ארון גידול

nevs

New member
ארון גידול

סוף סוף אחרי כמעט חצי שנה של תכנונים ותקלות, הרבה עבודה והרבה יותר מדי כסף אם תשאלו אותי. סוף סוף הוא מוכן הארון המיוחל... קצת פרטים, ארון גידול בנוי מעץ (מדפים פנים והכל). אורכו 155 ס"מ רוחבו 45 ס"מ וגובהו 110 ס"מ, מיועד בעיקרון לשישה טירריומים גדולים של 75*40*30. מחומם ע"י שלוש חתיכות פלקס וואט (flexwatt) פס חימום שמיועד לחימום של כלובי זוחלים, רוחב 3 אינץ ואורך של מטר וחצי. הטמפרטורה נשמרת ע"י טרמוסטט (ZOOMED REPTI-TEMP 500R) ששומר על 30 מעלות בצד החם. כן רן, זה אומר שיהיה לך שקט עכשיו ממני לפחות עד הפעם הבאה
. תודה על העזרה בהבנה הכללית של העניין. נבו

רן333

New member
מזל טוב.

עכשיו אני בטוח שעוד מישהו מחכה בקוצר רוח לשיא הקור של החורף, כדי לראות שה-FlexWatt עובד כמו שצריך. בינתיים נראה לי שזה אחד מאמצעי החימום הטובים יותר שקיימים.

נראה לא רע בכלל.

יש לי רק שתי שאלות. 1. אתה לא דואג שיצאו לך נחשים בזמן שתטפל בתא הימני העליון? (לדוגמא). 2. עשית איזו שכבה אטומה לנוזלים על רצפת התאים כך שלא תהיה לך בעיה של הספגות של נוזלים בעץ?. בכל מקרה אני שמח לראות שהשקעת במשהו שאמור לשמש אותך לזמן ארוך!

nevs

New member
תודה יונתן...

כנראה שלא הייתי ברור בתוך הארון נכנסים "שישה טירריומים גדולים של 75*40*30" ככה שכאשר לדוגמא אני מטפל בימיני האמצעי, כל שאר הטירריומים/פלסטיקות סגורים. לגבי השאלה השני אני מנחש שהתשובה הראשונה עונה על השאלה בכך שיהיו טירריומים והנחשים אל חיים על העץ עצמו. תודה, אני מקווה מאוד שזה משהו שישמש אותי לזמן ארוך. אילון לגבי השאלה שלך, המכשירים הוזמנו באינטרנט מהאתר mgreptiles.comבגלל המלצות מחברים בחול על האמינות של הבחור שמנהל את האתר, לקח לסחורה פחות משבוע להגיע הכל במצב מצויין ממה שאני רואה כרגע. תודה על התגובות, תמונה נוספת של מבט פנימי ---> נבו

Nailicq

New member
איך אתה מתגבר על 110 / 220 ?

הציוד נקנבה בארהב ואינו מתאים למתח בארץ?

ניראה טוב...

סה"כ ניראה די טוב אך הייתי משפר מעט ומקבל מקום גדול יותר...איך?...אני הייתי דואג שכל הפלטות יהיו מצופות בפורמייקה,הפלטות שעליהן אתה תניח את הפלסטיקות,מורח סיליקון בחיבורים ובכל קומה הייתי עושה שתי דלתות פתיחה או הזזה ואז היית מרוויח מקום גדול יותר...בכל מקרה זה מאד יפה וניראה טוב...בהצלחה...דרך אגב מה אתה הולך לשכן בכל קומה?

nevs

New member
יהודה

אני חייב להודות שחשבתי על הרעיון שלך, אבל הגעתי למסקנה שזה יהיה פחות נוח בשבילי בשבילי בתהליכי הטיפול היום יומיים. הטירריום או פלסטיקה נותן לי ניידות גבוהה יותר ומקל על אופן שמירת הניקיון בכלובים. כרגע אין לי עם מה לאכלס את כל הקומות אבל אני מאמין שבעזרת קצת רצון וקצת עבודה, נמלא לאט לאט את הארון בדברים מעניינים. תודה נבו

naja

New member
לא רוצה לבאס אותך, אבל....

