ארון נחשים..

• פותח הנושא obb
  • פורסם בתאריך

obb

New member
ארון נחשים..

אני מזמין ארון אם תאים לנחשים,אני מתכוון לשים בו זעמנים,זה אומר מילקים או כרכנים או קינגים,יהיה 8 תאים ורציתי להיעץ איתכם לגבי הגודל, 60 על 30 על 40 יספיק לכל נחש?

T0M3R

New member
ממש לא!

הכי טוב אם כבר כזה ארון אז נגיד 60*50*60 פלוס מינוס.....

woma

New member
אם אתה נשאר במסגרת המינים שפרטת

אז זה מעבר למספק מבחינת גודל התאים (אני מניח שב 40 אתה מתכוון לגובה).

30ס"מ גובה או רוחב?

רוחב של 40 ס"מ זה בסדר אבל באופן כללי כמה שיותר גדול יותר טוב. אני הייתי ממליץ לך על גובה 40ס"מ+ רוחב 40ס"מ+ ואורך של 60ס"מ אבל 80ס"מ יהיה עדיף בהתחשב בעובדה שיש לא מעט כרכנים שעוברים את המטר וחצי וגם נחשי מלך שמגיעים לגדלים כאלו. הגובה חשובה בהתאם לסוג הריהוט שאתה מעוניין להכניס בכלוב. אם אתה מתכנן להכניס ענפים ודברים דומים אז כדאי כלוב גבוה יותר. כרכנים יצטרכו כלוב גבוה מזה של נחשי מלך וזעמני אלמוגים.

obb

New member
כנסו..

אני דיי קצר במקום.. אז חשבתי לעשות תאים של 60 (עומק כי זה יושב על טרריום החדש של הבואה שהוא 120 על 60 על 60 ככזה שזה נותן לי שכל קומה מעליו תיהיה 4 תאים..) הקיצר תאים של 60 על 30 על 40 גובה אין לי בעיה לשים גזעים/ענפים שיהיה לנחשים לטפס וזה.. אני מניח שאני יעשה 2-3 קומות מה שנותן לי 8-12 תאים לזעמנים וזה סבבה. בצד השני של החדר אני ישים שנה הבאה אני מקווה 3 קומות של טרריומים גדולים לפיתונים וכאלה שכל טרריום בין מטר למטר עשרים על 60 גובה על 50 עומק.. חוץ מזה רציתי לדעת אם ניתן לשים זוג ג'נגל קרפט בטרריום 120 על 60 על 60 כי הבחור שאני מזמין ממנו את הטרריומים מרבה קרפטים ויהיו לו השנה אם הכל ילך כשורה מלא מלא קרפטים (כמה עשרות,כבר יש לו 40 ביצים באינקובטור והוא מחכה לעוד הטלה) ואני חושב לקנות זוג,רק אני קצר במקום ורציתי לדעת אם זה אפשרי.. חוץ מזה לכל מי שטועה,אני ממש לא מתכוון למלות השנה את כל התאים האלה אבל אם כבר אני בונה ארון לזוחלים אז ללכת על גדול שיהיה לשנים הבאות.. וגם רציתי לדעת אם אפשרי לשים זוג בואות בטרריום של 120 על 60 על 60 או שזה כבר יותר מידי צפוף,ואם בהכנסה של שני נחשים (קרפטים או בואות) אין סכנה שהם יריבו ,בהנחה שזמן אוכל אין מגע בינהם כי אני שם מחיצה בטרריום.

T0M3R

New member
60*30*40 זה קטן!!!

תבין את זה!! זה חצי מהנחש באורך ורבע ברוחב מה אתה צוחק!? אולי נשים אותך בחדר של 1*1*1 שזה יותר גדול מבחינה פרופורציונלית?!

obb

New member
לא נראה לי שהפנמת את העובדה ש..

נחש בטבע רוב חיו נח במקום אחד בלי לזוז בחור הכי קטן שהוא מוצא כי הוא מרגיש מוגן ככה.. בגלל זה אני לא פוסל את האפשרות.הרבה אנשים מגדלים בכאלה תנאים נחשים בריאים ומרבים אותם בהצלחה. ואני מכיר אותם לא מסיפורים..

o r i 6 6 6

New member
נו באמת...

