אריק המון תודה

• פותח הנושא powo
  • פורסם בתאריך

powo

New member
אריק המון תודה

קיבלתי היום את המקדחה.ממש ממש יפה תודה.הסרבר של הקיבוץ נפל ליומים. היה שרשור בנושא גמילה.וביומים האלה כל הגוף והנפש ממש היו בקריז. כך שבקושי עברתי את היומים האלה

../images/Emo92.gif רבה.

האם הידית הגיעה בחבילה? והבנת שצריך לחבר אותה בצד? אני בטוח שהבנת, רק לא הייתי בטוח שהגיעה. פרקתי אותה כדי שזה ייכנס לקופסא... עכשיו תסביר לי, מה בדיוק התפקיד של החלק העליון, שנראה כמו קת של רובה?

powo

New member
אז ככה

הידית היא כדאי להפעיל לחץ.דבר שני יש אפשרות במקדחה לשנות את כוון גלגל השיניים.כדאי הגדלת והפחתת המהירות.כמו הילוכים באופניים. החפש בקטלוגים אצלי אולי המצא את שנת היצור.גם אישתי מאד התלהבה. ושוב תודה אברהם

11moti

New member
תפקיד הכת

מהבנת הנקרא,ומהיכרות כנראה עם הסוג.במקדחות ידניות של פעם,הבטן שימשה בתפקיד מפעיל הלחץ(על מה שאתה קורא כת) כאשר ביד אחת החזיקו את המקדחה בידית, וביד השניה סובבו את הארכובה(יענו-מנואלה)ומהמשמעות-מי יותר שמן- קודח יותר טוב!!!

חה חה חה! אז זו היתה טעות לשלוח

את המקדחה לאברהם. הרזה הזה - לא יצליח לעשות חור בגודל של גפרור! אני לעומת זאת הייתי מיד נעשה אלוף בינלאומי בקידוח.

kerengil

New member
מנצלת את ההזדמנות להודות לאריק!

קיבלתי היום את המעטפה, שנשלחה אתמול... מאוד שמחתי על ההפתעה, במיוחד שהבולים במצב כל כך טוב! תודה!

על לא דבר.

מסקרן אותי האם היו שם גם כאלו שעדיין היו חסרים לך. מה היקף האוסף שלך? עד כמה הוא "רציני"? אני מתלבט אם לשלוח עוד כמה זוגות אופניים. תני קצת יותר פירוט, אם אפשר סריקות - מה טוב.

kerengil

New member
אוסף בולי אופניים שלי

אכן היו שם כמה שלא היו לי עדיין. האוסף שלי עדיין לא ברמה רצינית מאוד, יש לי כ- 150 בולי אופניים, מתוך כ- 3000 (!) הידועים לי. אני מחליפה עם אנשים מחול ומנסה להגיע למצב בו כל ה"פושטים" כבר אצלי, ואחרי זה החיפוש אחרי בולי אופניים נדירים יותר יהיה יותר ממוקד, יותר רכישות איביי, וגם יעלה לי יותר... עדיין לא החלטתי איך לסדר את האוסף, לכן הכל כרגע בערבוביה על פני כמה עמודים באלבום. זאת הסיבה שעדיין לא סרקתי והראתי כלום. אני חושבת שאולי אסדר בשתי קטגוריות עיקריות: היסטוריה של אופניים - ממויין כרונולוגית על פי הדגמים המופיעים, ותחרויות חשובות - מקובצות יחד כרונולוגית. אם יש למישהו רעיון אחר/דגשים לגבי הסידור אשמח לשמוע.

kerengil

New member
ואגב, כתוספת לאוסף בולי האופניים

והרבה בהשפעה של הפורום שחשף אותי לאיסוף כללי יותר, ולא ממוקד רק בבולים, התחלתי להרחיב את תחום האופניים גם לדגמים מיניאטוריים. בעוד כמה ימים אקבל עוד שני דגמים ואז אצלם ואשים כאן.

