ארטורו טוסקניני

אישחמוד

New member
ארטורו טוסקניני

שלום לכולם. יש לי אלבום מקורי המכיל מספר תקליטים מהוצאה מוגבלת(ממוספר) הכולל אוטובייוגרפיה של הזמר וכו' התקליטים משנת 1952 והקלטות מוקדמות יותר.... אשמח לקבל עצות לגבי שווי אספנות/מכירה תודה.

טוסקניני לא היה זמר.

ארטורו טוסקניני האיטלקי היה המנצח הגדול ביותר בעולם בתחילת המאה העשרים. ב-1919 התבקש והסכים להצטרף למפלגה הפשיסטית, והוקסם מפולחן ה"סגידה לגאונות" של המפלגה ותפיסת העולם שלה. מאוחר יותר שינה דעותיו והורחק מהמפלגה לאחר שסירב לשיר את ההמנון הפשיסטי בקונצרט. לפני תחילת המלחמה השתקע בניו יורק, וב- 26.12.1936 ניצח בפלשתינה הקטנה על הקונצרט הראשון של התזמורת הפילהרמונית, שהיתה אז מורכבת בעיקר מנגנים יהודים שברחו מאירופה. האוטוביוגרפיה שלו לא ממש מעניינת, למרות שההתכתבות שלו עם אהובתו אדה מיינרדי, כולל הסיפור על המטפחות ספוגות הדם שנהגה לשלוח אליו, והסיפורים על התקפות הזעם הנוראיות שלו יכולים היו לבנות סיפור די מרגש ומעניין. אבל אחרי הכל, חוץ ממנצח גאון הוא היה סתם אשמאי זקן. הקלטות שלו אולי יהיו שוות משהו בשוק העולמי, קשה לי להאמין שבישראל ניתן למכור אותן. הן אינן נדירות כלל, וצריך כמובן לבדוק את איכות התקליט, אם הוא עדיין במצב טוב או שהוא שרוט וכו'. אגב, חמישה תקיטורים עם ההקלטות האלו, נקיות ובמצב מושלם, עולים 12 דולר באי-ביי. את התקליט עם קונצרט הפרידה שלו מהפילהרמונית בניו יורק, ב- 1945, אפשר לקנות כאן בששה דולר. נדמה לי שזה נותן תמונה על המחירים.

rafi696

New member
כל הכבוד !

אני ממש לא מפסיק להשכיל בפורום הזה !

תודה רבה.

זהו בדיוק העניין, להפוך אגרנים חסרי ידע לאספנים משכילים. תאר לעצמך, למשל, שתמיר - שמצהיר על עצמו כאספן בולי ישראל, ואוסף אפילו גליונות חריגים, יחזיק אצלו את בול ארטורו טוסקניני, שיצא ב- 86 יחד עם בול של ברוניסלב הוברמן, ויצאו גם בגליון חריג, ויחזיק אצלו אפילו מעטפת יום ראשון של הגליון החריג, ושל גליון שלם מכל אחד מהבולים, וגם גלוית מירב של כל אחד, וגלוית מירב של הגליון החריג, ומעטפת יום ראשון של כל אחד מהבולים בנפרד - ולא ידע מי היה ארטורו טוסקניני. היינו אומרים עליו, אם זה היה קורה, שהוא לא אספן אלא סתם טמבל. אבל תמיר כמובן יודע מי היה טוסקניני, וגם מי היה הובמן, כמו שהוא בוודאי יודע מי היו האנשים האחרים שמופיעים על בולי ישראל, והוא גם יודע על המקומות שבבולים וכן הלאה, כי הוא אספן חכם ולא סתם קונה וקונה וקונה וקונה, אלא מתעניין במה שהוא אוסף. וככה, הפורום מקדם את הספורט בישראל. או שאולי זה היה הפיס?

KaNiJa

New member
גם אני אספן חכם?

ההוברמנים והטוסקניניים של הפחיות: סנופי ווודסטוק, פרד ווילמה פילנסטונס, בארט וליסה סימפסון, איצ'י וסקראצ'י... שאלו אותי מה שאתם רוצים עליהם. :) מעניין למה אין אישים על פחיות, הא?...

