ארון קיר על הפרקט? או פרקט רק עד הארון?

azaria

New member
ארון קיר על הפרקט? או פרקט רק עד הארון?

אני בשלבי סיום בניית הבית. ומקבל המלצות שונות מן הנגר ומאנשי הפרקט. אנשי הפרקט אומרים שיש לרצף בפרקט את כל החדר, ואז מעל לפרקט לבנות את ארון הקיר. הנגר מצידו אומר שאין טעם לפרקט מתחת לארון שלעולם לא יזוז כי הוא מקובע לשלוש קירות. וגם חבל שמשקל הארון ילחץ על הפרקט ויכופף אותו. מלבד האינטרס של אנשי הפרקט להרוויח עוד כמה מטרים, האם יש הגיון בדבריהם? או שמא הנגר צודק? האם יש נוהג מקובל בעניין הזה או שחלק עושים כך וחלק כך? אם יש גישה אחת שהיא יותר נכונה, מה היא?

fireman

New member
אין פה נכון או לא נכון

יש פה מה שאתה מעדיף.... אני אף פעם לא אהבתי את הרעיון של לחסוך כמה מטרים של ריצוף\קרמיקה\צבע כי בסוף מכסים את זה..... אני לא אצליח להבין לעולם שלא צובעים לפעמים קיר של 9 מ"ר מתוך 300 מ"ר כי על ה9 מ"ר האלה יהיה ארון....איזה מן חסכון זה? של 100 שקל? אם אתה חושב שהארון באמת לא יזוז משם לעולם....וותר על הפרקט.... אבל כמו שכולנו יודעים....כל יום מביא איתו הרפתקאה חדשה...רעיון חדש, חשיבה שונה.... יש לי בבית חדר ששופץ ב4 שנים כבר 6 פעמים....למה? קריזה של הרגע, חוסר התאמה של משהו למצב הרצוי או השינוי המתבקש שנובע מהחלפת ריהוט, החלפת הטלויזיה או החלפת כיוון ההעמדה של המיטה לצורך העניין. הקבלן גבס שבנה בפעם הראשונה אמר "למה לרצף מתחת לנישה?" למה לא? למזלי ריצפתי, אחרת הייתי צריך לחפש את המשיח שישלים לי 6 מרצפות חסרות.....הנישה שהוא בנה אגב, כבר פורקה ואחריה פורקו עוד 2 נישות אחרות - היום אין שם שום נישה. אני מאמין שתצא עם תובנה או שתיים בעניין....גם אם תחליט לא להניח פרקט, דאג שיהיו לך רזרבות שיספיקו להשלים את החלק שאתה לא מניח עליו פרקט בעתיד אם ו......תרצה לשנות משהו.

azaria

New member
תודה על התובנות

אכן, לא מדאיגים אותי הכמה מטרים "המבוזבזים" של פרקט. זה באמת קטן לעומת כלל הפרקט. ושלא נדבר על ביחס לכל הבית! יותר מדאיג אותי שעניין של לחץ קבוע של משקל הארון על הפרקט. האם זה לא יגרום לשקיעה, אפילו קלה של הפרקט? אני לא רוצה מצב שתהיה לי ירידה בגובה הפרקט בחדר בקירבת הארון. ואגב, זה ארון קיר שמהכרותי עם עצמי - לא יזוז בשניים שלושה עשורים הקרובים.

מסכים עם ההודעה מלמעלה

בכל מקרה משקל הארון לא ישפיע על הפרקט, אפשר לפרקט גם מתחת.

נירה1111

New member
נצל"ש - ומה לגבי ארון קיר שכבר מורכב בחדר?

בבית שקנינו יש ארון קיר גדול מאוד באחד החדרים (אורך קרוב ל-3 מטר). אנחנו רוצים לעשות פרקט ומתלבטים מה לעשות: לפרק את הארון ולהרכיב אותו? לעשות את הפרקט עד הארון?

זה כבר בעייתי

נראה לי חבל לפרק את הארון ואז להרכיב זה בד"כ הורס אותם, מצד שני להזיז אותו מצד לצד זה גם לא אפשרי, גדול מדי. אז מה שנשאר זה להתקין את הפרקט מסביב ולסיים עם סף או פאנל. זה ארון מגירות או צוקל? אם מגירות אפשר להיכנס קצת מתחת עם הפרקט ואז אפשר לוותר על הפאנל\סף.

ממש לא

אם המגירות צמודות לרצפה אז צריך פשוט לקצר אותם, לא תמיד המתקין יכול לעשות את זה ויש צורך לערב נגר.

למעלה