אריק קלפטון

frucht1

New member
אריק קלפטון

שלום לכולם..הודעה ראשונה שלי בפורום המרשים הזה. עד עכשיו ביליתי בפורום פינק פלויד ורק בזמן האחרון גיליתי אותכם. בכל אופן, ראיתי שאריק קלפון די אהוד פה בין החברים בפורום. קניתי לפני כמה ימים אריזה אפורה שנקראת crossroads בתקליטי וניל. אני בטוח שרובכם מכירים את המארז. בכל אופן החלטתי להתחיל דווקא בתקליט מס' 6 ולשמושע את יצירותיו היותר מאוחרות... אחד השירים אשר ממש התלהבתי מהם זה קטע גיטרות מלודי ושקט עם צליל ממש מדוייק (לצערי אני לא בבתי אלא בעבודה ולכן אני גם לא יכול לומר אם שם השיר) מישהו יכול להמליץ לי על עוד קטעי גיטרות שקטות של האומן? אם ניתן לכוון אותי לפן הפחות בלוז/ג'אז שלו ויותר לפן השקט והמלודי שלו

melancholy man

New member
אשמע מחר את הקופסא

להבין למה אתה מתכוון, אבל באופן עקרוני כמעט כל האלבומים שלו משנות השמונים ואילך הם כאלה, הם גם האלבומים שלו שאני פחות אוהב אז קשה לי להמליץ.

Barmelai

New member
ברוך הבא

כמו שכתב המלנכולי, גם הלב שלי נמצא בקלפטון המוקדם, הבלוז-רוקי המחוספס ועתיר הביצים. יד המקרה הענוגה הביאה אלי את האלבום הזה שהוא פסקול הסרט RUSH (טוב, ראיתי את הסרט עם אישתי והיא כבר הביאה עותק). אני משוכנע שהאלבום הזה הוא מה שאתה מחפש. קלפטון עושה פה עבודת גיטרה כמעט פינק פלוידית, שמזכירה את הנגינה שלו באלבום הבעד ונגד טרמפים של ווטרס. האלבום קודם חזק בזמנו בעזרת השיר TEARS IN HEAVEN, בלדה (שמאלצית מדי לטעמי) שכתב קלפטון לאחר מות בנו בתאונה טראגית. אבל כל האלבום טבול באותה תוגה, חלק מהקטעים בהחלט ממריאים לכדי יצירות חודרות נפש, חלק נשארים על גבול האמביינט. בולט מאוד הקטע Don't Know Which Way to Go שהוא 11 דקות של קסם אמיתי, שיתוף פעולה עם באדי גאי שתורם את קולו והגיטרה שלו לצידו של קלפטון. האלבום כולו עובד יפה גם כיחידה עצמאית בנפרד מהסרט (ובתרגום לעברית - לא חובה לראות את הסרט). האלבום הוא מ 1992. תהנה.

AeroTom

New member
הייתי ממליץ לך על "Just One Night"

אלבום הלייב מ-1980. לא הכל שם שקט מאוד, אבל יש לי הרגשה שזה אלבום שתאהב. הוא תופס את קלפטון בכושר טוב ובהחלט יש שם כמה וכמה קטעים שמתאימים נראה לי למה שאתה מחפש אצלו. אפשר אגב להשיג את האלבום הכפול בארץ על תקליט בלא מעט מקומות, וגם במחיר די זול בדרך כלל.

frucht1

New member
תודה רבה אנשים טובים

במקרה יש לי את האלבומים של קלפטון, אך את rush אין לי...מאיזה שנה הסרט? אני די סולד מדיסקים ולכן אם אני אמצא אותו על תקליט ואני אאזין לו

למעלה