ארנבון מתעטש

fasterNY

New member
ארנבון מתעטש ../images/Emo10.gif

מישהו יודע מה עושים עם ארנבון שמתעטש... ויש לו טיפה נזלת באף? אמרו לנו לשים לו קצת פולידין על האף שלו... ושזה ייבש לו את הנזלת... נשמע לי לא כל-כך הגיוני... כי זה גם ייבש לו את האף, לא? אם לבן אדם לא שמים פולידין לנזלת... נראה לי שגם לא לארנב. למישהו יש נסיון עם זה?

Sweet Fantasy

New member
ממליצה

להתקשר ולדבר עם וטרינר, ותן להם קצת קרדיט.. את הטלפון של ד"ר שור יש לך וזה האתר של עמיר מאורר - http://www.animal-hospital.org/ הם הוטרינרים שאני מכירה וסומכת עליהם. לא מומלץ לעשות דברים בלי לקשר ייעוץ וטרינרי, אתה עלול לגרום ליותר נזק. בהצלחה.

montella

New member
מצטרף להמלצה לפנות לוטרינר

הוא יפתור את זה צ'יקצ'ק. לא לדאוג זה לא מסוכן מדי, אבל חשוב לטפל בזה.

TaZ girl 18

New member
אממ... לי יש ניסיון בזה

כמו שכבר ראית יש לי ארנבון
והוא התחיל להתעטש יום אחד ובכלל לא פניתי לוטרינר... באמת לא נראה הגיוני לשים פולידין לצינון...מה הקשר בכלל
פשוט לקחתי נייר טואלט וקינחתי לו בעדינות את האף הקטן והרך כמשי שלו..
וזהו...התחיל לנשום רגיל והכל היה מצויין
תנסי לפני שאת שמה פולידין..זה ממש לא נראה לי
בריאות

Sweet Fantasy

New member
עם כל הכבוד

וטרינרית את לא
(עדיין לא לפחות) נזלת זה לא דבר טבעי אצל חיות, לא מומלץ לקחת סיכון, אולי לא לרוץ ישר לוטרינר אבל להרים טלפון לא מזיק אף פעם. הרי אם משהו לא בסדר אצלינו אנחנו נרוץ לרופא נכון? לא מומלץ לקחת סיכונים מיותרים, עם יש ספק הכי קטן, פונים לוטרינר.

TaZ girl 18

New member
אכן..

כתבתי בהודעה ה-2 שאם זה לא עוזר אז להתקשר לוטרינר...אבל לנסות לבנתיים את מה שהצעתי כי חיות הם כמעט כמונו ולא שמים פולידין כדי לרפא נזלת

montella

New member
נסיון

גם אני שמטפל בהרבה מאד ארנבונים, למרות שאני יוע מה הטיפול שיגיד הוטרינר, לא ימליץ מעל דפי פורום זה לעשות כך, כי אני לא סמכות רפואית, אני לא וטרינר. הבעיה היא פשוטה, ואפשר לפתור את זה בקלות בעזרת פנייה אל הוטרינר (טלפונית או בביקור במרפאה).

Tweety66

New member
לצערי יש לי הרבה נסיון עם זה!

שתי הארנבות שקבלתי הגיעו עם הבעיה הזו. הראשונה לקחנו לוטרינרית, היא קיבלה טיפול אנטיביוטי שרק הזיק לה ובסופו של דבר מתה. (מהאנטיביוטיקה ולא מהמחלה). את הארנבת השניה לקחנו לוטרינרית אחרת ששלחה דגימה של הנזלת למעבדה ונתנה לה טיפול כלשהו בכדורים ואח"כ (כשהכדורים גרמו לעצירות) החליפה לזריקות. זה לא הזיק אבל לדעתי גם לא עזר יותר מדי. במקביל שוחחנו עם בעלים של פינת חי, שיש לו המון נסיון בגידול ארנבונים. הוא אמר שהוא מכיר את התופעה ושצריך לתת תרופה שמכילה חומר בשם "סולפה". זה מה שעשינו והנזלת נעלמה... בכל מקרה הייתי ממליצה לך בשום פנים ואופן(!!!) לא להסכים לתת אנטיביוטיקה דרך הפה (אפילו אם וטרינר ממליץ) כי זה יכול להזיק יותר מאשר להועיל. מערכת העיכול של הארנבונים פשוט רגישה מדיי. אני עד היום אכולת רגשות אשמה על הארנבת הראשונה שאני דחפתי לה את האנטיביוטיקה לפה וזה בעצם מה שהרג אותה... עדיף היה לה להישאר עם הנזלת
(הוטרינרית ששלחת דגימת נזלת למעבדה אמרה שגילו שם חיידק שהוא לא סכנת חיים בשבילה אבל בכל זאת עדיף לטפל)

zulli

New member
ארנבון מנוזל

אם הארנבון מתעטש יותר מכמה ימים יש לפנות לווטרינר ולא להזניח. מערכת הנשימה של הארנבונים היא מאוד רגישה וכל נזלת קטנה יכולה להפוך במהירות לדלקת ריאות קטלנית. הארנבונים נדבקים מאיתנו ולכן אם אתם מצוננים היזהרו שלא לנשום על הארנבונים ולהתעסק איתם יותר מדי. לעיתים עיטוש עלול להיגרם בגלל אלרגיה או אבק שנמצא במתחם שלהם, אז בידקו את האזור וראו אם יש משהו שעלול לגרום לארנבון להתעטש ונקו. אני מעולם לא שמעתי על ההמלצה לשים פולידין - ממש לא הייתי מנסה. ווטרינר מן- הסתם יראה אם המצב חמור או לא ומצדיק אנטיביוטיקה. בד"כ אנטיביוטיקה תינתן בנוזל, בהזרקה לפה בעזרת מזרק. חשוב להקפיד על מינונים נכונים. ווטרינרים מומלצים הינם: ד"ר אהרון שור - הרצליה ד"ר עמיר מאורר - חולון ד"ר נאור קטלן - ירושלים

Sweet Fantasy

New member
טעות.

אל תתיחסו להערה האחרונה שלי. טעות בזיהוי
הוטרינרים שזולי ציינה, הכי טובים בתחום המכרסמים.

GentlyWeeps

New member
לא בטוחה בכך בקשר לראשון..

אני לא רוצה להשמיץ או משהו כזה אבל הייתי אצלו עם החולדה שלי ולמרות שהוא אמר לי במפורש שהוא מטפל במכרסמים האבחנות שלו היו לא מדויקות והמסקנה שלו הייתה שהכל תקין אצל החולדה. מה שהיה לא נכון שכן וטרינר אחר שהלכתי אליו ועשה בדיקה יסודית לחולדה שסבלה מגירודים רבים ובלתי פוסקים הבחין שיש לה סוג כלשהו של טפיל. לפי דרך הפעולה שלו לא כל כך ראיתי שהוא באמת מוסמך לטפל במכרסמים, אבל שוב יכול להיות שבגלל שחולדות זאת לא חית מחמד כל כך נפוצה לא הרבה יודעים על הבעיות שיש לה וכ'ו, אולי עם ארנבים זה אחרת בכל מקרה אני ממליצה בנוסף לרשימה שלמעלה על ד"ר ירון מלכס מהרצליה

למעלה