ארוך.

ארוך.

השינה כבר כמה ימים לא הכרחית כמו פעם. אני כותבת שוב.
כשחשבתי לכתוב נזכרתי בימים של הפורום מ"פעם". בפרפר... הרבה זמן לא כתבתי אולי כי לא ידעתי אם זה בסדר להכביד. אם יהיה מי שיוכל לקרוא. שירצה לקרוא.
כחלק מהצעדים הנוכחיים של אומץ+יאוש אני כותבת. ומנסה קצת פחות להסתיר כי מה כבר יכול לקרות... אולי אהיה יותר ברורה ואולי לא.

אמרתי כבר שהכל כל כך בסדר. אני עובדת ואפילו די טוב. עסוקה ושורדת וגם קצת חיה. מצליחה להבין כל מיני דברים שיכולה לעשות כדי להקל, ומצליחה גם לבצע את חלקם.
הכל מלחמה כל הזמן. נלחמת כדי לישון וכדי לקום, לקנות בגדים להתאפר לצאת מהבית עם כל הלחץ והחרדות בפנים. נלחמת בשביל להגיד לעצמי שלא חייבת להלחם ואפשר קצת לוותר. מסבירה לעצמי בכוח למה זה בסדר לעזור לעצמי קצת.
שונאת שאני עושה משהו טוב לעצמי. זה מגעיל אותי ממש. גורם לי להרגיש כל כך רע בלי הסבר הגיוני. וכל מה שאני נלחמת בשביל להצליח בו עושה לי רע ממש. ואני בכל אופן ממשיכה. ואומרת לעצמי שזה מה שנכון.
אז הכל כל כך בסדר. אני מפתיעה את עצמי ואת הפסיכולוגית. אבל אף אחד לא חושב שזה בסדר. הדיכאון נורא והשנאה העצמית... רק למדתי להכיר ולחיות עם.
ויש את השעות שזה בלתי נסבל. אם לא היתה לי עבודה ומחוייבות מלחיצה שכזו הייתי במקום פחות שמור. אבל אני מאד זהירה ומנסה להיות אחראית על מי שאני מחוייבת לו בעבודה. אז מנסה לא לגרום במשהו שמישהו אחר ייפגע בגלל החיים שלי. אף אחד לא אשם...
השעות בהן הכל בלתי נסבל התחילו להיות רבות יותר, הזמן שבו אני לא יכולה יותר להיות ככה, סתם להעביר את הזמן לבד. וזה מוזר כי היה פעם יותר לבד. והיה נראה שהתרגלתי.
ואני רואה שזה עדיין קשה. אולי בגלל הפערים בין החלקים שלי. וקצת מנסה להעיז, לצאת, לפגוש אנשים, פחת לבד. זה כל כך מעט, כל כך לאט, שזה מייאש ונראה חסר משמעות. ואני יודעת שזה המון. וזה שוב גורם לי את ההרגשה הדוחה שלי מול עצמי. מה אני מנסה בכלל.
ואני מנסה ונגעלת, אתם מבינים?
ממשיכה ושונאת. ונעלמת לעצמי. וממשיכה כי מבינה שזה נכון. שאין ברירה.

הפסיכולוגית שלי מעולה. זו אני שמרגישה נמצאת באופן כל כך חלקי שם.
אין לי מושג על כל כך הרבה דברים מה אני באמת מרגישה שם. מה אני רוצה. אין לי מושג.
ולי זה לא ברור גם כשאני בשטח הכי נקי בשביל לנסות לבדוק את זה. אז מולה זה מצליח לקרות באופן מקרי. לעתים רחוקות.
אני לא בסדר, לא באמת עושה מה שצריך.
אבל זה נראה כל כך ככה. כל כך בסדר.
כי בדברים הקטנים זה נראה שאני ממש לומדת. מתקנת. אפילו יותר חיה.
אני יכולה לשמוע את עצמי אומרת משפטים נורא "נכונים" ומפתיעים, אני יודעת שזה בזכות הטיפול. אבל יודעת שאני נמצאת שם לפעמים, במקרה.