אסף אני לא מבין אותך...אין לך את התנאים המתאימים-אל תקנה!!! 2 בואות בטרריום של 120 60 60? איפה אתה חי תגיד לי? 6- ס"מ אורך לא יספיק לזעמן של מטר וחצי בכלל! אולי במקום 8 תאים לזעמנים תעשה 4 תאים שיהיו גדולים יותר? ולגבי הקארפטים, בשום אופן לא. זה אמנם נחש דק אבל 2 כאלה בוגרים(ואני ראיתי אחד בתנוחה מקופלת בטרריום) ימלאו לך את כל הטרריום. אסף,חבל שכל החיות האלה יסבלו בגלל חוסר באמצעים שלך. המלצתי לך היא לחכות שיהיה לך מקום לתאים של 80 40 40 ואז לקנות זעמנים. וד"א אולי אתה מתבלבל קצת..הבחור הזה יש לו קארפטים או ג'אנגל קארפטים? כי זה שני דברים שונים...

obb

New member
שאני אבין,שאמרת ג'נגל או קרפטים..

ע"פ מה שאני יודע ג'נגל קרפט זה מופע מסויים ולא סוג שונה..

T0M3R

New member
אסף דיי!

שוב אתה מתחיל כמו כל ה"מומחים" מגדלים מקצועיים מגדלי במקומות קטנים... זה שהם חוסכים במקום כי הם חושבים שהם מקצועניים והם צריכים לגדל ולהרבות ולמכור פול נחשים, זה בעיה שלהם! אם אתה מתכוון לגדל נחשים בטרריומים בגדלים שאמרת זה עושה אותך פשוט בן אדם ****! אם אתה לא מקבל את התשובות אז אל תשאל מההתחלה! אתה רוצה תשים את נחשים שלך שם הם פשוט ימותו או שיחיו בתנאים ממש גרועים!!! כמו שאורי אמר ואני אומר תמיד אין לך אמצעים להעניק תנאים טובים ל10 נחשים אז אל תגדל 10 נחשים!!!~!!!!!!!

o r i 6 6 6

New member
אסף-תקרא ותפנים

אני מניח שאתה לא מגדל מסחרי, וכל עוד אתה לא מגדל מסחרי צריך להיות לך איכפת מהנחשים. בשביל מגדלים מסחריים, מספיק שהנחש יהיה כשיר לרביה וזה כל מה שהם צריכים. למגדלים כמוני וכמוך שעושים את זה בתור תחביב,צריך להיות איכפת שהנחש מקבל תנאים אופטימלים. בקיצור, ותר על הרעיון, למה לא להסתפק בפחות נחשים שחיים טוב יותר?

obb

New member
רק שאלתי מה ההבדל בין ג'אנגל לקרפט.

רשמת פשוט שיש הבדל ואני רק רוצה לדעת מה הוא.. על מה אתם מדברים? רוצים לריב סבבה,לא איתי ולא על העץ שלי שאני צריך תשובות עניניות ולא אתה בן אדם חרא או משהו כזה.. גם תומר גם אורי,ראבק מאז שהגעתם רק ריבים.. וביקורות. יצא מכל החורים דיי. והמומחים שאני מכיר לא רואים אותך ממטר. הייתי מבקש שתפנימו,תחשבו בינכם לבין עצמכם ואל תענו .. או במסרים.הרמה פה יורדת וחבל. בחזרה לעניין. החלטתי לעשות 2 תאים גדולים שהשטח העומד לרשותי הוא 120 על 60 אז אני מתלבט אם לעשות 120 אורך על 30 עומק 40 גובה או לחילופין 60 על 60 על 40 גובה.. וקומה שניה אני נשאר אם 4 תאים של 30 על 60 למילקים..

ג'נגל קרפט זה תת מין

של משפחת הקרפטים. וזה לא מופע שונה כמו אלו שיש לכרכני תירס. 120 ס"מ על 60ס"מ וגובה של 40ס"מ או יותר מזה יהיו מידות טובות לגידול פיתון קרפט. אבל לא בואות קונסטריקטור שהן רחבות יותר וגדולות יותר. בואה בוגרת אחת ניתן לגדל בכלוב במידות אלו אך לא זוג. זוג של קרפטים אפשר לגדל בכלוב כזה בתנאי שיהיה גבוה יותר כך שיהיה להם יותר שטח בטרריום.

obb

New member
רגע,מה ההבדל בין ג'אנגל לרגיל?

מבחינת גודל סופי ריובוי תנאים וכו..

למעלה