ארנב חדש

batia1973

New member
ארנב חדש

שלום

אנחנו הבעלים הגאים של ארנב חדש (ממושי-שלג שמו)
קנינו בחנות.

האם אנחנו צריכים לעשות ביקור ראשוני אצל הוטרינר?

תודה

ארנבון חדש בבית

הי
לארנבונים אין ממש טיפולי מניעתיים שגרתיים ולכן כל עוד נראה שהוא בריא, פעיל, תאבון תקין, פעילות תקינה וכו' - אין ממש סיבה לגשת לוטרינר
בהצלחה איתו
ארז

חולקת על דעתו של ד"ר אבן חן

לדעתי חשוב מאוד לגשת לבדיקה ראשונית אצל וטרינר (ורצוי וטרינר מומחה בחיות אקזוטיות).
ובמיוחד בתנאים שבהם מוחזקים בעלי חיים בחנויות בארצנו.

חשוב לבדוק את העור ולראות שאין התחלה של סקביאס, לבדוק את השיניים ולראות שאין צמיחת יתר, ואם הוא מעל 3 חודשים גם לבדוק את המין (כי מרבית האנשים לא יודעים להבחין במין ויש סיכוי גבוה שהוא לא זכר כמו שאתם חושבים
), ועל הדרך גם לגזור לו ציפורניים.

שימו לב שהרבה וטרינרים אינם מבינים בארנבונים ולכן חשוב ללכת לוטרינר שזו ההתמחות שלו או כזה שיש לו ניסיון רב בטיפול בהם.
תוכלו למצוא המלצות לוטרינרים כאלה מניסיון הגולשים שלנו בפורום ארנבונים.

בנוסף, מצרפת הודעה מפורטת שכתבתי בעבר על גידול נכון של ארנבונים:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1480&MessageId=155025107

ואתם יותר ממוזמנים אלינו לפורום ארנבונים

גם אני חולק על דעתו של ד"ר אבן-חן

בהחלט מצטרף להמלצה של "בחיק החיות" על ביקור אצל הוטרינר
לצערי בחודשים האחרונים הגיעו אלי המון ארנבונים עם סקביאס או בתת משקל עקב תנאי החזקה לא נכונים.
מומלץ לגשת לוטרינר שמבין.
אני אגב ממליץ עקב הנגיעות הגבוהה בסקביאס לבצע טיפול מונע פעם בחצי שנה.

חולק על עצמי

אבל אם להיות ריאלי לרגע - אז לרוב הלקוחות שלנו אין ממש גישה מיידית וזמינה למומחים בתחום.. ולטעמי אפשר לבחון אם הארנבון נראה בריא ולפי זה להחליט.
ברור שביקור כזה לא יזיק, אבל אני לא בטוח שהוא הכרחי..

בכל זאת

לא צריך להיות מומחה כדי לתת המלצות תזונה
או לאבחן סקביאס או לבדוק שיניים ומין.

לצערי, מניסיון רב מאוד, מרבית הוטרינרים לא

ידעו אפילו שצריך לבדוק שיניים, או מה המלצות התזונה המתאימות.
גם נתקלתי בוטרינרים שלא זיהו נכון מין, או לא ידעו שלא ניתן בכלל לזהות בוודאות לפני גיל 3 חודשים

הלוואי ויגיע יום ותהיה יותר הבנה בתחום....בהחלט חתיכת כאב ראש לנסוע כל פעם מרחק כדי להגיע לוטרינר שמבין מה זה היצור הקטן שנחת לו בידיים

(וארנבון זו עוד חיה יחסית נפוצה...שאלוהים יעזור למי שמגדל איגואנה
)

נכון, אבל הרבה וטרינרים לא מבינים בזה

אבל אם מגיעים אליהם אז עדיין ממליצים או בודקים, בלי לדעת כ"כ מה הם עושים... שמעתי לא מזמן על וטרינר שידע על תוכי שהולך להגיע אליו לבדיקה אחרי קנייה וצלצל לחבר שלו שמגדל תוכים בשביל שיסביר לו על תוכים, המינים השונים ואיזה מחלות יכולות להיות להם... זה לא רציני. וטרינר שלא מתעסק על בסיס יומיומי באקזוטים - מוטב שלא יטפל כלל באקזוטים, לא בבדיקה ראשונית ולא בהמלצות כאלו או אחרות. לבדוק וללטף זה אפשרי, אבל לא יותר מכך.

אני גם רואה חשיבות בהסבר על גידול ארנבונים

הסבר על תנאי אחזקה נאותים, הסבר על תזונה נכונה לארנבונים, הסבר על הרמה נכונה (אסור להרים מהאוזניים וכו'), המלצה על עיקור וסירוס וכו'...
אלה דברים שבחנות לא תמיד דואגים להסביר.

בנוסף, אצל ארנבונים קשה יותר לזהות סימני מחלה כי הם אלופים בלהסתיר זאת.

בעיניי כן יש צורך הכרחי בביקור אצל וטרינר.

אבל כאן אתה מתעלם מבעיה מאוד חשובה בתחום

החיות האקזוטיות - והיא חוסר הידע הגדול מאוד בקרב הציבור (ולצערנו לעיתים קרובות גם בקרב וטרינרים ובעלי חנויות), באבחנה בין מחלה אצל ארנבון לעומת כלב/חתול.
סימני המחלה שלהם שונים, ארנבונים, כחיה נטרפת, אלופים בהסתרת מחלות ואדם שאין לו ניסיון וידע לא יצליח לאבחן האם הארנבון חולה או סתם מפוחד, לדוגמא.

לא רואה צורך בטיפול מונע בסקביאס עבור ארנבון

שחי בבית בתנאים טובים. אין סיבה שיידבק.
ארנבון שחי בכלוב בחוץ בהחלט עלול לבוא במגע עם חתולים חולים ואז שווה להשקיע בבדיקה קבועה, וגם אז - לא הייתי ממהרת להזריק סתם חומר...לא יודעת. לא אוהבת לדחוף סתם דברים לגוף החיות אם אין סיבה ממשית לכך...

למעלה