ארון גידול

nevs

New member
תודה צחי... היתה חשובה לי תגובה ממך

לגבי רגישות הטרמוסטט המסויים, אני לא יודע עד כמה העניין אומר משהו. אבל קיבלתי המלצה מבחור "מקצועי" מאוד לדעתי מארה"ב , שהשתמש בטרמוסטט הנ"ל להדגרה מקצועית בתוך מדגרה home-made והדגיר איתו בהצלחה ביצי פיתונים שונים. ככה שלגבי הרגישות ושמירת טמפרטורה מדוייקת אני מאמין שלטרמוסטט הזה אין חיסרון משמעותי ב-גידול- נחשים על טרמוסטטים דיגיטליים. לגבי היום ולילה אני רחוק מאוד מלהתעלם מגורם זה, ואני מאמין שהוא דרוש בעיקר לנחשים שמיועדים לרביה (למרות שאני יודע על מספר לא מבוטל של אנשים, שלא נתקלו בבעיות ריבוי זעמנים בלי נתינת יום ולילה), ואני מתכנן כאשר הנחשים יגיעו לגיל בגרות מינית להשיג או טיימר לקביעת יום ולילה או טרמוסטט מקצועי יותר שיפקח על טמפרטורות שונות. תודה שוב. נבו

Nailicq

New member
בעיות אחרות

קודם כל כל הכבוד על ההשקעה. אני גם שקלתי את אמצעי החימום הנ"ל.. אבל מה... בבדיקה שערכתי עם חבר שהוא "פריק בטיחות" עלה החשש הרב מקרינה אלקטרומגנטית מאמצאי החימום של flexwatt, השדה החשמלי שנוצר, באיזור המגע מתחת למצע היה פי 50 מהתקן ובמרחק של 2 מטר פי 4 מהתקן המותר לחשיפה ממושכת. מכיון שחדר הגידול הוא גם חדר ששוהים בו ילדים, ומחקרים מראים שקרינה של פי 2-3 מהתקן מעלה משמעותית את הסיכוי ללוקמיה, החלטתי להישאר עם קבל חימום. דרכך אגב- גם כבל חימום באיזור המגע הישיר (הינו בתוך הטרריום) הראה קרינה של פי 3-5 מהתקן אבל בטווחים מעל חצי מטר מהטרריום הקרינה היתה מתחת לתקן. בכל מקרה- השימוש בטרמוסטט שמפעיל את החימום רק כשצריך בתוספת בידוד טוב מקטין משמעותית את זמן החשיפה.

etay983

New member
Nailicq כתבתי לך מסר אישי,

בבקשה תבדוק. תודה

altid

New member
האמת שכל העניין מוזר לי

אני מבין את הדאגות שלך לאסטטיקה ואולי אף מקום, גם אני סובל מאותה בעיה, אבל אני אישית מאמין שאם היית עושה ארון שמחולק לתאים וכל תא הוא בעצמו טרריום היית חוסך לך מקום וכסףףף... הרי שכל טרריום עולה לא מעט כסף ופלסטיקות אינן יכולות להיות צמודות אחת לשניה כמו טרריומים רגילים ולכן זה לוקח מקום רבבב וחבל על זה. בקשר לחימום אני מאמין שדווקא בזה הצלחת למרות שגם אני תוהה מה יהיה בתוך הטרריומים, הרי כאשר מוציאים טרריום ומעמידים אותו בשמש בפנים מצתברות טמפ' גבוהות יחסית למה שיש בחוץ, האם לא יקרה אותו הדבר גם פה??? הייתי מציע לך לבדוק זאת לעומק וליהודה הרעיון שלך מצוין אך יש בו חסרות די גדול. כדי לחלק את הארון הרי שאתה צריך לעשות מחיצות ובין המחיצות אתה לא יכול להעביר את הפלקס וואט ולכן צריך לקבע אותו מתחת למדפים על ידי רווחים אשר מתאמיםי עצמם לפלקס וואט, מה שיוצר בעיה בטיפול שלהם למקרה של תקלה. וחוץ מזה יש לך בעיה הארון שלך מגביל אותך!!! אתה לא יכול לגדל בו חיות אשר זקוקות ללחות גבוהה או מצא כבול רטוב כיוון שהעץ ירקב. ולא הפורמייקה והסיליקות לא יהיו אטומים דיים(מנסיון המים בסופו של דבר יחלחלו דרך הפורמייקה) אפילו לא מספיק אטום למקרה שאחד הזוחלים ישפוך מים מהכלי שלו בסופו של דבר יהיה שם פיצוצים בפורמייקה והיא תחלחל לעץ מה שיקצר את חיי הארון. נכון להיום אני הוגה רעיון לבנייה של ארון טרריומים אשר אני מאמין שמגיע לשלמות אך הבעיה היא שהוא יקר ומסובך להכנה אבל ברגע שיהיה לי את הכסף אני אבנה אותו אחד הדברים הבאמת מסובכים בו הוא החימום

nevs

New member
אני לא מבין את תגובתך האמת...

