ארכיאולוגיה, מדע , ו.... אלוהים

ארכיאולוגיה, מדע , ו.... אלוהים

לפי דעתי יד המדע והארכיאולוגיה על העליונה ומימלא התורה והאלוהות הם בשפל המדרגה, כיון שהם סותרים את תגליות המדע. ארצה לשמוע את דעתכם בנושא.

Snir2121

New member
יש לעשות הבחנה בין הדת למאמינים בה

התורה נכתבה לפני כמה אלפי שנים בידי בני אדם שהיו סקרנים והיו להם תהיות - בדיוק כמונו, גם הם חיפשו תשובות. מה שהם החליטו זה להמציא אליל חדש שכביכול אחראי להכל. עד כאן? אין שום בעיה. התורה מתאימה לזמן שבו היא הומצאה, וזה תואם את רמת הידע והאמצעים באותו הזמן, אני לא קורא לזה פרימיטיביות, לצורך העניין. פרימיטיביות היא להאמין בתורה היום. זה נחמד כשאין הסבר לכל התופעות המפחידות האלה בכדוה"א (עץ שנצבע בצבע צהוב-כתום וזה גם מחמם, נקודות זוהרות בשמיים, כדור גדול שמסתובב סביבנו ומאיר ומחמם אותנו, וכו') להאמין ביצור, אבל היום זה פשוט מגוחך להיאחז בכתבים הללו כמקור לכל מה שסביבנו, וכאן נמצאת אותה הבורות. זאת בזכות המדע, שהוא בעצם אוסף הידיעות שלנו בהקשר הזה.

yaakii

New member
לדעתי זה הרבה יותר מגוחך להאמין בסיכוי

האפסי שהאדם נברא בתהליך ארוך ומקרי שראשיתו המפץ הגדול! בני אדם-סקרנים ככל שיהיו לא יקבלו על עצמם תורה של תרי"ג מצוות המסתעפות לעוד המון-המון מצוות אחרות אשר מורות להם כל צעד בחייהם. הם היו בוחרים בדת פשוטה, שלא דורשת יותר מדי (ע"ע נצרות).

liorz1984

New member
האדם לא נברא בתהליך שאתה מתאר

האדם התפתח מיצורים קדומים יותר שחיו כאן לפניו. אין מדובר כאן בהסתברות או בסיכויים. מדובר בשינוי קטן במטען הגנטי שכל דור מעביר לצאצאיו, זה הדבר המקרי היחיד כאן. אם השינוי תורם להתפתחות הגזע (לדוגמא, צוואר ארוך יותר, או ראייה טובה יותר בלילה וכו') אז הוא משתרש והופך להיות נחלת הרוב. (ושוב, מדובר כאן בתהליך של מליוני שנים)

brass monkey

New member
לא הבנת את העניין....אז אני אעזור לך להבין...

ואיך אותם יצורים נוצרו? ואיך אותו גרגיר חול נוצר? הרי הכל התחיל מכלום? או שהכל היה קיים מעולם?? ענית על השאלה ע"י להתעלם ממנה. ענה שוב...

liorz1984

New member
תשובה

למדע אין פתרון אבסולוטי לכל שאלה (בניגוד לדת) אבל הוכח שאפשר ליצור מולקולות אורגניות (אפילו מורכבות כמו חלבונים) ממולקולות אי-אורגניות. אני משער, שמה שקרה זה שמולקולות אורגניות התרכבו ביניהן ליצירה של מולקולות מורכבות יותר (אנזימים לדוגמא) וכן הלאה. ((הדנ"א הוא מולקולה אורגנית אחת גדולה) כל התהליך לקח מליארדי שנים כמובן, עד להופעת התא הראשון. ממה נוצרו החלקיקים האלמנטריים? (כלומר האטומים הידועים לנו) קרא בויקיפדיה על "התכה" ועל מעבר של יסודות קלים כמו מימן ליסודות כבדים בתהליך זה. ואיך נוצר המימן הראשוני? אין לי מושג. אבל אני מניח שהתשובה לכך היא לא אלוהים, מכיוון שאז אשאל אותך "מי יצר את אלוהים"? (ואם תגיד שהוא היה שם מאז ומתמיד, אגיד לך שזה בדיוק מה שאפשר להגיד על אותם חלקיקי מימן שמרכיבים כל חלק בעולם שלנו)

