אריזה לקראת מעבר...

רחל 17

New member
קורלי

תודה קורלי, כך גם אני מאמינה או רוצה להאמין...
עשחי הפסקה באריזה ונרדמתי על הספר, המחשב שלי היה פתוח ותשובתך עליו... שימחת אתי, מוזמנת לבקר בחדרי החדשים...
שבוע טוב
חיבוק

רחל 17

New member
תמר

הרבה תודה לך תמר, הרי אין נשואים שסוגים רק בוששנים וודאי לא נשואים שארכו הבה מאוד שנים אבל כן יש לנסות ולהזכר רק בדברים הנפלאים והרבים שחווינו ביחד וכאלה היו על פי רוב חיינו המשותפים עד לפני המחלה...
כן אנסה כמוך לראות אותו רק במיטבו..
תודה ושבוע קל וטוב לכולנו
רחל

רחל 17

New member
אריזה לקראת מעבר...

אנשים יקרים, כפי שסיפרתי מרגישה אני חובה לשנות דברים, אולי בהרגשת "משנה מקום משנה מזל" ואולי נסה אני על נפשי מזכרונות עגומים וכואבים של עת מחלתו שלי בעלי ז"ל בדירה שבה גרנו בשנתיים האחרונות מטעמי עבודתי כאן.....

אחרי עושים חושבים קשים, לקחתי יוזמה, מצאתי דירה אחרת, שאליה אעבור ביום שני הבא עלינו לטובה...

השקמתי קום, ואני בשלבי אריזה מתקדמים, עם עין בוכה ועין צוחקת... לפתע הרגשתי צורך לשתף אתכם והנה עושה אני זאת...

יש ברצוני לשתף אתכם גם בחוויה נעימה, הצתרפותי לקבוצה שהכרתי בקהילה היהודית כאן ואליה הוזמנתי להצתרף מזה כחודש ימים, אנו נפגשים בימי שישי לעונג שבת, מדי פעם בבית אחר של מחברי הקבוצה, כל אחד מאתנו מביא תבשיל שבו הוא מתמחה וכולי... אתמול היה זה ערב מדהים עם קידוש שערכו שניים מהקבוצה שניהם בעלי קול שמימי וכולנו הצתרפנו לפיוטים, היה זה ערב עם הרבה רגש שמצד אחד ינקתי אל תוכי ומאידך נתן לי את הרצון העז לשתף בו את אישי... ואולי כן, אולי שותף היה לערב נפלא זה?

נו טוב השתפכתי, מרגישה טוב עם זה וכעת אשוב לאריזה ועם כל שומרי השבת הסליחה....
שבוע טוב לכולנו,אמןןןןןןןןןןןןן

רחל

שיהיה בהצלחה

שמחתי לשמוע שהצטרפת לקהילה , זה אומר שיש מי שידאג לך ויעזור לך בעת צורך
המפגשים הללו יעשו לך טוב , כך אני מאמינה , לכן יש את המנין היהודי להיות יחד
והקידוש בערב שבת זה מצווה אבל גם חויה נהדרת
אני ארחתי אתמול 3 פולניות , 2 אורחות מפולניה ואת השכנה , הדגמתי להם ערב שבת יהודי
ניסיתי לתרגם להם את התפילות והם מאד התרגשו , אני עושה את זה כהרגל והן הסתכלו מבחוץ והתרגשו מאד
את מתארת לעצמך לגרום ל3 פולניות להתרגש

גם אני מאמינה במשנה מקום משנה מזל , ומאחלת לך בהצלחה בדירה החדשה
ושולחת לך ים של כוחות לאריזות של הבית , וכוחות להתחלה החדשה
יש לך הרבה ציוד להעביר מדירה לדירה?
אם הייתי צריכה לארוז בכדי לעבור דירה הייתי צריכה חוודש בכדי לארוז את תכולת הבית
אני חושבת מה להעביר ומה לא כי ברוב הציוד שיש בבית אני לא משתמשת
שולחת לך חיבוק ענק שיגיע חם ואוהב עד אליך

