אריק קלפטון - Tears In Heaven

winnie3

New member
אריק קלפטון - Tears In Heaven

מישהו יכול סופסוף לפזר את הערפל סביב השיר הזה ?? המון דעות באינטרנט - על משמעות השיר הזה... על הבן שלו שנפל מקומה 52 ונהרג ? נכתב לכבוד הסרט "Rush" ? גמילה מסמים ?? בקרו ב MusicBlog - תוכלו לצפות בקליפ של השיר ובהפתעות אחרות... תודה מראש לכל המגיבים...

melancholy man

New member
אחד השירים הכי מעצבנים שקלפטון כתב

הסיפור עצוב והכל, אבל זו ירידה לרמות קיטש כ"כ מעצבנות שקשה לי לסלוח לקלפטון עליו. תעשה חיפוש בפורום, הסיפור, על הבן קונור שנהרג נכתב כאן כמה פעמים. אגב, זה פעם שניה שאתה נותן קישור לבלוג המשונה הזה השבוע, אתה מנסה לפרסם אותו?

Welsh

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

מצד אחד באמת נורא קל לדמיין איזו כוכבת פופ בת 19 שרה would you know my name, if i saw you in heaven? בMTV ולשמוע אותו רץ בגלגל"צ כל 23 דקות, מצד שני, זה קלפטון, גם אם הוא יבצע שירים של בריטני את אגילרה זה יהיה מעניין לשמוע

winnie3

New member
תשובה לא קיבלתי ממך...

אגב - צירפתי את הקישור לבלוגכי יש שם את הקליפ של השיר וקליפים אחרים של קלפטון...

melancholy man

New member
קיבלת

זה על הבן שלו קונור שנפל מהחלון ומת גיל 9, כאמור הנושא דוסקס כאן בהרחבה צריך רק לחפש

Barmelai

New member
גם וגם

זה על הבן שלו קונור ומופיע לראשונה בפסקול RUSH. בהמשך הפסקול יש כמה טרקים יפים, אינסטרומנטלים ברובם. השיר עצמו מעורר בי נוגדנים בדומה לתשדירים של ג. יפית

gryphon music

New member
מעצבן כי אתה שומע אותו עשר שנים בגלגלצ

בין דיווחי התנועה. הוא בהחלט לא עוד אחד מהנסיונות המסכנים של קלפטון למסחר את הבלוז שהלך לו לאיבוד בדרך, הוא מרגש ,אמיתי ומזוכך להפליא ואתה מוזמן לציין שיר עיצבון אחד שלא יכולים לקפוץ מאה איש ולקרוא לו "ירידה לרמות קיטש ". אני מאוכזב מלנכולי , נסה להזכר כמה התרגשת בפעם הראשונה ששמעת אותו. כמו את dust in the wind של קנזאס או send me an angle של הסקורפיונס... טוב,אולי לא מורנא פה אצלי מסכים בנוגע ל"דמעות בגן עדן " והוא עוד אחד שבא לו לא טוב שירים של ארבעה בתים ופזמון בשלש דקות.

melancholy man

New member
אני כבר 10 שנים לא שומע גלגל"צ

ואת השיר הזה לא אהבתי משמיעה ראשונה, קלאפטון יודע להביע כאב(ע"ע כל האלבום כמעט של Derek and the Dominos ורגיש (שם, שם וגם כאן ואפילו כאן) העניין הוא שהשיר, עם כל העצב של הסיפור, פשוט הרבה פחות טוב והרבה יותר "הנה בלאדה על סיפור עצוב שפיל קולינס היה עושה בשמחה", זה בהחלט בעיני חלק מהתקופה בה קלפטון איבד את יכולת השיפוט שלו לגבי חומרים. אין לי בעיה עם שירים שגלגל"ץ חורשים עליהם מכל הכיוונים בעיקר בגלל שאין לי מושג מה משדרים ברדיו רוב הזמן, גם את wish you were here או stairway to heaven חורשים, עודרים וקוצרים באותם הזדמניות ממש (או לפחות היו עושים כשאני שמעתי רדיו) והשירים האלה לא איבדו כלום מבחינתי, dust in the wind ו Tears in Heaven (ממש כמו still loving you ושאר הבאלדות של הסקורפיונס, לא מכיר את השיר שאתה מדבר עליו אבל בטח על העטיפה יש בחורה ערומה
) עלו על העצבים נטוראל מהפעם הראשונה, לא צריך את העזרה של קובלנץ בשביל זה...

