ארנבונים ומתח?

fasterNY

New member
ארנבונים ומתח?

הארנבונים שלנו משוחררים כל זמן שאנחנו בבית... לארנבת יש תחביב של להכנס מאחורי שולחן המחשב שלנו... ופשוט לשבת שם... או כך חשבנו... הטלפון האלחוטי שלנו הפסיק לעבוד... מה שהיה מאד מוזר.. מכיוון שהוא נמצא במטען שלו... ונראה שהכל בסדר... רק שהוא כבר לא נטען! אחרי נסיונות נואשים להעביר את הבסיס לשקע אחר... החלטתי להעביר את הטלפון לשקע בצד השני של הבית... כי אולי שם זה יעבוד... ואז שמתי לב שחסרה לי חתיכה מהחוט!!! במבט קרוב יותר... יכולתי לראות שהשיניים של הארנבת היו הגורם לחוסר החוט שלי... ואז התחלתי לעבור על כל החוטים ששם... היא כירסמה את החוטים של מערכת הסראונד... כירסמה את החוט של המצלמה... כירסמה את החוטים של ההגה למחשב... בקיצור... כל דבר שזורם בו חשמל במתח נמוך.. היא כירסמה... וכל חוט של מטח גבוה.. לא נגעה! אז דבר ראשון... תשמרו על הארנבונים שלכם שלא יתקרבו לחוטי חשמל... ודבר שני... האם זה הגיוני שהם יודעים אם עובר בחוט מתח גבוה או נמוך? איך היא ידעה לבחור דווקא חוטים עם מתח נמוך... והתעלמה מחוטי המתח הגבוה? רן

gesus

New member
יכולה להיות עוד אופציה

אולי היא קנאה בארנבות של אנרג'ייזר?

fasterNY

New member
אנחנו לא חושפים אותם לפרסומות שכאלו

נראה לי שזה יפחיד אותם... שאיזה מישהו יתקע בהם בטריה שכזאת! יהיו להם סיוטים בלילה!
אבל זה באמת מוזר... כאילו שהיא יכולה להבחין במתח שעובר בכבל... ולבחור רק את מה שלא ממש יזיק לה...

gesus

New member
מהניסיון שלי עם חולדות מעבדה

אני יכול להגיד לך שמכרסמים ניחנים ביכולות מדהימות ואינטיליגציה שמאפשרת להם לבצע למידה. הארנבונים שלך כנראה מצאו חיזוק ממתח נמוך, אבל זה לא מחייב שהם לא נתקלו במתח גבוה והתחשמלו או שלמזלך עדיין לא יצא להם להתקל במתח גבוה.

fasterNY

New member
אבל...

אין שום סימנים על החוטים של המתח הגבוהה יותר... זה מה שהיה לי מוזר... זה לא שניסתה והחליטה שלא... הם פשוט נקיים מכרסומים... וכל חוט שמחבר בין מכשיר לUSB של המחשב... או כל חוט שמחובר לשנאי שמוריד את המתח... היא כירסמה במידה מסויימת.

gesus

New member
כנראה שהיא הצליחה להבין

כפי שאמרתי לך, מכרסמים הם בעלי אינטיליגציה גבוהה מאוד. לחולדות למשל יש 99% מהרכב ה-DNA שיש לבני אדם.

