ארץ השמש העולה

ארץ השמש העולה ../images/Emo42.gif

מישהו יודע מאיפה צמח הכינוי הזה? כלומר, היפנים הם שרואים עצמם כאנשי ארץ השמש העולה או שזה כינוי שהוצמד להם על ידי השכנים ממערב שרואים את השמש עולה מיפאן? משהו אחר?

אטיוד5

Active member
ייצור עצמי

היפנים קוראים לארצם ניפון שמשמעותו - ארץ השמש העולה.

renjintso

New member
לא יודעת

אבל בסינית יפן נראת ri ben שזה ארץ השמש, אז הגיוני שהסיניות המציאו והיפניות אימצו.

Tonjin

New member
את בטוחה שהסימניות הן לא 日本..?

לפי מה שאת אומרת הן צריכות להיות 日国, לא?

renjintso

New member
אתה צודק

הסימניות הן 日本והתרגום הוא חיפוף שלי, 本 זה מקור או גזע, אבל גם חבל ארץ.

montgomery

New member
בגלל המיקום.

יפן היא הארץ הכי מזרחית באסיה והם הראשונים לראות את השמש העולה

adi1979

New member
היפנים בעצמם

היפנים, לאחר שהשתלטו על חלקים מסין הביטו מזרחה, לעבר יפן וראו שהשמש מגיעה משם, לכן החליטו לכנות את ארצם "ארץ השמש העולה". זהו הסבר הגיוני למדי, קראתי אותו בספרו של ד"ר רוזן, "אטימולוגיה- מלה ברגע". אולם אם בענייני שמשות עסקינן- "שמש העמים", סטאלין- מדוע נקרא כך?

סטאלין ../images/Emo42.gif אבינו

בטרמינולוגיה הקומוניסטית של אמצע המאה נעשה שימוש רב במושגים "אור" ו"שמש", אחד הספרים הקלאסיים של התקופה היה "האור המפציע במזרח" (במקור La grande lueur de l'est) ופולחן האישיות של סטאלין קשר את הקצוות ביחד, אם הבשורה הבאה מברה"מ היא בבחינת אור אזי סטאלין הוא המאור הגדול.

אבל שמת לב שיש כאן אוקסימורון

בשם של הספר שהרי Lueur זהו אור חלש ,ניצנוץ או באמת האור הראשון שמפציע בבוקרו של יום ולכן : La Grande Lueur - טומן בתוכו סתירה מבחינת המשמעות .

מעניין

לא, לא שמתי לב לזה דרך אגב, זה מזכיר לי את השיר שלמדתי בשעתו ב"צופים": פנינו אל השמש העולה, דרכנו שוב פונה מזרחה, אנו צופים לקראת שעה גדולה, זקוף הראש, נפשנו עוד לא שחה, אנו צופים לקראת שעה גדולה, זקוף הראש, נפשנו עוד לא שחה הייתי יכול לחשוב שזה שיר סוציאליסטי קלאסי אילולא ההמשך: חוצבים אנו גורל ביד רמה, נושאים בלב תקווה יוקדת. אנו זוכרים כי יש לנו אומה, אנו יודעים כי יש לנו מולדת. (אנו זוכרים כי יש לנו אומה,) אנו יודעים כי יש לנו מולדת. אבל אולי יש כאן השפעה של הטרמינולוגיה של התקופה

אני בצופים הייתי בגלל רובי ...

איזה ילד שהייתי דלוקה עליו , אז תתאר לעצמך כמה שמתי לב לתכנים , אך זה באמת ניראה כמו מבית מדרשו של המשטר הקומוניסטי וידוע שהיו למשטר זה כמה מעריצים מושבעים בקרבנו בשנות החמישים , ואף אחר כך.

montgomery

New member
לא הייתי בצופים אף פעם

בחיים לא הלהיב אותי לשבת על חצץ במדים ולשתות מהג'ריקן הקבוצתי....

giba70

New member
מעניין למה היפנים הביטו מזרחה...

רק אחרי שהשתלטו על סין

למעלה