ארועים לאספני הבולים:

ארועים לאספני הבולים:

ביום שישי, 12 בדצמבר, בשעה 9:30, יתקיים מפגש במועדון הבולאים ברחוב הס 16, תל אביב. בשעה 10:00 נשמע הרצאה בנושא בוליא, ובשעה 11:00 - מכירה פומבית קטנה של חומר שיביאו החברים. מי שמעוניין בפרטים נוספים יוכל להעביר אלי מסר. כנס יום הבולאות ייערך ביום 23 בדצמבר, במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב, בין השעות 10:00 ו- 16:30. הנושא המרכזי יהיה טכניקות בולאיות, ייערכו סדנאות, הרצאה על המסחר הבולאי באינטרנט, עדכון בתוכנית ההנפקות לשנה הבאה, תחרות הבול היפה והחותמת הנבחרת של השנה ועוד. תהיה נקודת מכירה של השרות הבולאי, שתמכור בין היתר את חותמת הארוע המיוחדת ותווית מס"ד של יום הבולאות. דמי השתתפות בסך 90 ש"ח, כולל ארוחת צהריים חגיגית ודף מזכרת מיוחד. מתקיימת הרשמה מוקדמת, לפרטים - אלי במסר. אני מנצל את ההזדמנות - תשומת לבכם להסבר אודות בולים פנטזיות וסינדרלות שהכנסתי בסוף השרשור הארוך שעסק בנושא עד אמש, ונמצא גם ברשימת המאמרים.

doroni10

New member
לארוע הראשון- לא אגיע.. אבל לשני כן

חבל.. אבל יהיו עוד.. (מנחם את עצמי..) לשני אגיע גם אגיע
דורון,

בּני

New member
האירוע השני

יום הבולאות? או איך שלא קוראים לו... אם עוד אנשים מתכוונים להגיע אשמח לשמוע על כך. אני גם בכיוון. בני

avitalit

New member
אולי אגיע למוזיאון לפגוש חברים

אך לא לכל היום .. ולאריק : כל הכבוד על המאמר .!!! גם אני אוסף בולים כמעט 30 שנה ויש ממה שכתבת שלא היה ידוע לי ....

doroni10

New member
האפשרות למשלוח ב"שקל" ישן.

לפני כשבוע הועלתה שאלה- כייצד זה ראשות הדאר מקבלת בולים בערכים נקובים של שקל (ישן) כהליך חוקי במשלוח מכתבים כיום- תשובה פשוטה וקולעת קיבלתי מדר' יוסף ואלך: פשוט מאד, 100שקל ישן= 0.1 ש"ח. ועל בסיס זה מאחר ושולם הסכום בעת קניית הבולים, ניתן לעשות שימוש בבולי השקל הישן גם כיום. דורון, נ.ב. בכנס יום הבולאות יהיו מספר הרצאות מעניינות, אחת מהן, כנראה, תהייה על "מגדלי שעון בא"י בתקופה העותמנית" כמו גם הרצאה כפי הנראה על זרחן ותשניות זרחן בבולי ישראל (מפי דר' יוסף ולאך).

מנצל"ש - מילון בולאי

התברר לי שבאתר האקדמיה ללשון עברית אפשר להכנס לכל אחד מהמילונים שהוצאו על ידם, לרבות המילון למונחים בולאיים. צרפתי את הקישור של המילון לרשימת הקישורים של הפורום, לידיעתכם.

תמיר1991

New member
אני וגל מגיעים כנראה ליום הבולאות,

ואנחנו נכנסים בחינם (ללא ארוחה) כנראה, בזכות טיבי. זה יהיה שנה שנייה ברציפות ששנינו נהיה. לאירוע בהס לא אגיע כנראה... חבל... אין לי הסעה באותו היום... תמיר.

תמיר1991

New member
ועכשיו כשאני קורא יותר בעיון,

לא אגיע בכלל גם אם תהיה לי הסעה... בית-ספר... תמי.ר

yoavabadi

New member
אווווףף!!!

לאירוע הראשון אני לא יבוא (יום ההוצאה של הארי פוטר) אבל כן כנראה לשני.

doroni10

New member
איפה המילון?...

קניתי פעם מילון שכזה - חוברת ורודה להחריד.. הבעייה היא שהמונחים רשומים בסדר א-ב עברי ולכן קשה למצא מונח עברי, באותו מילון מודפס, אם יודעים את המונח הלועזי. דורון,

בּני

New member
הקישור

אי אפשר לקשר ישירות למילון הספציפי, צריך "לעבור" דרך הדף הראשי. תמחקו את מה שאחרי ה"/" האחרון ותישארו עם: http://hebrew-terms.huji.ac.il שם, בתפריט משמאל, לחצו על "הצגת מילון" ובחרו את המילון מהרשימה.

doroni10

New member
../images/Emo45.gifהפעם הצלחתי- ואכן שיפור משמעותי

לעומת ה"כתוב" במילון כאן ניתן לסדר לפי abc לועזי- מומלץ!

תמיר1991

New member
מנצל"ש- אריק, לא אוכל לבוא עמך

לכנס ב- 12, בגלל הלימודים... לא נורא, תמיר.

moti1870

New member
מפגש ב-12.12

אשמח לקבל פרטים נוספים לגבי המכירה שתהיה במפגש ב-12.12 האם כך אחד שמגיע יכול להביא בולים למכירה? יש להרשם למפגש מראש? תודה, מוטי

למעלה