ארץ חדשה

• פותח הנושא mwc
  • פורסם בתאריך

mwc

New member
ארץ חדשה

מי מבינכם קרא את ספרו החדש של אקהרט טול - "ארץ חדשה"? אשמח לשמוע תגובות על הספר, האם היה משהו שלא הסכמתם איתו ?(למרות שהספר בקלות יכול להגיד שזה האגו המתנגד שלכם :), ולאלו שמסכימים , אני עוד לא התחלתי מדיטציות, אני מרגיש שאני כרגע בין הוויה לאשליה, מצד אחד אני יודע שכאשר אני אתחיל את המדיטציה יהיה לי טוב וחיי ישתנו לטובה, אני סוף סוף אוכל להשתחרר מכבלי האגו החומרי, ולהתחבר למשהו יותר אמיתי - לחוות את הרגע הזה. מצד שני הפחד האגואיסטי שלי מאד שולט בי שאני אתחיל את המדיטציה ואני ארגיש שזה לא בשבילי, ומה אז? אני ארגיש לגמריי שאין לי יותר אופציות אחרות בחיים בשביל לנסות ולחיות את הדרך שאני רוצה. אשמח לשמוע את דעתכם =]

לא קראתי את הספר

אני לא יודעת אם אסכים או לא אסכים עם מה שנאמר בו, אבל אני רוצה לומר משהו כללי על ההליכה בדרך רוחנית, ועל הפחד שביטאת, שתרגיש שזה לא בשבילך ואז "תיסגר בפניך הדרך": ראשית, קיימות הרבה דרכים רוחניות טובות והרבה טכניקות מדיטציה שונות, ואני מאמינה שכל אדם שמחפש בכנות יכול למצוא משהו שירגיש לו כמו דרך נכונה ואכן ישנה את חייו לטובה. ייתכן שהדרך הראשונה שפגשת תציב בפניך יותר מדי קשיים, אבל אין פירוש הדבר שאין אופציות אחרות בחיים. יש הרבה אופציות, יש מסורות רוחניות שונות, תרגולים וגישות שיכולים להיות טובים לאנשים המתאימים להם. למצוא דרך שתתאים לך וללמוד איך ללכת בה - זה עשוי לדרוש זמן ומאמץ, אבל זה שווה את הטרחה. צריך גם לדעת לאזן בין נאמנות לדרך, הדרושה לנו כדי להתקדם, ובין גמישות ונכונות להרחיב או לשנות אם מתעורר צורך אמיתי בכך. שנית: לא תמיד מתרחש "קליק" מיידי. לפעמים אנחנו נתקלים במכשולים התחלתיים, וכדאי להשקיע מידה מסוימת של רצינות ומאמץ לפני שאנחנו מחליטים שמשהו הוא לא בשבילנו. לצד הפחדים והאגו שמעכבים אותנו, קיימים גם כוחות שמקדמים אותנו: ההבנה השכלית שלנו לגבי מה טוב לנו; ההתמדה, האומץ והכוח שלנו; החוכמה הפנימית; והספרים, החברים לדרך והמורים שאנו פוגשים. בהצלחה!

קמהדנו

New member
הרגע הזה

לא מכיר את הספר החדש, רק את "כוחו של הרגע הזה" אז בוא נתמקד רגע ב..רגע הזה
אתה לא יודע "שכאשר אני אתחיל את המדיטציה" יקרה כך וכך, לא לטובה ולא לרעה. הכל בראש שלך, כמו שאומרים. בדמיון. מהסיבה הפשוטה שהעתיד לא ידוע. מה שכן ניתן לאמר הוא, שכל עוד הכל נמצא בראש שלנו ולא במציאות, אנחנו מתרחקים מהרגע הזה ומהחיים עצמם ואיך אתה רוצה לחיות? ומה אתה מוכן לעשות בשביל זה?

עדיין לא קראתי את "ארץ חדשה"

אבל אהבתי את הספרים הקודמים "כוחו של הרגע הזה", ו"דממה מדברת" ודי בטוחה שאתחבר ואוהב גם את זה

מה שתיארת הן פשוט מחשבות ופחד.

והם לא קשורים למה שיקרה באמת
יש המון סוגי מדיטציות. תיארת מין משהו שלא קיים - שתתחיל מדיטציה ותראה שאתה לא מתחבר לזה. אין כזה דבר. יש המון סוגי מדיטציות, המון מורים, המון אפשרויות התפחתחויות. אין תרגול מדיטציה אחד. יש אין ספור. רוב בני האדם שבויים במחשבות שלהם. יש מידע עוזר מאד בספרי אקהרט טול על כך. מציעה לך להתחיל לקרוא, ולזהות את המחשובת והפחד שאוהבים את המוכר והרגיל. בהצלחה

sidharta

New member
לא קראתי ממש אף אחד מהספרים שלו

,רק הצצתי בספר שלו "כוחו של הרגע הזה". לעומת זאת, כן יצא לי לראות שני קטעי וידאו שלו, ולפחות באחד מהם (בשני הייתי עייפה מידי ונרדמתי, לצערי) התרשמתי לטובה מהרעננות, הכנות והטוב שבו. הוא לא בודהיסט, והחוויה הרוחנית החזקה שהוא עבר הייתה מעין התגלות מקרית- הוא תיאר זאת כמעין "שבירה" של תפיסת העצמי בעקבות תקופה ארוכה מאוד של סבל בחייו- מן טרוף רגעי שהוביל לשפיות וצלילות... עם זאת, מההתרשמות הקצרה מהספר שלו, חסר לי איזה שהוא הסבר מובנה יותר, משהו באמת מעשי שניתן ללמוד ממנו- הוא נותן השראה, אבל יש משהו מפוזר בדבריו, וזה מונע ממנו להיות מורה טוב, לדעתי.

לא קראתי

יחד עם זה שים לב שעוד לפני שהתחלת לתרגל יש לך דעות מוצקות על מדיטציה ויתרונותיה וחששות מוצקות לגבי האכזבה ממנה. החשש שלך הוא שתמצא שזו לא הדרך בישבילך ותשאר ללא אופציה אחרת נכון לעכשיו אתה לא מתרגל (מהסיבות שפרטת) ולכן שוב אתה ללא אופציה אחרת. משמע באופן לוגי אם תתרגל במקרה הטוב תמצא דרך, במקרה הגרוע ביותר תשאר בדיוק היכן שאתה עכשיו. נראה לי הימור בטוח. מנסיון אישי, כל מה שאתה עתיד לגלות הוא שאין אגו, אין לו כבלים ואין דבר שאתה צריך שלא לומר יכול להשתחרר ממנו. ויותר מכך תגלה שאין משהו אמיתי יותר מהמקום בו אתה נימצא ואין דבר שעליך להתחבר אליו שאינך כבר חלק ממנו. כל שעליך לעשות הוא לשהות בהתבוננות חוזרת ונשנת על טיבעם של הדברים, טיבעו של הרגע הזה. מתוך ההתבוננות הזו תגלה שאין כלא שעליך לפרוץ מבעד לשעריו, אתה תגלה שהכלא מעולם לא היה שם. אל לך להבין מדברי שאין ממש במציאות, המציאות היא אכן ברת קיום רק שהמילים ממש, מציאות, קיום ועוד הרבה מילים אחרות המכתיבות את מהלך חיינו מאבדות את משמעותן וכל מה שנשאר הוא מה שיש.

למעלה