ארניסדור בלבנון

ארניסדור בלבנון

למי שראה הערב בערוץ 2 את התכנית "עובדה" של אילנה דיין: הכתב איתי אנגל הצתרף לגדוד לוחם של הנח"ל בתוך לבנון. הכתבה גם הראתה את הרופא הגדודי ד"ר סגן ארז רמתי, מטפל בפצוע תחת אש. ארז הוא אחד מתלמידנו הבכירים: עד כמה שאני יודע - זה ארז שהשפיע על המג"ד לשאת סכין באפוד (המג"S דיבר על זה מילה בטלויזיה) ואף הדריך מעט, מתי וכצד להשתמש בה - בהתקלות של טווח אפס ובלית ברירה... אנו מתגעגעים אליו, מתפללים לשובו בשלום הבייתה (יחד עם כל חיילנו) ובעיקר: מאוד מאוד גאים בו.

שיחזור בשלום, הוא וכל חיילי צה"ל

ארז בחור כארז (הלבנון)... הידע שלו כרופא הופך את הידע שלו לחימה בסכין לקטלני ביותר: "אם אתה חותך כאן אז אתה חותך את העורק הזה והזה, אם אתה נועץ את הסכין בזווית הזו כאן, אתה תגיע לכלי הדם הזה והזה"... והכל הוא אומר בשיא הרצינות
. אין לי ספק שנשיאת סכין בהישג יד היא דבר חשוב מאוד במצב בו אתה מגיע ללחימה פנים אל פנים. סכין ואקדח משלימים מצויין את הארסנל האישי לצד הנשק הארוך. היום באימון הג'ו-ג'יטסו באוניברסיטה אמר לי רונן צוקרשטיין, המורה לאייקידו שלימד במפגש הפורום האחרון ("המפגש היפני"), שמחר הוא גם עולה צפונה, אז ננצל את ההזדמנות הזו לאחל גם לו לחזור הביתה בשלום, וכן לשאר החברים והחיילים שמגוייסים ונלחמים "באמת" בשדה הקרב. רן.

שיחזור בשלום

זה מדהים, אני זיהיתי קודם כל ישר את הקול שלו ברקע. מתגעגעים, מתפללים, שיחזרו כולם בשלום!!! לגושקה

ננדין

New member
שיחזרו בשלום!

גם הבן של אחותי מפקד בלבנון עכשיו ולראשונה אני יודע מהי דאגה (אני גידלתי אותו, הוא כמו האח הקטן שלי...)

datu

New member
נשיאת סכין- בצה"ל- יותר רצוי

לא היה מזיק לחמש את החיילים (לפחות ה"מתקדמים" שבהם) הי"ו בסכין לשימוש קרבי צבאי- לפני האפקטיביות, מגיע עוד גורם ההרתעה (בודאי עפ"י התנועות של הפיליפינים). וזה כמובן היה רצוי שיתבצע כבר לפני 6 שנים, לפחות... נו מילא...

נכון אבל:

קשה לשנות הרגלים ישנים ולשכנע את המערך הצבאי הלוחם, שבטווחים קצרים הכי יעיל נגד סכין - זה סכין... פה ושם: נתקלנו אפילו ברצון מקומי להקצות זמן לסכינאות עח' יד ריקה - כשם שמקצים זמן בנשק חם עח' יד ריקה, במידת הצורך כמובן... עוד קצת מוקדם לדבר על שינוי תפיסה רבתי - אבל טיפין טיפין ובעיקר ביחידות המיוחדות, יש כבר צלילים שונים...

זה נעשה בצבא ארה"ב

אני יודע שאבי נרדיה ואורי קפה מדריכים בין השאר ליחידות שונות בצבא ארה"ב עבודה עם סכין.

datu

New member
חבל שזה לא מיושם כמו שצריך

בדיעבד, זה היה יכול (אולי) לחסוך חיים בקיץ הזה...

datu

New member
גורו יובל, אפשר שאלה עכשיו ?

בשיטות הפיליפיניות (ובאינדונזיה-מאלזיה) יש מקבילה ל"קיאי" היפני (אם זה ביד ריקה או בנשק קר) ? למשל מה עשה פרופ' פרסאס, שלמד גם שוטוקאן ?

למעלה