הרבה שנים אמרתי שאני אוהבת חורף. יצאתי לגשם סתם בלי סיבה. תמיד השארתי חלונות פתוחים.
אני לא יכולה לסבול את החורף הזה שמנסה להיכנס לי עכשו.
אין לי תריסים בדירה והרוח מקפיאה אותי. אני לא רוצה לסגור את החלונות אבל קולטת את הזכרונות ומבינה שאני לא אוהבת חורף.
ושאני לא מבינה כלום.

TinaBa

New member
אני מאוד שמחה שכתבת

למרות שברור שקשה מאוד.
אני לא אוהבת לכתוב על עצמי ובוודאי לא להגיד ש"גם אני הייתי ככה ועכשיו דברים מרגישים ונראים אחרת, אז תחזיקי מעמד". זה נשמע לי הדבר הכי מנוכר לעשות. אבל אני רוצה כן לנסות להגיד שאני מאוד מבינה ומכירה הרבה מהתחושות שאת מתארת. אני במיוחד מתחברת למאבק הפנימי הזה בין החלק שמתפקד (מאוד) לבין הענן הכבד והמייסר שנמצא בפנים, ולתחושה הנוראית של הפער בין שני אלו.
אני באמת ובתמים מאמינה בכוח של טיפול (טוב) לעזור, גם אם כרגע זה מרגיש שאת שם רק באופן חלקי. אני מאמינה שכשאת מעיזה להיות שם, את מאפשרת תנועה ותזוזה, גם אם היא מעטה, לעבר איזשהי אינטגרציה בין שני החלקים האלה. זה לוקח זמן, ואולי אין ברירה כרגע אלא להיות בדיוק איפה שאת, עם כמה שזה מחורבן. דברים קורים. מבטיחה.
&nbsp
מחבקת ומחזקת

Lital 172

New member
אשמח להצטרף לתגובה החכמה הזו

ולהשאיר לך פה חיבוק גדול מהלב.

תודה

יש לי הצפה מטורפת של זכרונות.
אני לא יודעת לספר אותם לעצמי, בטח לא לאחרים.
רואה תמונות ובעיקר ריחות.
מתגעגעת
כועסת
אוהבת
מיואשת
עצובה

העבודה שלי היא טריגר עצום

או לפחות אמורה להיות.
כשאני לרגע חושבת מה אני פוגשת אני מתקפלת מבפנים.
דברים דומים יותר או פחות. נראים לי תמיד קשים יותר אבל בכל זאת מעוררים קנאה. רואים אותם, מטפלים בהם.

"רואים אותם, מטפלים בהם"

עשה לי עצוב המילים האלה ...
שולחת לך חיבוק גדול
סליחה שאין לי יותר מזה .

רואה...

מי שבאתי מולו והראיתי.
&nbsp
הם ילדים. ומישהו חושב שמגיע להם טיפול.
רוצים שיהיה להם טוב.
&nbsp
אני לא הייתי צריכה את זה.
לא ידעתי שצריכה.
ואף אחד לא ראה.

היה איזה חג אחד

בו עבדתי בלי הפסקה עם אנשים שראיתי וטיפלתי בהם. זה שבר לי את הלב. כתבתי כאן על איך אני מטפלת בעצמי רק כדי שאני אוכל להמשיך לטפל בהם, וגרניום אמרה לי, בצדק, לא להיות מרטיר. אז זה שובר את הלב לראות אנשים מקבלים את מה שאת צריכה ואין לך, אפילו מעצמך - אבל אל תהיי מרטיר. את עצמך את מסכימה לראות? בך, את מסכימה לטפל?
בהתחלה כתבתי "מצליחה" ולא "מסכימה" אבל אז חלקתי על עצמי. אני, מסתמן
, בדרכי החוצה מהמשבר הכי נוראי שהיה לי עד כה. את יודעת מה הפסיק אותו, בסוף? החלטה. את מהאנשים האלה שכמעט תמיד מדברים בשפה שמרגישה קרובה לשלי ולכן אני תוהה אם גם את יכולה להחליט. ואז להתאמץ בטיפול ולהתאמץ בחיים ואם יש לך שאריות גם אבק פיות יכול לעזור. זה דבר קשה להחריד ואולי אני כותבת הודעה נוראית (אם את רוצה, אמחק. רק תגידי) - אבל אני מאמינה בך. אני קוראת כל מילה שלך מאז שהגעת והקשבתי לכל מילה שלך במפגש ההוא, מזמן, ואני מאמינה שאת יכולה לעשות דברים גדולים. מאוד. ובהחלטה.

