ארמון זיכרון

tahel

New member
ארמון זיכרון

שלום לכולם, לפני כשלוש שנים קראתי היכנשהו (פה?) על מקום בתת מודע שלנו שנקרא "ארמון זיכרון". במקום הזה מאוכסנים כל הזיכרונות של כל רגע ורגע בחיים שלנו. כל אדם מדמיין את המקום הזה אחרת- אחד יכול לדמיין את זה בתור ספריית וידאו, אחד בתור ארכיון עם מדפים ותיקיות אפורות, בתור ספרייה עתיקה- והרשימה עוד ארוכה. הגישה אל ארמון הזיכרון מגיעה בכל מיני דרכים- ואחת העוצמתיות והמעניינות שבהן היא חלומות צלולים. יצא למישהו כאן לחוות חוויה כזאת, של כניסה לחדר וצפייה בזיכרון לא מוכר? אשמח לשמוע ולהחכים, כי ניסיונותי הרבים להגיע למקום הזה לא צלחו. תודה! תהל (כן, זה השם שלי).

ArchangeI

New member
שלום..

לא ייצא לי לשמוע על מקום כזה, חוץ מבסרט אימה אחד (צייד החלומות אולי?) .. הזיכרונות שלנו מאוכסנים בתוך רשת סבוכה של נוירונים, אם ראית את הסרט what the bleep (מומלץ) מוסבר שם באמצע הסרט קצת על הזיכרון.. אני מניח שהארמון/ספרייה הזה הוא מקום מטאפורי, אבל בכל זאת אם תיכנס אליו בתוך חלום צלול (לדוג' עמוד מאחורי דלת, והאמן שמצדה השני נמצאת הספרייה הזאת) אני מאמין שזה יוכל לעזור לך לזכור דברים שחשבת ששכחת או הדחקת וכו' אני אנסה להכנס למקום כזה בחצלול הבא שלי.. (בעזרת השם עוד היום:)

ArchangeI

New member
ואוו היה לי עכשיו

חצלול מדהים, אבל לא ייצא לי לנסות כי הייתי עסוק (סמיילי מסמיק) :)

tahel

New member
האמת ש

יש את המקום הזה גם בחניבעל (לפחות בספר, אני לא זוכרת לגבי הסרט). בכל אופן, כן, המקום הזה קיים מבחינה מטאפורית בתת מודע שלנו. ואגב, אני בחורה :).

silverhawk

New member
אני מסכים

זכור לי שהעלינו בעבר את הההשערה להגיע למקום הזה (כלומר ליצור הדמיה שלו, כמובן), אך טרם יצא לי לנסות. בהחלט יהיה מעניין לבדוק.

למעלה