אריתמה נודוזום

אריתמה נודוזום

שלום רב, אובחנה אצלי לפני שנתיים אריתמה נודוזום על רקע לקיחה מרובה באותה תקופה של משככי כאבים (אקמול ונורופן). נמצאה רגישות לפראצטמול ואיבופרופן, לכן הוחלף משכך הכאבים לנקסין, כמובן, רק לפי הצורך. הכתם על השוק מופיע ונעלם, בליווי תחושת צריבה חזקה, כך למשך שנתיים. השאלה העיקרית שלי היא האם קיים טיפול לפתרון תופעה זו באופן מוחלט? ואם כן מהן האפשרויות לטיפול? עד כה טופלתי במשחות מרגיעות ותו לאו. תודה..

תשובה

שלום שירה קשה לי מאד להתייחס לשאלה שלך- במידה והכתם מופיע ונעלם ואמנם אובחן בעבר - בביופסיה - כי יש אריתמה נודוזום אזי החזרות של ההאריתמה נודוזום יכולות להיות משניות לסיבה שלא בוררה דיה - לא אותם 2 תרופות שהופסקו - אלא תרופות אחרות נוספות או סיבות אחרות שאינן קשורות לתרופות ... במידה ולא נעשתה ביופסיה - ואין אבחנה חד משמעית - אז התאור שאת מתארת גם אם הוא יכול להתאים ל אריתמה נודוזום אינו חייב להיות מזה ויש אפשרויות נוספות. בברכה. ד"ר קובי פסח

האריתמה נודוזום אובחנה בביופסיה.

אני מבינה שיש הרבה זוויות שצריך לבחון כדי לדעת מהו מקור האריתמה נודוזום. איך אתה ממליץ לי להתחיל בבירור? בעבר, נשלל אי ספיקת ורידים ועורקים ע"י דופלר. נשללה בעיה כלשהי ראומטית בבירור ע"י ראומטולוג. איך עוד ניתן להמשיך בבירור? אני מאוד רוצה להגיע לפתרון הבעיה המציקה הזאת. תודה.

תשובה

שלום שירה אני לגמרי מבין את רצונך לפתור את הבעיה והיות שנשמע שעברת בירור מאד מקיף, אני חשב שכדאי לך לחזור לרופא המטפל שביצע את הבירור הנ"ל ולשאול לדעתו לגבי המשך הבירור הנדרש בברכה.

למעלה