הי רן ולכולם,

תודה על האזהרה !!! העניין עם החוטים מה זה מוכר לי מאחר, שיש לנו אותה בעיה עם הארנבת שלנו, שגם נמשכת לכל חוטיי החשמל בבית, זה נורא מפחיד, הם יכולים להתחשמל כמו כלום. גם אנחנו לא משחררים אותה, כשמישהו לא נמצא בבית מה עוד, שיש לנו גם כלב וידוע, שהוא עלול לעולל לה משהו הרי ידוע, שכלבים וארנבים לא מסתדרים זה עם זה באופן עקרוני אם כי, מההתחלה שהיא אצלינו, חינכחתי אותו לא לעולל לה שום דבר רע אבל, לשם הביטחון כי, לעולם אין לדעת. ידוע גם שכלבים קנאים גדולים !!! דווקא היא, מנסה להתקרב אליו. יש פעמים, שדי מצחיק לראות את אופן ההתקרבות. לא אחת, היא דווקא מנסה להתגרות בו, זה במיוחד כשהיא רואה, שהוא אדיש אליו. גם זה די מצחיק. עד שהוא מעכל זאת היא כבר לא לידו. גם הארנבת שלנו אוהבת לשבת מתחת לשולחן של המחשב (איפוא שאני נמצאת), מעניין, מה מושך אותם לשם. אם כי, גם הכלב שלנו, נמשך לשם . . . !!! הוא, למעשה, רואה את הפינה הזאת מעין ביטחון לגביו. כמו מלונה. משהו כזה.

Tweety66

New member
מוכר מאוד

כבר שמעתי על הרבה ארנבונים שכירסמו בחוטים למיניהם כאשר היו משוחררים בבית. עוד לא שמעתי על ארנבון שנפגע מזה. לי אישית קרה דבר הרבה יותר מוזר... הארנבת שלי לא משוחררת, היא סגורה בכלוב. ואיכשהו היא הצליחה להגיע לחוט של הטלפון שלי ופשוט קרעה אותו ל2 חלקים
לאחר מכן שמתי לב שהסוגרים של הכלוב שלה נמצאים במרחק כזה שמאפשר לה לדחוף את האף ביניהם, וכאשר יש משהו זר בקרבת הכלוב שלה (שקית, בגד, חוט או כל דבר אחר) היא מוציאה את האף ומושכת אותו לתוך הכלוב!!! קרה גם שעמדתי על יד הכלוב שלה והיא תפסה לי חלק מהמכנסיים ומשכה בו! פשוט מדהים... לדעתי היא עושה את זה מתוך משחק. אבל מאז שזה קרה אני משתדלת לשים לב שלא ישעמם לה וגם שלא יהיו דברים מסוכנים בקרבת הכלוב. באמת כדאי לדעתי להיזהר עם הקטע של החוטי חשמל ולא לסמוך על כך שלארנבונים יש "חוש" שמאפשר להם להבדיל בין חוטים לא מסוכנים לבין כבלים שעובר בהם מתח גבוה. נ.ב: לנעמי המקורית - כדאי לך להשתמש פחות בסימני פיסוק... את משתמשת בהם בצורה לא תקנית, מה שמאוד מקשה לקרוא את ההודעות שלך. וחבל כי דווקא יש לך דברים מעניינים לחדש לנו

Lovable Stray

New member
אוח נושא כאוב

גם החולדות מושכות כל דבר לתוך הכלוב, לצערי הרבה פעמים בגדים :[

כשאיננו מוציאים את הארנבת מהכלוב

אנו נוהגים להשאיר את הפתח של הכלוב פתוח. לא אחת, היא מוציאה את ראשה מפתח הכלוב (לווא דווקא מתוך מגמה לצאת) מרחרחת. אם יש לה אפשרות לתפוס משהו היא עושה זאת ומכניסה את זה לתוך הכלוב. מן שעשוע כזה. היא אכן קורעת בדים. היא נוהגת לקרוע את חולצותיי כשהיא מטפסת עלי. יש לי חולצות עם קרעים שלה. היא קרעה חלק מהוילון שבחדרה של הקטנה שלי. עד כמה שידוע לי, הן ממאמרים והן מווטרינרים, אסור לתת להם לכרסם בדים. זה גורם להם לחסימת מעיים. אותו דבר לגביי חוטים (ולא משנה איזה חוטים). לקטנה שלי, היא קרעה חוט של המטען של טל' הנייד שלה. היא ממש קרעה את זה לשניים. מה שלא היה לי כ"כ ברור, הרי זהו חוט דק יחסית לחוטים אחרים, איך הצליחה לקרוע את זה לשניים עם השיניים הקטנות שלה ? נ.ב,לקחתי לתשומת ליבי את העניין סימני פיסוק. אני יודעת זאת. איך אומרים ? כוחו של הרגל. אך, אשתדל להימנע מכך.

