ארכיון אליאנס (ל - avitalit)

ארכיון אליאנס (ל - avitalit)

בזמנו (בחודש אפריל, ליתר דיוק), שאל כאן avitalit אודות הארכיון של אליאנס, לגבי רשימות תלמידים שלהם במרוקו. גם אני התענייתי אז בנושא, כיוון שכוכה סיפרה כי ביה"ס החקלאי במקווה ישראל היה שייך גם לאגודת כי"ח (כל ישראל חברים, מבית אליאנס). [הקשר שלי למקום הוא דרך אבי-סבתה של סבתי, אשר - לפי האמור באנצ´ תדהר - היה החייט הראשון של מקווה ישראל, שמו: יעקב הכהן טרופ] בקיצור, מסתבר שאתר הארכיון שלהם - שהיה בבנייה אז - מעודכן בחומר רב. הוא, אמנם, בצרפתית - אך בעזרת מתרגם מקוון של Google (או אחר), אפשר בקלות לשוטט באתר ולקרוא אותו באנגלית. אפשר למצוא שם גם קטלוג של חלק מן החומר (אבל הוא כן בצרפתית. לא נורא, אפשר להבין), לפי מדינות - ויש שם פירוט יפה על כל בתיה"ס בארץ (ירושלים, חיפה, טבריה, צפת, מקווה-ישראל). אני כבר שלחתי להם דוא"ל, מחכה לתשובה... ארנון

avitalit

New member
תודה רבה ארנון .

רק הבוקר(ראשון) ראיתי את הודעתך ומיד ניגשתי לשם ... באתר שלהם יש פירוט של המסמכים הנמצאים בארכיון- אך לא הסריקה עצמה וחבל.... . לפני כחודשיים קיבלתי מהם מייל האומר כי את המידע אותו אני מחפש הם העבירו לארכיון הציוני כאן בארץ . הארכיון יפתח לקהל בראשון לנובמבר ומיקומו החדש : ז´בוטינסקי 46 ירושלים .

נראה לי שביום הפתיחה

יצבאו על דלתותיהם (החדשות
) רבים מחברי הפורום, וכנראה גם אני ביניהם (או שאני אתאפק כמה ימים...) ארנון

avitalit

New member
זה כנראה יקרה רק ב 3 לנובמבר כי

הראשון יוצא ביום שישי .... אגב - הוספתי בחתימתי את שמות המשפחה אותם אני חוקר ומאין הם .... ראיתי שכך נוהגים חוקרים רבים בגואישגן.(אז למה לא ?!) יום טוב איצ

למעלה