ארנונה בירושלים

L m a o

New member
ארנונה בירושלים

שלום,

אני גר עם שתי שותפות בדירה מאז מרץ.
השבוע קיבלנו את חשבון הארנונה לכל 2012 (ממרץ עד דצמבר) על סך 6000 שקל.
לי יש 2000 לשלם, ולהן אין. גם תשלומים של 500 ש"ח (אם עושים הוראת קבע עד סוף השנה) יהיו להן כבדים.

מה אפשר לעשות, בעיקר בשביל להוריד מעצמי אחריות? יש איזו דרך שבה אוכל לשלם את החלק שלי ולהפטר מהחוב?

תודה

למה שתשלמו את החשבון עד דצמבר?

כשאוסיף גם תהייה למה לא שילמתם את החשבון ממרץ עד עכשיו?

אני לא חושבת שיש אפשרות לשלם את הארנונה באופן חלקי, תצטרך לדרוש מהן למצוא פתרון, כי החוב לא ילך לשום מקום ורק יתפח. שיוותרו על דברים אחרים, שיהיו במינוס, שייקחו הלוואה - אבל שישלמו. הן בחרו לגור בדירה שכורה, אין להן ברירה אלא לקחת אחריות על מה שכרוך בזה. בנוסף, שילמדו מזה שארנונה משלמים בזמן, כי כאמור החוב לא הולך לשום מקום.

לא קיבלנו זו לא סיבה

הייתם צריכים להביא שמשהו לא בסדר אחרי פרק זמן שכזה ולהתקשר לברר. גם הנימוק אין לי כסף לא תופס כאן, כי השותפות שלך היו אמורות לקחת בחשבון את תשלומי הארנונה כשחישבו את ההוצאות שלהן.

בנוסף, לא ברור לי הקטע של לשלם עד דצמבר - ארנונה משלמים חודשיים מראש ולא עד סוף השנה.

tenen

New member
זו ברירת המחדל בירושלים

זה לא שזה לחלוטין בלתי אפשרי אבל כמו שבת"א ברירת המחדל היא תשלום דו חודשי ברירת המחדל בירושלים היא תשלום שנתי שמתחילים לבקש ממך בתחילת השנה.

ירושלים היא העיר הכי גדולה בישראל מבחינת אוכלוסיה ומעדיפים ליצור קשר עם הדיירים רק פעם בשנה ולא 6 פעמים בשנה.
זה חוסך כח אדם רב בקבלות קהל וגבייה והלוואי ושאר הערים היו הולכות בדרכה.

מה גם הגביה המוקדמת מאפשרת לעיריה לדעת בדיוק מה התקציב שלה בפועל ולא רק בתיאוריה.

tenen

New member
בזמן שאני גרתי שם זה מה שהכרתי...

שותפים שלי שלא עזבו בסוף שנה היו צריכים ללכת לקבל החזרים מהעיריה (כי כבר שילמו) ומי שנכנס חטף ישר ארנונה עד סוף שנה, (אני נכנסתי באפריל ועלה לי מעל 2000 שקל לשלם עד דצמבר.

למעלה