אריה

אריה

טוב כמעט כולם מסכימים שאריה תהפוך למתנקשת חסרת פנים בספרים הבאים לדעתי היא גם תהפוך ליפיפיה מן הסוג של ליאנה ותנצל את זאת בהריגת קורבנותיה(הזכרים). אך מה הלאה? האם תצא אריה לווסטרוז למסע נקמה באויביה? או שמא תישאר בערים החופשיות ותהיה מתנקשת בתשלום? אולי היא אף תצטרף לדנאי דרך איליריו? מה דעתכם?

myochay

New member
היא לא תישאר בערים החופשיות

אחרת מה התעם. מה זה יתרום לעלילה אם היא תרצח אנשים בערים החופשיות. בסופו של דבר כול העלילה מתנקזת לווסטרוז וכל מי שנמצא או בדרך לערים החופשיות יגיע לווסטרוז.(והכונה היא לא לסתם אנשים אלה לPOV ודמויות חשובות)

הלדין

New member
אני חושב שמרטין נתן רמז...

אריה צריכה לסיים את הרשימה השחורה לפני שתוכל להתפנות לעניינים אחרים. ובפעם האחרונה שבדקתי, סרסיי הייתה ברשימה ההיא. וכחסרת פנים, היא בטח לא תופיע בווסטרוז כפי שעזבה אותה. מאידך, אנחנו לא יודעים מה ז'האקן מתכנן עבורה - הוא ניחש שהיא תבוא לבראבוס שנתן לה את המטבע והסיסמה.

Envinyatar

New member
כפי שכבר ראינו בספרים הקודמים

רוב האנשים ברשימה שסולקו, לא סולקו על-ידי אריה, אלא בידי גורמים ומסיבות אחרות. כך יהיה גם לדעתי עם סרסי - לפי איך שנראה מהפרקים שלה שפורסמו מספר רביעי, היא תעשה עבודה טובה מאד בלגמור את עצמה לבד.

הלדין

New member
מן הסתם.

והחדשות המשמחות בטח יגיעו במהרה לבראווס. נותרה רק האפשרות שהיא תרצה לפגוש שוב את אחיה למחצה והאהוב ג'ון אם הוא יישאר בחיים עד אז. ולגבי יופיה, אנו יודעים שאריה הייתה רוצה להיות יפהפיה. מדובר עדיין בילדה שסירקה את זאבת הבלהות שלה והופתעה שאביה השווה אותה לליאנה היפהפיה. חסרי הפנים מעניקים לה את היכולת להגשים את החלום הזה אם כי במחיר כבד.

אולי היא תצטרף לדנאי

ליואב(the lordof winterfel )ולי הייתה תאוריה שאריה תישאר בערים החופשיות ותיפגש עם דאני. אריה תרצח אנשים בשביל מלכתה ותוך כדי כך תגיע לווסטרוז ותחסל לורדים חשובים אך עוינים לדאני. כך אריה תסגור מעגל ותחסל את האנשים ברשימתה ולדאני יהיה קל יותר להשתלט על ווסטרוז

esfe

New member
למה לה?

אין לאריה שום סיבה להצטרף לדאני. אני מנחש שאריה כן תשרת את האינטרסים של דאני, אך שלא בידיעתה. קודם כל אנחנו צריכים לחשוב מה האינטרסים של אריה. ההורים שלה מתים, כמו גם שלושת אחיה, ואחותה נעלמה. אם כן אריה היא יורשת וינטרפל. אבל אני לא חושב שאריה חושבת על עצמה במובן הזה. בנוסף יש להתחשב בחוסר היכולת שלה: הכישרון היחיד שיעמוד לרשותה יהיה אומנות המתנקש, והרי רציחות בלבד לא יביאו אותה לשלטון. דבר שאנחנו יודעים שאריה לבטח תעשה הוא חיפוש אחר נקמה. זה יתחיל בוודאי בחיסול הרשימה שלה (או מה שישאר ממנה עד שהיא תוכל להשתמש בכישוריה). השאלה היא מה היא תעשה לאחר מכן? האם היא תמשיך לרצוח את כל בית לאניסטר עד שתספק את יצר הנקם שלה, או שאולי תתערה בפוליטיקה הווסטרוזית ותנסה להטות את העניינים לטובתה ולטובת בית סטארק? האופציה השניייה נראית לי בלתי סבירה כיוון שאריה חסרה את קריאת המפה הפוליטית והעורמה שיש לאצבעון או לטיוון לאניסטר. אם אריה תשחק תפקיד כלשהו בפוליטיקה בווסטרוז זה יהיה בתור כלי, לא בתור שחקן. אפשרות נוספת היא שחסרי הפנים ישחקו תפקיד כלשהו במלחמה נגד האחרים, ואריה בכללותם. האפשרות לא נראית סבירה, אבל לזכותה אני זוקף בעיקר את העובדה שמקורם של חסרי הפנים הוא בואלריה (אני כמעט בטוח שזה נאמר איפשהו. בכל מקרה אנחנו יודעים שמקורו של הביטוי ואלאר מורוגוליס שז'האקן משתמש בו הוא בואלראנית גבוהה). אם הם אכן מואלריה אז יתכן שיש להם קשר למלחמה באחרים. עוד אפשרות היא לחבור לסאנסה וביחד עם כשרון ההתנקשות שלה והידע שסאנסה תרכוש מאצבעון הן יוכלו להחזיר עטרת בית סטארק ליושנה. אז גם בראן יצטרף אליהן עם הקסמים הירוקים שלו וביחד הם יצרו מין משפחת סופר על. הבעיה העיקרית בתיאוריה הזו היא שזה נראה תלוש מהמציאות. בראן נמצא אלפי קילומטרים צפונה והתפקיד שלו קשור באחרים. אריה לא יודעת איפה סאנסה נמצאת וסאנסה חושבת שאריה מתה. ההשערה העצובה שלי היא שהן לא יפגשו עוד, או כשהן יפגשו זה יהיה על סף המוות של אחת מהן. האפשרות האחרונה שאני רואה היא התחברות לדאני. זו נראית לי האפשרות הכי פחות סבירה מכיוון שלאריה אין סיבה לעזור לדאני ולדאני אין סיבה לעזור לאריה. חוץ מזה סביר להניח שאריה תגיע לווסטרוז לפני דאני והן לעולם לא יפגשו פנים אל פנים. ואני מקווה שהיא לא תהפוך למין מתנקשת יפיפיה. זה יהיה יותר מדי הוליוודי.

