ארכיוני פולין

קוני

New member
ארכיוני פולין

בעזרת masorti הבנתי שדרובין - Drobin עיר הולדתו של סבי הוא ליד פלוצק אשמח אם מישהו יעזור לי קצת הלאה היכן הארכיון הקרוב ביותר לשם העלול ליתן לי מידע כלשהו עליו על משפחתו הקרובה בפולין ומה הדרך הטובה ביותר? יש לי חבר דובר פולנית שיוכל לכתוב מכתבים השאלה היא לאיפה

friend9

New member
אולי הנתונים הבאים,

הלקוחים מתוך JewishGen - יעזרו לך.

talia olav

New member
ארכיון דרובין

האם חיפשת רישומים על משפחתך ב-JRI? אם לא - קרא את המדריך על ה-JRI ב"ויקי" (קישור משמאל). ככלל, רישומים עבור דרובין עד 1901 נמצאים בארכיון פלוצק כאן. רישומים משנת 1902 ואילך נמצאים בארכיון USC בדרובין עצמה, שכתובתו פה.
Urząd Stanu Cywilnego 09-210 Drobin, Piłsudskiego 12 pow.płocki, woj. mazowieckie Polska​

קוני

New member
וואו זה היה מהיר

המון תודה לשנייכם, יש הרבה עבודה.... שאלה נוספת, האם לך יש מידע או האם יש להם אתר באנגלית עם מידע על הפניית בקשות אליהם כמו כמה כסף לשלוח אם בכלל ואיזה מסמכים נדרשים ע"מ לקבל את המידע? הכוונה כמובן לארכיון USC, כי את תקנון JRI ראיתי

talia olav

New member
תעודות מדרובין

ראשית, לא פרטת באילו תעודות אתה מעוניין ומאיזה שנים. נראה שקיים קובץ אקסל המכיל תעודות מדרובין, אשר טרם עלה לאתר JRI. כדאי לך לבדוק בדף העיירה, וכן לכתוב לאחראי הפרוייקט ב-JRI. יתכן שקבלת הקובץ (תמורת תרומה לפרוייקט) תחסוך עלויות בהמשך. לשאלותיך - אני לא מכירה אתר מתאים באנגלית עבור דרובין. בהנחה שאינך מתכוון לבקר בפולין בקרוב - הפרוצדורה המקובלת היא לשלוח בקשה לארכיון - רצוי מאד בפולנית. התשובה מגיעה לקונסוליה בפולנית בת"א. צריך לבוא לשם ולשלם 150 ש"ח לפחות (תלו יבהיקף הבקשה). רק אח"כ תקבל את המעטפה מהארכיון - ויתכן שיהיה כתוב בה שהתעודה לא נמצאה! לפי חוק חסיון המידע תעודות בנות פחות ממאה שנה נמסרות רק לבני משפחה. אם יש לך תעודה כלשהי בפולנית המוכיחה את הקשר רצוי לצרף אותה. אך בארכיונים אליהם אני פניתי לא היתה הקפדה על נושא זה. כדאי לציין במכתב שאתה מעוניין בתצלום התעודה המקורית. לפי החוק לא ניתן לקבל תצלום של תעודות בנות פחות ממאה שנה - אלא תמצית המידע בלבד. אבל לבקש כדאי... חוקרים מקצועיים מצליחים להנפיק גם צילום של המסמך המקורי.

למעלה