ארכיון פשמישל

אָמִיר

New member
ארכיון פשמישל

שלום,
מצאתי ב JRI אינדקס של רשומה הקשורה למשפחתי. הרשומה נמצאת בארכיון פשמישל. פניותיי אל הארכיון לא נענו בשום צורה.
האם מישהו פנה בעבר אל הארכיון בהצלחה, ויכול לספק לי את פרטי ההתקשרות שעבדו עבורו?
האם מישהו מכיר חוקר באיזור פשמישל שיכול לבצע את העבודה (מדובר ברשומה בודדת)?
תודה,
אמיר

שרי סילבר

Active member
רישומים רבים מפשמישל מצויים ברשת
אם תציין באיזה סוג של רשומה המדובר (לידה/נישואים/פטירה) ומאיזו שנה הרשומה אולי אוכל להעלות לכאן קישור ישיר בו תוכל לחפש את הרישום הרלוונטי, בתקווה שאכן נמצא בין הרישומים.

אני עצמי מצאתי בדרך זו אי אילו רישומים רלוונטיים משלהי המאה ה-18 (בטרם המעבר ללבוב), אולם מטבע-הדברים רוב הרישומים באתר הם מהמאה ה-19.

elib33

New member
ארכיון פשמישל...ייחודי

הארכיון משוכלל למדי אך כארכיונים רבים באוקראינה מתעלם מפניות. נסה לכתוב באוקראינית.
הארכיו ייחודי מהבחינה הזו שיש בו מידע רב גם מערים אחרות כגון לבוב.
אף אחד לא יודע ממש איך מידע זה לשם ...יש מיני אגדות עירוניות.
אוכל לעזור לך לגבי חוקר שם שמכיר היטב את השטח...שלח הודעה בפרטי.
אלי בראונר

שרי סילבר

Active member
אלי, פשמישל איננה באוקראינה
היא אומנם היתה חלק מגליציה המזרחית, ורובה של גליציה המזרחית מצוי כיום בתחום של אוקראינה, אך פשמישל עצמה נותרה באותו איזור שנשאר בתחומי-פולין (דרום מזרח פולין), קרוב לגבול עם אוקראינה.

elib33

New member
אכן אינה באוקראינה

נשארה לי תקועה בזכרון הגליצייאני שלי בגלל הקרבות העצומים סביבה במלחמת העולם הראשונה.
תודה שרי.
אלי בראונר

שרי סילבר

Active member
איתור-רישומים

כללית, הרישומים מפולין מצויים באתר שבקישור הבא, אם כי לא הכל עבר דיגיטציה: http://szukajwarchiwach.pl/

אישית, איני חוקרת בפולין, אולם מהמעט שהתנסיתי עם האתר הזה, עצות לחיפוש:
חשוב להקליד את שם-העיר או העיירה המבוקשת במדויק, כולל סימנים דיאקריטיים.
ע"מ לצמצם את כמות-התוצאות ניתן לסמן שאנחנו מחפשים רק תוצאות שמכילות רישומים סרוקים (ניתן לראות את זה בקישור הנ"ל מתחת לשורת-החיפוש.).

ראיתי גם שניתן "לסנן" את החיפוש ע"פ פרמטרים נוספים, אך אישית לא ביצעתי זאת עד כה.

אמיר, ממה שכתבת ניתן היה להבין שאתה מחפש רישום מפשמישל עצמה. לכן חיפשתי תחילה רישומים מפשמישל עצמה. מהמסר ששלחת לי נראה שמה שאתה מחפש זה לא רישום-הנישואין עצמו אלא ה-Bann . מניסיון שלי עד כה (בעיקר בגליציה המזרחית) ה-Bann מכיל תמצית-של הפרטים ולא מכיל מעבר למה שמובא ב-JRI, כך שאיני יודעת אם השגתו תוסיף לך מידע.

לעצם העניין, בחיפוש של רישומים מפשמישל יש גם רישומי-נישואין. מופיעים שם שני קבצים, שאמורים להכיל רישומים מהשנים 1877-1893. האחד באמת מסתיים בשנת 1893, אך כשנכנסתי אל השני, ראיתי שהוא מכיל רישומים מהשנים 1893-1899, כך שאם אתה מחפש רישום משנת 1896 הוא עשוי לכאורה להימצא כאן. צריך תמיד לבדוק את התכולה של קבצי-הנתונים, כאן ובאתרים נוספים, משום שלעיתים מועלים נתונים אחרים ממה שמופיע בכותרת לפני שנכנסים אל הקובץ עצמו. מנסה להעביר קישור ישיר אל הרישומים הסרוקים:

http://szukajwarchiwach.pl/56/1924/0/-/16?q=Przemyśl+XSKANro:t&wynik=148&rpp=15&page=10#tabSkany

רשמתי קודם שהרישום עשוי להימצא לכאורה, משום שכשחיפשתי ב-JRI, ע"פ הפרטים שרשמת במסר, ראיתי שהרישום שאתה מחפש הוא ממקום אחר ולא מפשמישל. אני מניחה שידוע לך בוודאות, שהרישומים מאותו מקום מצויים בארכיון בפשמישל, ולכן שאלת ביחס לארכיון בפשמישל. האמנם? אם זה כך, נראה שאכן לא הועלו רישומים ממקום זה למעט מספר קטן של קבצי-נתונים משנים מאוחרות יותר.

שולחת לך מסר עם התייחסות ספציפית לדברים שהעלית במסר ששלחת לי.

אָמִיר

New member
עדכון

הבוקר, קיבלתי תשובה מארכיון פשמישל (בליווי התנצלות על זמן ההמתנה הארוך: כשלושה חודשים).
אני ממשיך בתהליך איתם, ומקווה שהחומר יימצא.
תודה,
אמיר

שרי סילבר

Active member

מצבך טוב: השבוע, ב-4 באוגוסט 2015, קיבלתי דוא"ל מהארכיון בחמלניצקי שבאוקראינה. הם מאשרים שקיבלו את פנייתי, אלא שאני פניתי אליהם ב... 4 באוגוסט 2013!

השבוע חגג הדוא"ל שלי יום-הולדת שנתיים, וכנראה לכבוד זה הוא זכה בכבוד של אישור-הקריאה. הם ציינו שאם ימצאו מידע, ישלחו אלי בקרוב. לא נותר אלא להמתין.

אגב, 3 חודשים זה לא המון זמן. ברוב המקרים עד היום קיבלתי תגובות מארכיונים כעבור כחודשיים ולעיתים גם כעבור 3 חודשים.

מקווה שגם עבורך ההמתנה תנפיק מידע מועיל.

למעלה