brass monkey

New member
סבבה

ובקשר לסוף דברך - אם אתה סומך על שכל אנושי - אין אתה יכול לטעון דברים בלי הוכחה. אבל לנו יש תורה בה ה' אמר בעצמו את כל הדברים. ולטעון שחומר קיים מאז ומעולם שונה לגמרי מיישות, שאינה תלויה בחומר. אין אתה יכול להשוות בין השניים, למרות שאין זה מוכיח כי אכן היא היתה מאז ומעולם - אינך יכול להשוות ביניהם לכך לדעתי. ושוב, ע"י השכל - תמשיך לבדוק. ע"י התורה - כבר יש את התשובות. ויש הטוענים כי יום יבוא והמדע יצליח להגיע עד התשובות הנתונות לנו... לילה טוב!

tweeg

New member
דעתי הכללית

רעיון הישות עליונה התפתח מתופעות שהאדם לא הצליח להסביר אם הצטמצמות התופעות האלה,בעיקר הודות להסברי המדע הצטמצמו גם הסיבות להאמין בישות המדע נועד להסביר את העולם,לשימושים פרקטיים,ופיתוח חשיבה אמנם הוא לאט לאט מצמצם את האמונה אבל זה לא מטרתו הראשית אין לי מושג למה הכנסת את הארכיאולוגיה לנושא אלא אם כן זה בכוונה לסתור את התנ"ך זה כבר נושא שלם וארוך,שאני לא יכנס אליו עכשיו בניגוד למה שמשתמע מההודעות שלך אני אישית לא נגד האמונה אין לי בעיה אם מאמינים כל עוד הם לא מפריעים לי קצת עצוב לי על איך הם בוחרים לחיות אבל זה עדיין בחירה שלהם אני מבקש ממך(ומאמין שככה גם שאר חברי הפורום) לשמור אל רמת דיון נורמלית בלי כינויים,בלי דעות לא מנומקות וכו' אתה רוצה להבהיר טענה?נמק אותה,אל תזרוק קלישאות ברוך הבא לפורום,ויהיה נחמד אם תספר על עצמך קצת

yaakii

New member
../images/Emo26.gif

"קצת עצוב לי על איך הם בוחרים לחיות אבל זה עדיין בחירה שלהם" למה חלוניים לא פועלים כל-כך הרבה, ברמה של דתיים, לנסות להוכיח את צדקותם? אנחנו, הדתיים לא אומרים "קצת" עצוב לנו. לנו מאד עצוב. לנו אכפת. כיוון שאנחנו יודעים שאנחנו נלחמים על אמת. אתם נלחמים על חופש. "רעיון הישות עליונה התפתח מתופעות שהאדם לא הצליח להסביר אם הצטמצמות התופעות האלה,בעיקר הודות להסברי המדע הצטמצמו גם הסיבות להאמין בישות המדע נועד להסביר את העולם,לשימושים פרקטיים,ופיתוח חשיבה אמנם הוא לאט לאט מצמצם את האמונה אבל זה לא מטרתו הראשית " אז תסביר את זה שגדולי מדענים האמינו בקיום ה'?

