ארור לינק (MFC)

ארור לינק (MFC)

מה יכול להיות פשר הדבר הזה? CVTRES : fatal error CVT1100: duplicate resource -- type:MENU, name:MAIN, language:0x040d

MotiAd

New member
אני חושב ש...

יכול להיות שהגדרת כמה קלאסים באותו השם? כאילו כדי להגיד כאלו פקדים את עושה RegClass ומספקת שם. יכול להיות שוינדוס נדפק עם אותם שמות קלאסים דןמים באותו התהליך? באיזו שפה/ממשק את כותבת?

נו נו נו....

מישהי נכנסה לקובץ ה-RC ושינתה דברים ידנית? טסק טסק טסק....
או ש-VSTUDIO עשה זאת בשבילה....חחחחח בכל מקרה, היכנסי נא לקובץ ה-RC בפרוייקט שלך, חפשי הגדרה של MENU (חיפוש המילה "MENU"), ואז חפשי אם ישנה עוד הגדרה כזו בתוך הקובץ, או בתוך קובץ INCLUDE שהוספת ל-RC. יש לי הרגשה שזה הכיוון הכללי, כי גם אני נתקלתי מספיק פעמים בהודעה הזו.

מותר,

אבל לא עם אותו ה-ID.... לדוגמה, יכול להיות שיש לך ב-resource.h הגדרה של שני MACROS, ששניהם משמשים לתפריטים שונים, אבל משום מה יש להם את אותו ערך מספרי. קומפיילר ה-RESOURCES של VC לא יסכים לקמפל קבוצה כזו של RESOURCES.

MotiAd

New member
נכון אבל לא מספיק...

הקטע שחלזונות (אני עובר למינוח של אנשי לינוקס סופית) ממפה חלק או את כל הפקדים שאת יוצרת באמצעות API ובכלל באמצעות השם והמחלקה שאליה הם מתייחסים. באופן דומה אסור שיותר ממחלקה תהיה עם אותו שם כי אחרת זה יוצר התנגשות במע"ה. לדוגמא בעת יצירה של חלון את קודם כל מגדירה מחלקה מסויימת וקוראת לפונקציית API. לאח"כ את יכול לקרוא ל-CreateWindowEx או כל דבר אחר כדי ליצור את החלון תוך שאחד מהפרמטרים הוא אותה מחלקה שהגדרת לפני כן. בקיצור אם זה לא מובן לך כנסי לאיציק אני יסביר לך את זה ביתר פרוטרוט. ואז ברגע שנוצרה מחלקה מסויימת אסור להגדיר מחלקה דומה באותו שם. לאותה מחלקה את גם משייכת פקדים אחרים, כגון: תפריטים וכו. יכול להיות שהדברים האלו נעשים מאחורי הקלעים ואז לא שמים לב. ההערה של אינגולמו לגבי קובץ ה-RC או ה-INCLUDE יכולים לעזור. שלך, מוטי.

אההה, עד כמה שידוע לי

ההודעה של נועה מגיעה מה-RESOURCE COMPILER, ולא בזמן ריצה. מה הקשר לעניין ה-WINDOW CLASSES?

למעלה