The Walrus

New member
אני לא מסכים איתך

אם השיר היה נכתב בידי מישהו אחר שלא היה קורה לו משהו כזה, אז הייתי מסכים בנוגע לקיטש. אבל עצם העובדה שהאירוע הנורא קרה לו במציאות, ז"א שכל התחושות והשאלות המתוארות בשיר הם רגשות אמיתיות שלו ולא ניסיון לכתוב שיר עצוב לרדיו, גורם לי להעריך את השיר יותר: זה שיר אמיתי, שנכתב מהלב שלו על אירוע נוראי. אני חושב שצריך לכבד אותו. בכלל, תופעה מוכרת בפורומים בתפוז היא שאם שיר נחרש יותר מדי ברדיו ונהיה להיט ענק, הוא אוטומטית נהיה שיר מאוד לא אהוד בפורום, בגלל שיצא לו שם של שיר גלגלצי או משהו כזה. זה קרה לא רק לקלפטון, אלא גם ללד זפלין (stairway), לביטלס (אין ספור להיטים כמו לט איט בי וכו'), לפינק פלויד (another brick in the wall 2 - למרות שאני מודה שפה מדובר בשיר חלש מלכתחילה), לאיגלס (hotel california), לאמרסון לייק אנד פאלמר (lucky man) ועוד המון המון המון דוגמאות כאלה. אני לא חושב שזה פייר - לדעתי צריך להתייחס לשיר כשיר, בלי קשר לכמה פעמים הוא נשמע ברדיו. אני בטוח ב100% שאם let it be היה איזה שיר זניח בדיסק השני של האלבום הלבן, ולעומת זאת אם שיר פחות מוכר כמו cry baby cry או across the universe היה להיט ענק, אז המצב היה הפוך - כולנו היינו מתים על לט איט בי, ולא יכולנו לשמוע יותר את המילים "nothing's gonna change my world".

../images/Emo45.gif

הבעיה היא שזו תגובה כמעט פיזית-ביולוגית לחרישה (ובלי שום קשר לפורומים), ומרגע שזה קורה באמת אי אפשר להנות יותר מהשיר ולהיות אוביקטיבי כלפיו. מבחינתי זה כך: זה ששיר כלשהו שאהוד ע"י ה"גלל"צ" לא הופך אותו לחסר-טעם (הוכחה לכך שאני לא פוסלת פופ היא שאני מאוד אוהבת את רובי ויליאמס
), אך אם אני נאלצת לשמוע אותו שם שוב ושוב מתפתחת אצלי חסינות כלפיו. המלחמה שלי בזה היא פשוט המנעות מ"גלגל"צ"...

ב"נאלצת לשמוע אותו" הכוונה היא לשיר כלשהו

שנחרש בגלגל"צ (ולא לרובי או שום דבר ספציפי).

LEATHER REBEL

New member
גם אני לא שומע גלגל"צ

להיטי ענק רבים לא מצאו את דרכם לפלייליסט... כי עסוקים שם בלחרוש למוות על אחרים.

מה זה "הסיפור עצוב והכל"?

גם אם אין לך ילדים (אינני יודע), אי אפשר לפטור טרגדיה של מות ילד במשפט כמו "הסיפור עצוב והכל". כשזה קרה לקלפטון, זה קרה לו במאה אחוזים עגולים וכואבים. וכמו לכל אב בעולם, גם נשמתו בוודאי התרסקה. עם המטען הזה הוא ניגש לכתיבת השיר ובוא ננסה לחשוב מה קרה מכאן. כשהאירוע קרה לו, קלפטון ישב כבר על שני עשורים על משבצת "אלוהים". ולמרות כל השטויות וההתמכרויות, אף אחד לא חשב אפילו לגעת במיתוס שלו. הדבר האחרון שהוא היה צריך זה איזו הוכחה לכך שהוא יכול לעשות שיר כזה או אחר. אני מאמין שהוא הכניס לכתיבה, ללחן, לעובד ולביצוע את הרגשות הכי עדינים והכי קודרים שלו על האירוע. וכדרכה של כל יצירה, מהרגע שיצאה לעולם הרי היא הופכת לנחלת הכלל וליוצר שוב אין שליטה במה יקרה לה ואיך היא תסווג. במקרה של השיר הזה, ההמונים (וגלגל"צ) השתלטו עליו בלי להניד עפעף. כי יש בו הכל: סיפור אישי כואב, עדינות, מלודיה נעימה וביצוע של אחד, אריק קלפטון. ברור ששיר כזה נכנס מיד לקאנון. ועכשיו לקיטש. מבחינת הטעם האישי, גם אני מרגיש כמוך. השיר הזה "נקי" מדי בשביל קלפטון. מאמן בסדר גודל כזה היינו מצפים שיתרגם את סיפורו קורע הלב למשהו בסדרי הגודל של "ליילה". "דמעות בגן עדן" נשמע מלוטש מדי, מופק מדי... די ברור שלמעריצי קלפטון חטייארים כמו בפורום זה, השיר לא "יעשה את זה". אבל המשפט "הסיפור עצוב והכל, אבל זו ירידה לרמות קיטש כ"כ מעצבנות שקשה לי לסלוח לקלפטון עליו" אינו עוסק כלל בקלפטון. הוא עוסק בך ידידי. זו הפרשנות המוסיקלית האישית שלך בלבד.

למעלה