ארוע שקרה לי

geashono

New member
ארוע שקרה לי

היום שהיתי בירושלים חיכיתי לאוטובוס לכניסה לעיר ועצר לידי איש מבוגר וסימן משהו אני בדרך כלל מתעלם מטרמפים כי קשה לי לצעוק מהחלון אולם הוא התעקש איך שהוא פלטתי משהו והוא סימן לי באצבעות 5 דהיינו המחיר ואחרי שעלתה עוד בחורה הבנתי שהוא לא מצליח לדבר והוא רמז לי להיכן? וקצת גימגמתי והוא ביקש שאכתוב ואני התעקשתי לדבר ורק אז הבנתי שהוא חירש והוא עובד בהסעות הבן אדם הולך עם נייר שכתוב עליו הסעות ולמרות המיגבלה לא מוותר האמת שרציתי לדבר עליו עם הבחורה(להגיד כל הכבוד לו אני מגמגם ואין לי כל כך הרבה אומץ) אבל היא מהרה אז אני אומר את זה לכם כל הכבוד לו הוא לא מוותר ומביא פרנסה הביתה הלוואי שהיה לי 20 אחוז מהאומץ שלו

אז בדיוק ברוח זו,אפשר לאמץ שיטה

אמרת שאתה מעריך אותו על כך שהוא לא מוותר, ומביא פרנסה הביתה. אז שמע, אדם לא יכול לחיות מכלום נכון? אז למעשה הצורך שלו, מוציא אותו החוצה, לא אומץ אלא צורך. אתה רוצה 20 אחוז? בוא נחשוב ככה.. אתה מחפש עבודה, אל תחשוב על החיפוש כאומץ לצאת, אלא צורך. כשבן אדם באמת צריך, הוא עושה. חוק טבע. אתה מעונין בבחורה מסוימת,אל תחשוב על "אני צריך אומץ", אלא צורך. כשתהיה "צריך" את הבחורה הזו, האומץ יבוא לבד. זו ככה סתם זריקת תאוריה לחלל האויר. אני אבדוק אותה לשבוע הקרוב, נראה איך היא משפיעה עלי. תנסה גם.

geashono

New member
זה מה שאני עושה

אני עושה דברים אע"פ שהם קשים לי אבל אני לא הולך כל כך רחוק כמוהו

סיפור מדהים בעייני

ואני שהשתררתי משירות לאומי לפני עשרה וחצי חודשים שברתי את הראש איזה עבודה אני יוכל למצוא בגלל הגמגום והייתי במצב רוח על הפנים (כיום לא , אני מתרגמת מאמרים ועבודות לסטודנטים מאנגלית לעיברית וההיפך) , דרך העבודה זאת הגעתי למסקנה שלא צריך לפחד וכל אחד מוצא את עצמו בסוף , והבחור החירש הוא דוגמא מצויינת לזה שאפשר לעבוד ואפשר לעשות דברים משהימים בחיים אפילו עם מגבלות

geashono

New member
המדהים בעיני שהוא דווקא בחר

בעבודה שכל חירש אחר לא היה בכלל חושב עליה כמו שאני בטוח שבל לא היתה מלמדת אלולי השטף שהגיעה אליו(גם גדעון ליכטרמן הי"ד)זה מצריך או אומץ גדול או כמו ששרון ציין הכרך גדול

a9981

New member
גדעון ליכטרמן

מישהו יכול להסביר בכמה משפטים מי זה גדעון ליכטרמן ? ראיתי את השם שלו גם באתר של אמבי. תודה.

geashono

New member
כמה מילים על גדעון

אני הכרתי אותו מהקבוצת תמיכה של בוגרי קורס הדסה בירושלים מסתבר שהוא עשה קורס כמה חודשים לפני במקור הוא הגיע מחיפה והוא למד בבית אל ואז הוא הכיר את אשתו הוא היה השני במחזור שלו שהתחתן והיא התנתה את הסכמתה להתחתן איתו בזה שיעבור קורס אחרי הקורס הוא לא דיבר מאוד טוב אבל כניראה שהקורס מאוד עזר לו יחסית כי הוא התחיל ללמד ילדים בבית אל ולמרות הקשיים הוא הצליח לאחר מכן הוא עשה סעודת הודייה בעקבות השיפור שלו בדיבור אני זוכר שכל אחד שהתארס (כולל אותי) הוא שאל אותו האם הגמגום לא הפריע לבנות שהוא נפגש איתן כנראה שהנקודה הזאת מאוד הציקה לו(הוא עבר את הקורס כאמור בגלל זה) אני זוכר אותו בחור חייכן ומאוד אידיליסט ואחרי זה אני התנתקתי מהקבוצה אבל היבנתי שהוא גר בהאחזות וכשהוא חזר בנסיעה לבית הוא הותקף ביריות מהמארב וכמו גיבור אמיתי הוא הציל את הילדה שלו וספג את היריות בעצמו יהי זכרו ברוך

shuky63

New member
אומר רק:יהי זכרו ברוך.אם הוא היה

חי הייתינכנס איתך לויכוח על כמה דברים שרשמת על הגמגום שלו,אבל כיוון שאנו בין החיים אסתפק בכך.

geashono

New member
למרות שהוא אינו בין החיים

אני יכול לומר שהוא לא הגיע למדרגה של עמרי ובל אבל הוא לימד ילדים דבר שהוא לא חלם לעשות לפני כן והוא עשה סעודת הודייה כך שכניראה היה שיפור מאוד גדול מאיך שהוא דיבר לפני כן

למעלה