מצד אחד אתה אומר שאם הייתי בונה ארון שהטירריום בנויים בתוכו הייתי חוסך הרבה כסף ומקום (לא נתווכח על זה), מצד שני אתה אומר בעצמך את כל החסרונות של ארון עם כלובים בנויים בתוכו. דבר ראשון לא כל הפלסטיקות הולכות באלכסון בצדדים. טירריום יהיו יקרים אבל הארון הזה הוא ארון תצוגה שתפקידו לשמור על מראה יפה ומהנה, אם יהיו צרכים בהמשך יש סיכוי טוב שיבנה ארון גידול נטו שיתמקד בעיקר בקלות ניקוי וחסיכת כסף. תודה על התגובה.. ואסף אםף אני מבין נכון כוונתך זה שטמפרטורת הטירריום תיהיה גבוה יותר מטמפרטורה באוויר הכללי של הארון? (אגב הרגש לא נמצא באוויר הכללי אלא צמוד לאמצעי החימום) המעלות כוונו לפי הטמפרטורה בתוך הפלסטיקות, וישתנו בהמשך לפי הצורך המסויים אם אני יראה שהטמפרטורה תעלה אני יוריד את המעלות. תודה לכולם נבו

naja

New member
הבנתי את נושא המראה של הארון.

כנראה שזה באמת היה בילתי נמנע לבנות כזה ארון. לגביי הטמפרטורה-כאשר טרריום קטן ישב על גוף החימום, הוא יתחמם לטמפרטורה גבוהה יותר מאשר הארון כולו וזה בלי שום קשר לגובה הטמפרטורה אליה מגיע גוף החימום.

altid

New member
תיקון קל

חסרות* = חסרונות רבים והפסקה לפני האחורנה גם הייתה מיועדת ליהודה

altid

New member
אני אסביר

החישוב שלי הוא שאם פעם אחת משקיעים בארון גידול שהוא באמת מושקע ואף די יקר חוסכים המון כסף בעתיד. פשוט מאוד, הופכים את הארון לנוח לשימוש ולניקוי יש צורך בהמון מחשבה ומשאבים לעניין אבל בסופו של דבר זה משתלם

nevs

New member
סתם אחרי בדיקה...

אחרי שעברו יומיים והארון הגיע לטמפרטורה הקבועה, עשיתי כמה מדידות עם מד חום איכותי ומדוייק יותר משלי: מדף עליון צד ימין: חם-28.2 קר-25.6 אמצע: 28.3-25.7 צד שמאל: 28.4-25.5 מדף תחתון צד ימני: 28.6-25.7 מדף אמצעי צד שמאלי: 28.5-25.8 ככה שאחרי המדידות אני מאמין שהארון שומר על טמפרטורה קבועה יחסית בכל חלקי הארון, ללא ספק התוצאות שלהם קיוותי. תודה לכולם נבו

yair lotan

New member
מדדת עם מד חום מינימום מקסימום ???

אם כן, סבבה. אם לא, איך תדע אם באמצע הלילה ( שיא הקור ) הטמפ' לא יורדת במס' מעלות ???

naja

New member
מה עם הטמפרטורה בטרריומים?

בדקת את הטמפרטורה כשהארון ריק או בתוך הטרריומים?

nevs

New member
הבדיקה הייתה בתוך הטירריומים

מחוץ לטירריומים באוויר הכללי באזור הצד הקר, יש טמפרטורה של 25.8. יאיר הטמפרטורה נמדדה בשעה 10 בלילה פלוס מינוס ולא ע"י מינימום מקסימום. טמפרטורת החדר לא משתנה כל כך בין שעות הערב לשעות הלילה ממה שידוע לי, אבל אני ינסה למדוד טמפרטורה בסביבות השעה 2 בלילה בסוף שבוע. תודה שוב. נבו

למעלה