דרמסלה

New member
ספרי על הבול

לא ראיתי דגמי אופניים כאלו בויאטנם , אלא רק דגמים בסיסיים, ריקשות- אופניים ואופנועים. ביקרתי שם לאחר צאת הבול. יש רישום של סין על הבול, מה משמעותו? אני מניחה שהדגם משם. הבול יפהפה. והמיניאטורה מ-ק-ס-י-מ-ה ! ואם הידרדרת לאיסוף כללי, אז מצב האספניטיס שלך מוגדר כעת חמור ...

kerengil

New member
קצת על האופניים שמוצגים על הבול

זה דגם מתוך ההיסטוריה של האופניים, לא דגם ספציפי שהיה בויאטנם. סדרה שלמה של בולים מויאטנם מציגה דגמים שונים לאורך ההיסטוריה. הדגם הזה נקרא: Bowden Spacelander, ויוצר על ידי חברת Bomard בארה"ב, על פי תכנון ועיצוב של Benjamin G. Bowden, שנולד באנגליה. Bowden גם רשם פטנט על האופניים בקנדה וארה"ב. לאחר נסיונות כושלים להכניס את האופניים החדשניים לייצור, הצליח לעניין את חברת בומרד והם התחילו בייצורם בשנת 1959. האופניים עשויים מפיברגלס, והכילו שכלולים כמו רדיו מובנה, פנסים מובנים ובולם זעזועים קדמי. האופניים יוצרו בצבעים: אדום, כחול, ירוק, שחור ולבן. לאחר זמן קצר נסגרה חברת בומרד ונפסק הייצור של ה- Bowden Spacelander. כיום ידוע על 38 זוגות בלבד הנמצאים אצל אספנים והם מהווים אייטם מבוקש מאוד. הם נמכרים בסביבות ה- 10000$ לזוג. בשנת 1985 רכש אספן אמריקאי בשם John Howland זוג Bowden Spacelander והחליט להמשיך את ייצורם. הוא יצר קשר עם Bowden שעדיין החזיק בזכויות יוצרים והיה כבן 90, והחל לייצר זוגות נוספים בשנת 1989. Bowden נפטר בשנת 1998 בגיל 91.

כשאת אומרת "הידועים לי",

את מתכוונת שיש איזה קטלוג לעניין הזה? לענין הסידור - קחי בחשבון קטגוריות נוספות לכל הבולים שלא ייכנסו לשתי אלו שציינת. האם יש לך ספרות שעוסקת באופניים, לא בבולים? כלומר, איך את מכירה את ההיסטוריה של האופניים, והדגמים השונים, ומי המציא מה ואיפה וכמה? זה ידע מאוד חשוב למי שרוצה לבנות אוסף בולים תימאטי. אני יודע איך מגלים הכל על כלבים, אבל אופניים הם ספר סגור מבחינתי. ואני גם רוצה לקלקל לך (או להיפך, תלוי) את מצב הרוח: אוסף בולים, כמו שכבר כתבתי, אינו דווקא אוסף של בולים, אלא בכלל פריטים דואריים. מה למשל עם כל אלפי חותמות האופניים? גם תורן יגיע מתי שהוא...

הוא מקסים, יש לי אותו

זוכר שדורון אמר לך שקניתי בולים של תחבורה ציבורית, אז זו היתה השלישיה הזו

דרמסלה

New member
נצל"ש - תודה לבני

שהעניק לי ארבעה תקליטים של עפרה חזה שהיו חסרים לי ...
איזה כיף לי !

ויש לך מקום בשבילם?

בני סיפר לי בזמנו שאין לו כבר מקום לתקליטים, והוא נאלץ להשאיר אותם בקופסאות. אולי זו הסיבה שהעביר לך ארבעה תקליטים, כדי לפנות קצת מקום? ואגב, בני - פשוט ויתרת עליהם, או שהיו לך כפולים? כל הכבוד על הנדיבות.

למעלה