רחל 17

New member
נסיכה אמיצה

תודה נסיכה,
עשיתי הפסקהומתוך המנוחה נרדמתי, תודה לאל שאין לי יחסית הרבה לארוז שכן לא חשבתי שאשאר לעבוד כאן ואת רוב חפצי העברתי הביתה, אבלמספיקחפצים לאריה ביומיים לו הייתי אורזת בביתי הייתי נזקקת לכמה שבועות ועזרה מקצועית... ומאחר והעמדתי את הבית למכירההרי שגם זה יבוא בעתיד...
יפה שארחת את הפולניות, זה נתן להן אבל ודאי גם לך,הייתי מוד רוצה לראות את התדהמה על פניהן...
שבוע טוב

הן הקשיבו בעניין

ואחר כך בחיוך גדול אמרו עכשיו יש לנו לספר בבית חויה מיוחדת
ואמרו המון משפטים בפולנית שהשכנה אמרה בקיצור שעשיתי להם את ערב השבת יפה ומאד משמח
ואחת האורחות קמה ונתנה לי חיבוק ושתי נשיקות ואת יודעת כמה זה חסר לי
אני הבנתי שהן היו בעיקר עם כאילו שדברו איתם פולנית , אצלי הם שמעו עברית אנגלית ופולנית בו זמנית
זו היתה קבלת שבת שהתחילה מהדלקת הנרות חיכינו שיחשיך ואז הקידוש והסתיים בברכת המזון השלמה
וזה היה כייף לארח אותן למה שבעיני זו שגרה שלי , הפעם ערכתי שולחן כמו שצריך
מזמן לא ארחתי בבית אז גם לי היה כייף

yamkachol

New member
ברכות חמות, רחלי, על מעבר הדירה,

נראה לי שזה הדבר הנכון לעשותו.
כמו כן ברכות, על הצטרפותך לקבוצה, שהכרת בקהילה היהודית, נשמע בהחלט חמים ונעים - ואפילו טעים.
שיהיה לך בהצלחה בשני החידושים.

חגי

רחל 17

New member
לילה טוב חגי

אני כותבת פעם שנייהמה שכתבתי נמחק או לא נשלח...
אם רחל או רחלי היינוהך אני מקבלת את רחלי כפי שקורלי כותבת כשם חיבה...

אני מקווה שצעד נכון אני עושה, והזמן יראה זאת אבל חשה אני שאם לא אעשה שינויים אדרוך במקום ולא אצא בקלות מהחורים...
לפני הגעתי להמבורג מטעמים מקצועיים ניהלתי במשך 20 שנה את הקהילה היהודית במקום מגורי, למרות שהכרתי את ראשי הקהילה כאן מישיבות של ראשי קהילות גרמניה לא יצרתי קשר עם הקהילה שכן הייתי אמורה להיות כאן רק שנה... מאחר ושבתי להמבורג ולעבודה הלכתי לתפילות בטו בשבט וכך נוצרהקשר שוב, הקשר החם והטעים. עוד צעד קדימה, צעדים שיחזקו אותי עד לנפילה הבאה שמקווה אני תהייה רכה יותר..

מחר הוא יום ההעברה יום עם שמש זורחת כפי שאמרו החזאים שמש שלי מסמנת אולי שצעדי נכון הוא...
אעדכן בהמשך..
ושוב ליל הטוב והרבה תודה לךחגי והרבה תודה לכולכם חברים תומכים אתם אדירים!!!

yamkachol

New member
מצטרף לתקוותך שהצעד שאת עושה

הינו נכון לך.
מה שבטוח, שהינו דוגמא כתשובה, לשאלה "מה עושים?" איך מתמודדים?
הטראומה כל כך אישית, וכל כך קשה, שכל אחד מוצא את דרכו, כשמחפש אותה.
שוב שמח שמצאת לך חברה חמה שעושה לך טוב.
מאחל לך שבפעם הבאה הנפילה תיהיה פחות קשה (אך לא מאמין).
קשה לי עם אכזבות, לכן לאחר שראיתי שאחרי כל עליה יש נפילה קשה, הבנתי שלא כדאי לי לחכות לנפילות פחות קשות. לא חשבתי על כך . חשבתי על כך שהכאב של הנפילה יגיע, וכשהגיע, "המתנתי" (תוך כדי עשיה ומנוחה) שיתפוגג לו.

יופי לך שמזג האוויר התחשב בך- ודאג לך ליום שמשי.
שמח בשבילך שאנחנו מצליחים לתמוך בך.
כל הכבוד על ההתמודדות.
חגי

למעלה