על הלב ואומרת, אך, לפחות הכינרת מתמלאת.

lexigali

New member
../images/Emo99.gif נכון! נכון! נכון!

שלא תטעו! אין פה מים. גם לא עכשיו. אף-פעם, למעשה. חבל על כל טיפה!

yehuda winer

New member
נהנתי!

נהנתי לקרא את (כמעט) כל השירה הזאת! אני מקנא לך על שאתה יכול לטייל בתל חי עם כל המים החיים האלה, שבהם לחמצן צורת מגן דוד. וכל הירק, אני ירוק מקנאה! ואפרופו מגן דוד ואנטישמיות שמרבים לדבר עליה: היום, באירופה, יום זיכרון לשואה. ברומא, בתחנת הרכבת שלtributina הציבו רכבת משא עם מספר קרונות וחומר תעודי. בכל קרון היה נוכח ניצול שואה איטלקי, וילדים מהתיכון הוזמנו למסע ברכבת, תוך שמספרים להם את מה שכאן קרה. זה מזכיר לי מים שמחלחלים ומגיעים רחוק...

למעלה