ארכיון רובנא

ארכיון רובנא

שלום לכולם, מזמן לא כתבתי פה, העניינים אצלנו מתבשלים לאט
רציתי לברר האם ידוע למישהו או האם מישהו הצליח להשיג מסמכים מהארכיון האזורי ברובנא. משפחת אבי ממחוז ווהלין, מהעיירות דמידבקה וקוריץ. בקוריץ נשאר רכוש ואף ישנם עוד אנשים שמכירים וזוכרים את משפחתנו. ידוע לנו כי כל המסמכים של העיירה כולל מסמכים של בית הקברות הועברו במלואם לארכיון האזורי ברובנא במהלך המלחמה, או בסיומה. נשמח כאמור לדעת אם מישהו הצליח להשיג מידע מארכיון זה או לחילופין ניסה ולא הצליח. בברכה משפחת הלפרסון - יוצאי קוריץ.

ניסיתי וקיבלתי תשובה שאין..

רצוי לכתוב להם באוקראינית,דרך אגב ישנו אירגון יוצאי קוריץ שאף מארגן נסיעות למקום. הנה לך הכתובת של הארכיון ברובנו: 33014 ׂRIVNE VUL.S BANDERY 26A 1KORP 8VUL.KAVKAZ שלך חנה גונן

שלום חנה

דבר ראשון תודה על התשובה. ידוע לנו על ארגון יוצאי קוריץ ואנו אף משתתפים בפעילויות שמאורגנות, כמו למשל הסיור שיתקיים ביום ד' הקרוב ביד ושם. בשנה שעברה אבי נסע עם שתי בנות דודו לקוריץ עם הארגון וזכה לראות את הבית של משפחת אימו. משפחת כצמן- קוריץ. זה היה הבית הראשון שנבנה באבן בעיירה ועם תחילת המלחמה הוחרם והפך לשמש כמרפאות החוץ של בית החולים והוא משמש בתפקיד זה עד היום. נמצאה גברת שאפילו זוכרת את המשפחה, בעלה עבד בשביל משפחתנו. לצערי אני לא מצליחה להעלות תמונות של הבית, אשתדל בהמשך. תודה רבה
כצמן - קוריץ הלפרסון - דמידבקה משפחת אמי - בלי קשר, אבל אולי קצה חוט למישהו בפורום : פכטהלט - סמבור חזנוביץ - חומסק.

eyaltamuz

New member
קוריץ

שלום ללי, מדבריך אני מבין שאנו עתידים להיפגש ביום רביעי, גם אני משתתף בסיור ליד ושם ונוכל גם לדבר אז, בכל מקרה בארכיון שנמצא ברובנא יש מידע מקוריץ אבל רק על האוכלוסיה הנוצרית אני הייתי שם גם בקוריץ וגם ברובנא ואין בארכיון מידע על הקהילה היהודית שהיתה בקוריץ, המידע הזה נוהל על ידי רבני קוריץ ויש סיפור שכאשר הקהילה היתה על סף חורבנה הרב בקוריץ מסר את כל החומר לכומר בכנסיה של קוריץ למשמרת, למרות מאמצים רבים שנעשו בנושא לא הצלחנו לגלות את המידע הזה. להתראות בסיור, איל תמוז

שלום איל

ידוע לנו על מסירת החומר לכנסיה. שאר המידע (שהחומר הועבר לארכיון) כאמור לא ידוע לנו, אבל לפי מה שאתה כותב, כנראה שהוא לא שם. יהיה מעניין לברר עוד פרטים. להתראות ביום רביעי משפחת הלפרסון (כצמן - מקוריץ).

למעלה