אה..../images/Emo122.gif

אני צריך להתחיל לקרוא את העלונים האלה שמצרפים למארזי הבולים הנוצצים ומצופי הצלופן שאני מקבל הביתה בדואר.

תמיר1991

New member
העלונים מרתקים מאוד,

ואני שומר אותם, ככה שיש לי גם עלונים מלפני 20 שנה. אם אני רוצה לקרוא עלונים מלפני 83', אני קורא אותם באתר ההתאחדות - שם הם גם עברו "שיפוץ" ועודכנו. תמיר.

תמיר1991

New member
../images/Emo13.gif

מה שכן, את הגיליון של טוסקניני אין לי -אבא שלי הוסיף למנוי גליונות חריגים החל מגליון הפולקלור הנהדר מ- 89'. אגב, חידה
: מישהו יודע על איזה מעטפת יום ראשון ישראלית של השירות הבולאי מתנוססת תמונה של טוסקניני בעת קונצרט? תמיר.

yblumann

New member
טוסקניני

טוסקניני הופיע על בול איטלקי משנת 1967 ובול אמרקאי משנת 1989. משום מה יש לי בול מניגר Niger: לא רואה את הקשר! הוא היה מנצח דגול וניצח על כמעט כל השמעות הבכורה של Verdi. ההקלטות ההסטוריות של הקונצרטים שלו באמת מדהימות וכיום ניתן להשיגן על CD. מומלץ! - כמובן שלטוסקניני יש הסטוריה ומבחינה אישית אין הרבה טובות להגיד עליו- אבל זה נכון להרבה גאונים ממציאים וכו. כמובן לתקליטים ישנים במצב טוב עם עטיפה מקורית יש ערך אספני וכדאי לבדוק ב ב google, ebay Yoram in London

cohen chaim1

New member
אלא אם

ההקלטה היא של אותו קונצרט ראשון של התיזמורת הפילהרמונית בשנת 36. אני מניח שאם יש הקלטה כזו היא ודאי מבוקשת, לפחות כאן בארץ.

נצל"ש - לוח שנה

למסירה לוח שנה (שנת 2000) לכבוד יובל 70 שנה לקיבוץ שפיים. פורמט גדול, נייר משובח. בכל עמוד (של כל חודש) מודפס שיר של רחל שפירא ויש ציור יפה - איני זוכר שם הצייר. בתחתית אזכורים של מאורעות מתולדות קיבוץ שפיים עם תמונות קטנות בשחור לבן. יכול לעניין אספנים של לוחות שנה ומתעניינים בתנועה הקיבוצית ו/או בשירי רחל שפירא. לא אתנגד לקבל כרטיסי ביקור בתמורה. המעוניין ישלח מסר.

ערב טוב דוקטור,

אורח נעים מאוד. מזמן לא ביקרת אותנו. מה שלום אוסף הכרטיסים? האמת, אתם כבר שלושה לפחות כאן: אולי תקימו מועדון לאספני כרטיסי ביקור? נשמח לראות ולשמוע קצת סיפורים על כרטיסים יוצאי דופן, שבטח יש לך לא מעט.

מנשה99

New member
ספר יובל 60 לאגודת הכורמים 1966

ספר גדול ויפהפה על נייר כרומו עבה. מלא חומר ותמונות. המעוניין יפנה במייל ויכתוב הצעתו: [email protected]

מנשה שלום,

ברוך הבא לפורום. מכיוון שזו לך הפעם הראשונה, הבנתי מיד שאתה לא יודע שכל שרשור שאתה פותח מעלים שרשור אחר, ולכן פתחת שתי הודעות לשני הספרים שאתה מבקש למכור. לא נורא, חיברתי אותן כאן להודעה אחרת שעוסקת גם היא בנסיון להבין כמה שווה פריט אחר, ואני מקווה שההודעות לא יריבו ביניהן. לעניין הספרים - משניהם, ספר היובל לאגודת הכורמים נשמע מעניין. אני מציע להכניס את המודעה באתר findabook או באחד הפורומים שעוסקים ביין.

למעלה