ארנונה

jasmine38

New member
ארנונה../images/Emo124.gif

כולם יודעים על מצב הכלכלי של הרשויות. ותמיד מחפשים רעיונות מקוריים, להגדיל את ההכנסה מארנונה. למשל: ע"פ המלצות/תקנות של מרכז השלטון המקומי, הרשות המקומית יכולה לזכות בהנחה, נכים , גמלאים, תושבים וותיקים, נכי צה"ל, נכי רדיפות הנצים, משפחות חד-הוריות וכו´וכו´. ויש לכך טבלאות לכל מגזר. האם משהו שמע או יודע, (שאלו את בני הזוג או ההורים), על ביטול או צמצום ההנחות לנכים, במקום מגוריו? אנא בדקו והשוו בין התשלום של 2002 ו-2003. אם כן, וגם אם לא, אבקש ממירב הגולשים להגיב. זה הזמן לסייע במאבק הנכים ללא מאמץ רב. אם רשות אחת תצליח לממש החלטה כזו, ללא תגובה הולמת, יהיה בכך איתות לרשויות אחרות לפעול גם כך. אם לא נהיה תלויים אחד בשני, נהיה תלויים, אחד ליד השני

sunbeam

New member
למיטב ידיעתי לא השתנה כלום

למרותץ שהשנה עדיין לא ביקשתי את ההנחה (חוזה השכירות הסתיים בדיוק), לא נראה לי שיש שינוי לפחות לא לנכים עצמם.

ציפלה

New member
יסמין תקנות עירונית בלבד

ההנחות לנכים ברשויות המקומיות אינן חוק. אלא תקנות שהתקינו הרשויות העירוניות בעצמן. ולכן הן יכולות לצמצמם או אפילו לבטלן. דליה

jasmine38

New member
לדליה

אני יודע את החוק/תקנות. וזכותה של רשות, שלא לתת הנחות בכלל, (למעט נכי צהל). אז מה, אסור להלחם בהחלטות המועצה המקומית?

jasmine38

New member
לדליה

התפרצת לדלת פתוחה. כל מה שאנ מעוניין לדעת, אם ברשות המקומית שלך, היה שינוי במדיניות.

ליסמין שלום

אני חוזרת על מה שאמרתי לך גם בטלפון. בשנים האחרונות חלה נסיגה בסיוע/הנחות שמתקבלות במקום שלא קיים חוק. מכיוון שארנונה נתונה, כפי שדליה כתבה וכפי שאתה יודע, לתקנות עירוניות, ולאור המצב הכלכלי הבעייתי (עבודה או תירוץ?!)- יש עיריות רבות שהפחיתו את ההנחות. בד"כ הפגיעה היא אכן בהורים לילדים המוגדרים נכים ופחות בנכים עצמם. נלקחת בחשבון העובדה שהורים מקבלים גימלה שמגמתה סיוע במימון הוצאות הקשורות בטיפול בילד, בעוד שבוגר, מקבל קצבת מחייה, כאשר אינו עובד או השתכרותו נמוכה, מצב שאינו מאפשר מימון ההוצאות מעבר למחייה הבסיסית. רוב העיריות מסתפקות במתן הנחה של 25%, כאשר בעבר ההנחה נעה בין 25% עד ל75%. יש עיריות שביטלו את ההנחה לחלוטין, אלא אם יש נימוקים אחרים. בד"כ, העיריות דורשות למלא טופס מפורט, ואז הם עושים איזשהו שיקלול של נתונים אחדים (השתכרות, הכנסות אחרות, הוצאות - אני, כידוע לך, מפקידה בידי המבקשים נוסח של מכתב שמסביר שב-CF לא תמיד ניתן להוכיח הוצאות, כגון הוצאות עבור ניקוז ראתי שמשולמות ללא קבלת קבלה רשמית וכו´).

jasmine38

New member
הנחת ארנונה לילד נכה

לא נראה לי סביר שהרשות המקומית, תיכנס לנשמתו של האזרח, ותקבל דו"ח על כל הכנסותיו של האזרח. אלא אם האזרח מבקש סיוע על רקע כלכלי. אנו באים לבקש סיוע על רקע רפואי,(שנובע ממנו שיש פגיעה כלכלית) ולא צריך לאפשר לרשות לקבל כל מידע שתבקש. אילו הארנונה, היתה מחושבת ע"פ שטח ושימוש בנכס, ובנוסף היתה מדורגת ע"פ גובה ההכנסה לכלל התושבים, הרי שהיה בכך משהו ענייני. אך לא כך הדברים!! מבחן הכנסה לנכים או לבני נכים, הוא נסיון להמנע מהקלות לרוב הנכים. וכך הרשות המקומית משדרת מסר שלילי, שאנשים עם מוגבלויות אינם רצויים בישוב. וזה מזכיר לי ימים אפלים. אגב.... ברשות המקומית שלי, ההחלטה היתה גורפת וקוצצה ההנחה האוטומטית למספר מגזרים, ובינהם גם עיוורים ונכים.

jasmine38

New member
../images/Emo88.gifארנונה../images/Emo70.gif לא מעניין../images/Emo35.gif../images/Emo124.gif

אם לא נהיה תלויים אחד בשני, נהיה תלויים אחד ליד השני

jasmine38

New member
מה עם הארנונה?

זה גם על סדר היום !!!!!! בכדי שזה יצליח, אורן אמר שצריך כמות מינימלית של תווים (אותיות). אז רשמתי שתי שורות, הבנה נראה מה יקרה

jasmine38

New member
../images/Emo124.gifארנונה../images/Emo124.gif../images/Emo124.gif

רצ"ב קישור לאתר של שיל (שרותי יעוץ לאזרח) הדן בהנחות בתשלומי ארנונה לנכים. אם יש בינינו עו"ד שיכול לסייע בפרשנות הדף המצורף בקישור, נודה. יש נסיון לבטל בשלב ראשון, את מחצית מההנחות האוטומטיות לנכים ומוגבלים בשיטות של הטעיות שונות. ממגעים בענין, וקריאה בין השורות, הבנתי ש......... יש כוונה בעתיד להכיל את צמצום ההנחות בארנונה לנכים, לכלל הראשויות המקומיות. יש לעמוד על המשמר, ולדווח על כל נסיון כזה. צריך לחסל את הנסיון בעודו קטן. אם יגדל, יצא משליטה. אנא, תהיו עירנים ואחראים לבדוק, את חשבונות הארנונה שלכם, ביחס לשנה שעברה, וודאו שיש שורה או פיסקה בדף החשבון, בדבר ההנחה ובערכים הנכונים. אם לא נהיה תלויים אחד בשני, נהיה תלויים אחד ליד השני

למעלה