chuchi46

New member
ניסתה לנשוך, אם היא התחשמלה

היא עזבה את זה. סתם. אני חושבת שבעלי חיים מסוגלים להרגיש חשמל. ככה כרישים עובדים- הם מרגישים את המתח הגבוה ולא מתקרבים.

zulli

New member
ארנבונים וחוטים בבית

ארנבונים הם כידוע מכרסמים ולכן הם יכרסמו כל מה שנמצא בדרכם זה כולל חוטי חשמל, טלפון, מחשב וכו' וכן רהיטים, עץ, בדים וכמעט כל דבר שהם יכולים לנעוץ בו שיניים. אם הארנבונים שלכם משוחררים בבית "ארנבוני חופש" הם נקראים - חשוב מאוד למגן את החוטים החופשיים - ניתן למצוא צינורות מגן לחוטים בחנויות אייס, הום סנטר, איקאה וחנויות דומות. הארנבונים אינם!!! יודעים להבחין בין החוטים השונים ועלולים להתחשמל!!! חשוב לספק לארנבונים צעצועי עץ טבעי (ללא לכה וחומרי צבע רעילים) על מנת שיוכלו לנעוץ בהם שיניים ולשייף בהם שיניים. זו פעילות מאוד חשובה שכן שיני הארנבון ממשיכות לצמוח תמיד. חשוב גם לעקוב אחרי צמיחת השיניים ואם הארנבונים לא משייפים אותן מספיק לבד יש לקחת אותם לווטרינר לשיוף כל כמה זמן.

Miss פטל

New member
תגובה ונצל"ש שאלה על שרקן

זאת הסיבה שאני פוחדת לשחרר את השרקנית שלי חופשי בבית..כל החוטי חשמל חשופים
חשבתי היום על רעיון לטייל איתה בחוץ אבל אין לי מושג אם זה מקובל והאם זאת חיה שאפשר באמת לטייל איתה על הדשא למשל..אפשר בכלל לטייל עם שרקן בעזרת רצועה?

Tweety66

New member
נראה לי שכן כי...

אני ראיתי בחנות לחיות מחמד רצועה מיוחדת לשרקנים תוצרת חברת ferplast. אין לי מושג לגבי אם זה בטיחותי/מותר/מומלץ. אני רק יודעת שזה קיים.

Sweet Fantasy

New member
כמו טוויטי

גם אני ראיתי רצועה (שאגב אותה רצועה משמשת לחמוסים) אבל אני לא יודעת מה צריך בשביל זה, אולי יש חיסונים שצריך לפני שמוצאים החוצה כמו למשל אצל החמוס, אפשר להוציא רק בתנאי שהוא מחוסן לפחות בכלבלבת.

zulli

New member
קביה וטיול בחוץ

אכן יש רתמה + רצועה לשרקן, בארץ משתמשים באותה רתמה שמשמשת לארנבונים, ניתן להזמין מחו"ל רתמה מיוחדת לקביות שמותאמת למבנה גופם. השרקנים מאוד אוהבים לטייל בחוץ - מומלץ לא בשמש ישירה, ועדיף בשעות הערב המוקדמות כשיותר נעים... חוץ מזה הם ישמחו לטייל באזורי דשא. הקביות רגישות שינויי מזג אויר, אז צאו בזהירות, להשתדל לא לצאת מבית קר מאוד לחוץ חם מאוד ולהיפך.

Miss פטל

New member
תודה רבה../images/Emo24.gif

עזרת לי
אולי את יודעת מאיפה אפשר להזמין רצועה מותאמת לשרקנים במיוחד באינטרנט?

למעלה