אריאלה , שאלה ...

אריאלה , שאלה ...

ראיתי עכשיו בירושלים זוג-צעיר נדמה לי שהם חוזרים-בתשובה חסידי ברסלב, שיושבים עם שולחנון וכותבים שמות .......
 
< 2 >

על גרגירי אורז ומכניסים את הגרגיר בתוך בקבוקון פיצפון עם מים וסוגרים . האם זאת אופנה צפתית שבאה לירושלים ?!?!
 

שלינקה

New member
זאת סתם אומנות יפה.

יש כאלה גם בנחלת בנימין, בלי כל קשר לצפת או לחזרה בתשובה או לברסלביות
 
זה מה שחושבים על צפת אה? ../images/Emo6.gif

דווקא כשגרתי במרכז, טרום נישואי, שמעתי על השיגעון הזה
לצפת זה עדיין לא הגיע, הרי יודעים שלכל אופנה חדשה לוקח שנים עד שהיא מגיעה לצפת...עליות בצפת לא קלות
אבל ברצינות, לפני כמה חודשים כשהייתי באחד הערבים בטבריה ראיתי מישהי כותבת על אורז ואנשים קונים את זה. לא התייחסתי לזה אפילו, חשבתי שזה עוד שגעון חדש שהגיע מהיאפים של המרכז.
 

jehudit

New member
הנה רואים טוב את המזכרות

אפשר ליראות שם בעיצים. אני הייתי שם ואני מכירה את זה. אבל אני קצת סידרתי את התמונה שלך (אני מיקווה שאת מרשה), בשביל שיראו יותר טוב. ותמונות נורא יפים. וראיתי שם שמישהו כתב אולי שזה מינהג של גויים. שבוע טוב ותודה רבה. אני ראיתי כבר את התמונות האלה בגלריה... אתה זוכר?
 

א77

New member
באים אנשים

תולים משהו ממה שיש להם על ענף עץ שמסוכך על הקבר. הג'וק הוא כנראה של אחד או שנים. ומגיע אדם שלישי ונערה רביעית, ומבחינים שיש גומיה כחולה של קוקו, כרוך על העץ. אז מוסיפים גם הם משלהם מחוט ועד שרוך נעל ועד מכל הבא ליד. מדכרנא שבמעמד ברכת החמה אחת ל28 שנה שנעשה באשמורת הבוקר, מתעוררים מוקדם אנשים נשים וטף ויוצאים למקום גבוה ובולט, שם מברכים ברוב עם את הברכה. זכורני אדם בדחן שהיה נוהג לקום לא לפני 11 בבוקר מידי יום. באותו בוקר השכים הוא ככולם. לאחר המעמד המכובד בלכתו לדרכו, נעצר הוא באמצע רחוב דסלר בבני ברק כשפניו למזרח, ומסתכל לכיוון החמה. כשלוש רגעים עד שהצטברו סביבו קהל של כשלושים איש סקרנים. מה אתה מסתכל, העז מישהו לשאול. אני מתבונן בנפלאות הבריאה, משיב הבדחן. מעולם לא ראיתי את החמה עולה בצד זה... ולעניינינו. זה מה שקרה וגרם שגם מעל ציונו של האר"י הקדוש לדוגמא. תמצאו כרוכים על העץ כל מיני מימצאים שונים ופעמים המימצאים צמודים ל'צעטאלאך' עם בקשות מעניינות.
 
אני מכירה את זה

הייתי לפני כמה שנים בבית הקברות הזה, בטיול ראש חודש לקברי צדיקים. שאלתי מישהי מה זה כל הניילונים והמטפחות שקושרים שם. מישהי אמרה לי משהו ואני לא בדיוק זוכרת את ההסבר. נדמה לי שזאת הדרך שלהם להתקשר אל הצדיק או משהו בסגנון.
 

א77

New member
דוגמא מוחשית יותר

מאותו מקום, צילמתי גם מקרוב. ולענין, זה לא נהוג אצל חרדים. המנהג אין לו מקור יהודי מסורתי. ולכן אוליי השתרש איני יודע בדיוק איך. אצלנו נהוג לעשות מה שמקובל מדורות במסורת.
 
תראי ...

אני דווקא חשבתי שזה דבר של היפים . אבל זה היה מחזה סוריאליסטי ממש שובר שיגרה .
 
אני חושבת שזה שיגעון לכתוב על אורז

אבל, יש אנשים שנמאס להם מהשיגרה ומחפשים כל פעם דברים חדשות לעשות וזה מה שהם מצאו.
 
כנראה ...

שכן . אבל איפה שאני ראיתי את זה , זה היה ממש מחזה נדיר ומרענן .
 
למעלה