זה נראה לי כמו ביזבוז רציני של כסף. אם כבר בונים ארון, אז שישמש לגידול. אם משתמשים בטרריומים, אז בשביל מה הארון? מדוע לא לבנות מדפים רגילים מברזל ועליהם לשים את הטרריומים? בנוגע לחימום-אני רואה כאן בעיתיות מסויימת בשליטה בטמפרטורה-אם לא יהיו בקרי טמפרטורה בתוך הטרריומים, אתה עשוי להגיע למצב שבו הטמפרטורה בטרריומים תהיה הרבה יותר גבוהה מהטמפרטורה בארון כולו.

shshahar

New member
../images/Emo45.gif

כמו שאמר אסף, ההשקעה בארון (שלא מתפקד גם כטרריומים) היא בזבוז משאבים בעיני. החיסכון בחימום ובשליטה בו אינם משמעותיים ופרט ליופי ואסטטיקה אין בו הרבה תועלת. שחר

yair lotan

New member
משהו לא ברור לי

איפה בדיוק ממקום הגשש של הבקר ??? בהמשך לשאלה, האם לא יהיו הבדלי טמפ' בין פלסטיקיה קטנה לטרריום של 80 ס"מ נניח ?

שובל09

New member
מחירים

נכנסתי לאתר שקישרת אותנו אליו, קצת לא ברור לי הדברים שם. אני רוצה אורך של מטר (אני מדבר על גוף חימום כמו שלך), איך אני קובע את האורך שאני רוצה? ומה המחיר למטר? וכמה עולה המשלוח?

nevs

New member
אל תדאג אסף... לא מבאס

"אם משתמשים בטרריומים, אז בשביל מה הארון?" הארון הוא משתי סיבות: 1. הארון כדבר סגור מחמם לטמפרטורה המתאימה ושומר עליה עם בזבוז חשמל מינימאלי. 2. אסטטיות, כאשר אני מגדל בבית שאינו פרטי שלי ומצד המשפחה אין תמיכה מלאה בכל מקרה. היה צורך במשהו שירכז את כל הכלובים בצורה אסטטית שלא פוגעות במבנה והמראה הכללי של החדר (אילוץ שלא נתקלים בו לרוב). אולי אם לא היה את האילוץ הזה המבנה היה שונה. לגבי שאלה מספר שתיים, הטרמוסטט שמודד את המעלות כרגע לא מכוון על שלושים מעלות. עקב היותו טרמוסטט ידני ולא דיגיטלי שמראה טמפרטורה, את קביעת הטמפרטורה אני עושה ע"י ניסוי וטעייה. שבמקרה זה מתבטא בזה שבדקתי בפלסטיקה ריקה מנחשים מתי הטמפרטורה בצד החם היא שלושים ובצד הקר עומדת על אזור ה 26, וקבעתי את נקודה זו בטרמוסטט להיות הנקודה ברצויה. ואשמח לדעת, אני פשוט לא מבין בזה כנראה מספיק, איך הטמפרטורה של הטירריום תיהיה גבוה בהרבה מהטמפרטורה של הארון כולו? כאשר הטמפרטורה כוונה לפי הטמפרטורה בתוך הטירריום לא לפי השלושים מעלות שכולל הרגש. שחר, כמו שהזכרתי בתשובה לאסף אטטיקה משחקת תפקיד חשוב בתכנון של הארון המסויים. לצערי כרגע אני חייב להתחשב לו רק בדעה האישית שלי או מה שטוב לנחשים אלה גם במספר אנשים נוספים שנמצאים בבית ודורשים שמירה נורמאלית על ניקיון ואסטטיקה. יאיר, הרגש ממוקם מחוץ לפלסטיקות בשטח הכללי של הארון. הבדל בטמפרטורה בתוך פלסטיקה לטירריום גדול יותר אני לא מאמין שיהיה הבדל רציני, וגם אם כן אני ימשיך לכוון את הטרמוסטט לפי הצורך. Nailicq, כמו שאפשר לראות בתמונה השניה אני משתמש בשנאי (מכני הישן) שסך הכל משנה את כמות החשמל שמועברת מהתקע אל הטרמוסטט משם הכל עובר על כבלים של 110 ומעביר 110. תודה לכולכם על התגובות. נבו