tweeg

New member
תשובה

אנחנו לא פועלים גם כי אנחנו מאמינים בזכות בחירה ואמונה של האדם גם כי בדת יש מרכיב פאנטי ושטיפת מוח מגיל צעיר שקשה להוריד וגם אמונה לא מתבססת על הגיון,ואי אפשר לסתור דברים כאלה כל הכבוד לכם על הכוונות הטובות,אבל: הדרך לגהנום.... דבר ראשון זה לא נכון מה שאתה אומר,דבר שני הם חיו בתקופה אחרת ועדיין נשאר המפץ הגדול שבלתי אפשרי להסביר מבחינה מדעית וזה אולי הסיבה היחידה לחשוד בגורם לא ידוע (שאני אישית מעדיף ליחס לגורמים אחרים)

yaakii

New member
זכות הבחירה נשארת. אנחנו לא גוזלים אותה,

ח"ו, אנחנו רק מראים את הצדדים למה לבחור בדת. את אלברט איינשטיין אתהלא מקטלג כגדול מדענים? "הם" חיים כיום. קיימים המוני מדענים המאמינים בה' כיום.

tweeg

New member
אהה,קיפ סיינג דאט

אתה אולי עושה את זה,בניגוד לרוב חברך שעושים שטיפות מוח חוקי דרקוניים וכו' איינשטין היה אתאיסט,הוא כתב את זה בכמה מכתבים סה"כ הוא אמר ציטוט אחד עם המילה אלוהים שהתפרש לא נכון הרבה דוסים הולכים ועושים תואר שלישי בפיזיקה בשביל להעניק תוקף מדעי למה שהם אומרים אם כל הכבוד זה שמישהו מדען לא אומר שהוא צודק,כמות האנשים עם תואר שנחשב מדעי היא ענקית ורובם אפילו לא מתייחסים למדע בשיקולים שלהם

yaakii

New member
אינשטיין האמין בה'

ציטוטיו בנושא: ""מדע ללא אמונה הוא צולע, אמונה ללא מדע היא עיוורת." "מה הטעם לחיינו? מהו הטעם לחיי היצורים בכלל? לדעת תשובה לשאלה זו - משמעו להיות דתי." ועוד

tweeg

New member
אממ

I believe in Spinoza's God, who reveals Himself in the lawful harmony of the world, not in a God Who concerns Himself with the fate and the doings of mankind My position concerning God is that of an agnostic. I am convinced that a vivid consciousness of the primary importance of moral principles for the betterment and ennoblement of life does not need the idea of a law-giver, especially a law-giver who works on the basis of reward and punishment http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein#Religious_views אולי הוא האמין באל כלשהו אבל לא בה' הציטוט השני נשמע לי מאוד מומצע ומאוד לו מתאים לו

yaakii

New member
שמיעה סליקטיבית..../images/Emo13.gif

נלקח מויקי העברי..תחליט אם לקבל/לא.. ויש עוד ציטוטים: "אני רק רוצה לדעת מה אלוהים חושב. השאר הם פרטים קטנים." "אלוהים נתן לאדם שתי אזניים ופה אחד כדי שנקשיב יותר ונדבר פחות."

tweeg

New member
לדעתי הוא האמין בבורא לא באל מקס'

אבל לא חקרתי עליו,וכל מה שיש לי זה טיפה ידע כללי מכל מיני מקומות בכל מקרה אמונה של מישהו אחר לא מוכיחה כלום (אפילו אינשטין)

yaakii

New member
ואני סובר שהם עוסקים במדע כדי לקבל חיזוק

לאמונה שלהם, לעצמם!

קראת את מה שכתוב שמה?

לא נראה לי. מדובר שמה על כמה תגליות מעטות שאינם מוכיחות דבר על אמיתות התנ"ך. שאלה ליקי: אם באמת עם שלם שמנה כ2 מליון איש עבר במדבר 40 שנה- איך לא מצאנו אף שרידים? לא ברכיאולוגיה, ולא בשום מקור אחר היסטורי חוץ מהתנ"ך כמובן. מפליא- לא?

yaakii

New member
דווקא קראתי מאמר שלם בנושא ראיות שנמצאו בכל

אחד מ-40 המקומות בהם חנו עם ישראל במדבר. אחפש אותו עבורך..

למעלה