mysterious V

New member
לא סביר שהיא תצטרף אליה

שהרי דאני רוצה להחזיר לעצמה את הממלכה מהחמס, ונד השתייך אליו. אולי היא הייתה מצרפת את אריה אליה אם הייתה נשבעת לה אמונים, אבל לא חושב שזה יקרה.

למה לא בעצם?

החמס כרגע הם הלאניסטרים, ולאריה יש אינטרס להפיל אותם בדיוק כמו לדאני. ייתכן גם שבשלב הזה ג'ון כבר יהיה עם דאני, ואז מן הסתם כבר לא תהיה לה בעיה עם סטארקים...

Envinyatar

New member
אני בספק אם היא תהפוך ליפיפיה

היא לא יפיפיה, היא מחוסרת כל גישה לקסם נשי, ואני בספק אם מרטין ישנה את זה מהקצה אל הקצה (כלומר - יכול מאד להיות שהיא תתאהב בגיל מאוחר יותר, אבל היא בהחלט לא תהפוך למפתה אגדית וקטלנית - לפחות איך שאני רואה את הדברים). לדעתי, כזה שינוי פשוט לא יתאים לדמות שלה.

רגע-משהו ממש לא קשור../images/Emo32.gif

מגדל החדווה הייה מגדל ישן ומתמוטט או מגדל חדש ויציב?

esfe

New member
מגדל יציב.

אחרי הקרב נד הרס את המגדל ובנה ממנו שמונה גלעדים לזכר חבריו לקרב ואבירי משמר המלך.

myochay

New member
היא לא תצתרף לדאני מסיבה פשוטה

אריה התחנחה על יד אדרד ואנשי ביתו שראו את הטרגרינים בצורה מעוד לא מחמיאה. כול מה שהיא יודעת על הטארגרינים זה שהיה להם מלך משוגע שרצח את סבא שלה ודוד שלה ושבגללם גם דודה שלה מתה ובנוסף אבא שלה היה צריך לצאת למלחמה ארוכה והרבה אנשים נהרגו בגלל זה. כול זה מצייר את בית טארגרין בצורה לא יפה אצל ילדה קטנה. בגלל שאני מניח שהיא לא תוכל ללמוד רבות על הדאני בערים החופשיות הדעה שלה לא תשתנה.

osravan

New member
נכון, ומצד שני

דאני גדלה על סיפורי המרד מהצד של הטארגאריינים, (בקריינותו הלא אובייקטיבית של וייסריז), ומאמינה שהסטארקים הם "כלבי החמס". אבל עדיין, כמלכה עם ניסיון רב בבוגדים ובגידות, היא יכולה להיות פרגמטית, ולשכור את שירותיה של אריה. במיוחד אם היא תציע אותם בחינם, מסיבות אידיאולוגיות, כי דאני יודעת עד כמה חסרי הפנים יקרים. אם גם טיריון יתקבל לחצרה, אז היא בכלל תוכל ליהנות מהאירוניה שילדיהם של אנשי המפתח שהפילו את משפחתה, יעזרו לה לכבוש מחדש את כס הברזל. מה שנקרא צדק פואטי.

כריכרכה

New member
אריה, בראן וריקון ב-"תקופת לימודים"

או לפחות זה מה שמרטין אמר שהם יעשו. הכל, כמובן, כפוף לשינויים, אבל נכון לעכשיו לא נראה לי שבמשתה לעורבים ובמחול הדרקונים יהיה לאריה תפקיד מעבר להצצות מדי פעם לאימוניה בבראאבוס.

מה הוא ייעודה של אריה?

אם אנו מסכימים שאריה תחסל את האנשים ברשימתה לאחר הפיכתה למתנקשת אז מה יהיה המשך דרכה? בגלל זה העליתי את ההשערה שהיא תחבור לדאני כי כך יהיה לה חלק נוסף בעלילה. האם יהיה לה תפקיד גם בעתיד הרחוק? לדעתי לאחר מילוי תפקידה תעבור אריה לעולם שכולו(מסיבה כלשהי) ותפנה את מקומה לדמות pov חדשה אשר תעניק עומק נוסף לעלילה.

לגוטל

New member
נראה לי שאני היחיד כאן שמפריע לו

שכולם הסכימו כבר שאריה תהפוך לחסרת פנים ולנוקמת סדרתית, ועוד הגענו כבר לתאוריות האם דאני תצרף אותה אליה, לא הלכתם קצת רחוק מדי ? נראה מה יהיה בספר הבא, ונקווה שיהיה טוב.

esfe

New member
אריה תהפוך לחסרת פנים.

זה ברור כמו העובדה שבראן יעבור את החומה וילמד "לעוף" וטיריון יגיע בסופו של דבר לדאני והדרקונים.

למעלה