yair lotan

New member
עדיין נראה קצת מסורבל

לגבי ניסוי ותהייה, יש עם זה בעיה קטנה, שכן טמפ' הסביבה ( החדר ) אינה קבועה, ומה שבדקת ביום אחד, יכול להיות שונה ביום אחר. אגב, אני לא יודע כמה השקעת בארון, אבל אתה מוכן להשקיע עוד קצת ( בסביבות ה 60$ ) ולדעתי כדאי לך, תשפר את בקר לבקר כמו שפירסמתי לא מזמן. דיגיטלי, ישב לך מחוץ לארון במקום נוח, את הגשש תשים איפה שאתה רוצה, ( בתוך הארון או בתוך טרריום). בנוסף הוא ישלוט לך על יום ולילה, ויש לו גשש נוסף שאתה יכול לכוון לטמפ' קריטית. נראה לי שזה יחסוך לך הרבה ניסויים ותהיות...

nevs

New member
יאיר.. תודה על התגובה והעצה

אתה צודק טמפרטורת הסביבה משתנה, למרות שבמקרה המסויים בחדר אין הבדל טמפרטורה משמעותי הוא שומר על טמפרטורה לא רע. אני לא מבין אבל את הקשר, כיוונתי את הטרמוסטט על טמפרטורה מסויימת שאותה הוא ישיג בכל טמפרטורה (בעיקרון) לפס החימום של הארון. הטמפרטורה של פס המתכת לא משתנה באופן משמעותי וכך גם של הטמרפטורה שעוברת ממנו לתוך הטירריום/פלסטיקה. בגלל שזה טרמוסטט ולא דיימר טמפרטורת הסביבה לא עד כדי כך משנה כל עוד היא נשמרת בגבולות הנוראמלי. לגבי להחליף טרמוסטט אני פשוט לא מוצא שום היתרון (חוץ מהיום ולילה שנתעלם ממנו כרגע) בהחלפת הטרמוסטט שלי באחד כמו שלך. רגש יש לי גם ככה שאני יכול לשים איפה שאני רוצה (בתוך הטירריום או מחוץ לו), החלק העיקרי נמצא בנוחות מחוץ לארון. דיגיטליות לא עד כדי כך משנה לי אם אני יצליח להשיג תוצאות טובות עם הטרמוסטט המסויים הזה. תודה בכל מקרה, ואשמח לשמוע היתרונות נוספים בשביל הידע הכללי. נבו

1צחי

New member
עוד תגובה

דבר ראשון אסטטיקה חשובה מאוד גם אם תגור לבד,זהכיף לראות הכל מסודר (ונקי). באשר לגשש אני הייתי הולך על ההמלצה של יאיר-לגשש דיגיטלי יש יתרונות נוספים,אני יכול לומר מנסיון אישי של כמה סוגי טרמוסטטים,שטרמוסטט דיגיטלי ישיג את התוצאה בדיוק ולא בערך ולא הייתי מתעלם מאפשרות של יום ולילה במיוחד כאשר מכינים לריבוי. סיפור הטרמוסטט הוא בעיקר ברגישות הגשש ואפשרות דגימת טמפ' במס' מקומות. בכל מקרה ישר כח,הדרך היא נכונה.

למעלה