ארון מזכוכית

Apikachu L

New member
ארון מזכוכית

לפני זמן מה למדתי את המונח של ארון מזכוכית. ארון מחורבן למדי לשבת בו, כי בארון סתם לעיתים אינך יודעת גם שאת בארון, מצב שהייתי בו. אכן, ignorance is bliss במובן מסוים. אני הייתי פתוחה למדי עם המיניות שלי (והג'נדרקוויריות שלי) באינטרנט, כאשר חשבתי שקומץ האנשים שיודעים לא יכלו לפגוע בי. במחווה מזוייפת של אומץ באתי אפילו עם עניבה גאה לאייקון (שאלו אותי אם התחפשתי לדוקטור ה15...
) ועכשיו כאשר יש מי ששואל אותי אם אפשר לפרסם צילומים, אני מבינה כמה אני בארון מזכוכית. ארון מחורבן מזכוכית שאנשים בכל רגע יכולים לבוא ולשבור, והרסיסים שלו יפצעו אותי.
אני שונאת להיות בארון, בכל ארון, ובמיוחד בזה. אני שונאת את החיים הכפולים האלו שלי. אני שונאת את זה שאני לא יכולה להיות פעילה בקבוצה הגאה של העיר שלי כי אני בארון. וגם אם לא בארון, אז להסתיר מהמשפחה. להסתיר מאיפה אני מכירה אנשים. (אמרתי למשפחה שאת ליזי פגשתי בכנס גיקים...) להסתיר עוד ועוד ועוד. למעשה אני מבינה גם כמה הסתרתי אני מעצמי בעבר, אבל זה היה יותר קל כי לא ידעתי שאני בבוץ.
ארון הזכוכית הזה לא מגן עלי מחום השמש, וחם ודביק בתוכו. אבל אין לי האומץ לצאת ולנשום אוויר. אין לי אומץ להיות מי שאני. אין לי אומץ לעשות כל כך הרבה דברים, וזה מרעיל אותי מבפנים.
אז יופי שעכשיו אני כבר לא ממש מפחדת מהמיניות שלי (לא מדוייק, אבל מילא) אבל עכשיו אני בעיקר עוסקת בלשמור שהארון לא יתנפץ. אולי עדיף לחזור לארון עץ פשוט, או אפילו פלסטיק, שיגן עלי מחום השמש במידה סבירה, לפחות.

עוד מישהו/י מכיר/ה את המצב? לעוד מישהו בא לחלוק על הארון שהוא יושבת בו?

orald

New member

מניסיון, הדבר הכי חשוב ביציאה מהארון היא ביטחון. ביטחון עצמי נפשי וביטחון כלכלי. ברגע שאת לא תלויה בחסדיו של להט"בפוב את יכולה להשתחרר הרבה יותר.
אני בספק אם הייתי יכולה להתחיל תהליך שינוי מין אם לא היתי גרה לבדי.

הרבה א-נשים גם מפחדים, אפילו כשכבר עצמאיים מההורים, לצאת בגלל משפחתם והחברים. עם החברים אין לך ככל הנראה בעיה, ולדעתי את צריכה גם להבין שהמשפחה שלך בין כה וכה יודעת(את יודעת את זה, את רק עדיין לא הפנמת והבנת את זה), וברובה לא מאשרת את זה. ואת צריכה לשאול את עצמך, "אז מה"?
אז מה אם הם לא מאשרים? הם לוחצים עליך מהרבה כיוונים, כמו שאמרת לי, בדברים שטותיים שממש לא צריכים להיות נוגעים אליהם(צמחונות? מי הם שיחייבו אותך לאכול בצורה כזו או אחרת?), ואת צריכה לעמוד על שלך.

אם את חוששת מסנקציות של ממש מהמשפחה שאת עדיין תלויה בה, אין לי הרבה מה להציע, כי זה קל יותר כשעצמאיים, אבל אם כל מה שהם יכולים לעשות זה להטריד אותך בהבל פיהם, למה שבאמת יהיה לך אכפת?

Apikachu L

New member
צודקת, אין מה לומר

אני די חסרת עמוד שדרה בהרבה מובנים, למעשה.
וכן, אין בעיה עם החברים, אבל יש בעיה עם כל החברה הסובבת. אני צריכה להיות בשושו שאפילו אף אחד מהאוניברסיטה לא יגלה.
אבל אכן תלות זו בעיה.

orald

New member
חיזרי אחרי:

אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.אני לא שמה זין על אף אחד.

זהו. נכון שזה מרגיש יותר טוב עכשיו?

Kutaly

New member
אולי לא לשבור, אבל לפחות חורים לאוורור יש לך?

ראיתי אותך באייקון אבל הייתי עסוק בלהפגין למען הזומבים

orald

New member

זומבים, וכל שאר סוגי האל-מתים הנתעבים, צריכים למות!

ליזי133

New member

אולי קל לי יותר לומר, בגלל שאני לא במצב כזה, אבל אני חושבת שאני יכולה להבין... קל יותר באמת כשיש עצמאות כזו, שלא תלויים באף אחד. ואני באמת יכולה להבין את זה במובנים מסויימים....
השאלה (לדעתי) העיקרית היא איך זה ישפיע עלייך. כלומר- האם יקרה משהו משפיע? ברור שיקרה. השאלה היא איך זה ישפיע. כלומר- כמו ש ORALD אמרה "אבל אם כל מה שהם יכולים לעשות זה להטריד אותך בהבל פיהם, למה שבאמת יהיה לך אכפת?" זה מצד אחד, ומצד שני אם באמת יקרה משהו משמעותי יותר, מה זה יהיה? לדעתי, אני כמובן אומרת מבלי להכיר אף אדם שכלול בכל זה, צריך רק את הכוחות הנפשיים להתמודד, כי הרי מה שיקרה זה כנראה בעיקר מריבות או משהו כזה (*שוב, אני לא מכירה את הנפשות המשתתפות בתהליך, לא יכולה לומר מה יהיה) הרי הם לא יזרקו אותך מהבית, לא? הם עדיין יתנו לך אוכל, לא? אולי הם פשוט יהיו נגד, אבל בלי הרבה אפשרות בחירה, במיוחד בגיל שלך, שאת כבר לא תלויה בהם ב-100%.... זה כמובן לדעתי, ו... אין לי הרבה יותר מה להגיד... רק בהצלחה לך, מה שלא תבחרי לעשות, בהצלחה

orald

New member
הקטע הוא שהסיבה שאפיקצ'ו באמת בארון מזכוכית..

היא שלהבנתי כל המשפחה שלה יודעת, אבל חיה בהכחשה(קל להכחיש כשלמראית עין היא במערכת יחסים הטרו' והכל רגיל לחלוטין מבחינה חיצונית).

ואפיקצ'ו, לצערי זה מה שקורה במשפחות שתלטתניות, שאנשים הרבה פעמים נדחקים לפינה ומפחדים להביע עצמם כראוי.

ליזי133

New member

התעלמות יכולה להיות באמת בעיה.. אבל,אולי דווקא את זה אפשר איכשהו לסדר, בצורה שונה מאשר ממש יציאה מהארון, אני לא ממש מצליחה לסדר את מה שאני רוצה לומר, אז אולי אם יהיה לי ניסוח אנסה לכתוב את זה אח"כ...

למעלה