אז כן, אני מסכימה, זה שובר לב. אבל יש לך כוחות עצומים ולב טוב והעולם הזה נבנה לא לפי המידות שלנו אבל את ואני יכולות לו. לאט ובזהירות ועם המון המון חמלה כלפי מי שאנחנו ומי שהיינו. אל תהיי מרטיר. ובינתיים דעי שאני קוראת את כל מה שאת כותבת, ורואה.

תודה

ריגשת כשכתבת שהקשבת...
חושבת שלהחליט החלטתי, אבל בלי שרציתי.
ושאני כנראה בדרך הנכונה אבל לא ממש רוצה להגיע,
או שאין לי לאן.
&nbsp
תודה שחשבת ושאכפת לך.

ט

הכל מגרד את הכיסוי.
שירים
תמונות
הכל מזכיר
והיום היא אמרה את המילים
&nbsp
אמרה שאני לא מביאה הכל
חוששת להראות את ה"רע"
&nbsp
אמרתי שלא ידוע לי על רע שיש בי ואני לא אומרת
&nbsp
והיא דיברה
שאלה אם אני זוכרת...
אמרתי שלא בטוחה
לא בטוחה שזה באמת קרה
ואולי זה היה בלי כוונה
ובסך הכל זו אני שאיפשרתי
נתתי להבין שזה בסדר, שאני רוצה.
&nbsp
זה נמשך כמה שנים.
היה לי מקום בטוח.
המקום הבטוח היה פוגע בו זמנית.
לא יכולה לחיות עם זה

levshavur

New member
לא בטוחה האם הבנתי...

פנס שלום,
אני לא בטוחה האם הבנתי נכון, וזה בטיפול שמרגיש לך לא בטוח במיוחד שהיא אמרה שאת לא מביאה את כול החלקים שלך...
בכול מקרה לכולנו יש צד 'טוב' וצד 'רע', וזה מובן שהנטייה הטבעית היא להדגיש את הטוב...בדברים כואבים הרבה יותר קשה לגעת...
זה חבל שהיא לחצה עלייך...אולי הייתה לה כוונה טובה, אבל זה נראה לי שלא היה טוב לך שהיא אמרה את זה...
ולמה את חווה את המקום הזה גם כפוגע?
את מוזמנת לשתף עוד אם מרגיש לך...
לבשה.

TinaBa

New member
הכתיבה שלך נוגעת בי ממש.

באמת אי אפשר לחיות עם הידיעה הזאת. אני מכירה מאוד מקרוב את התחושה הזאת- זה מכה בי כל פעם שאני מבינה או שנאמרות מילים. וזה נורא. אי אפשר לנשום. אי אפשר לשאת את זה.
אז לא מדברים
ושום דבר לא קרה
ואם משהו כן קרה, אז זה כי איפשרנו.
&nbsp
ככה זה, זה בלתי נתפס. זה לא אמור לקרות. וכשזה קורה זה בלתי נסבל.
כל מה שאת מרגישה נורמלי והגיוני. המציאות היא הלא הגיונית והלא נורמלית. התהליך של הגילוי והעיסוק בשאלה מה בדיוק היה שם- הם מייסרים. היא שם כדי להחזיק לך את היד וללכת איתך צעד אחרי צעד בשביל האיום הזה. את לא לבד.
&nbsp
אין ברירה אלא להמשיך יקרה
אני פה
ומחבקת

לא יודעת

בסוף הפגישה אצל הפסיכולוגית, לא הבנתי איך אני יוצאת
היא רק אמרה שאם לא יהיה משהו דחוף נוכל להמשיך לדבר על זה בפגישה הבאה
ואני לא הבנתי איך היא חושבת שאני אשאר את הימים האלו
&nbsp
היא מכירה אותי כנראה בכל אופן יותר טוב משאני
אני בתוך בועה שלא באמת מאפשרת לי לראות, לחשוב, להיזכר
הולכת ברחובות ריקים לגמרי שמוצפים באור פנסים ולא מסתכלת לאן הולכת
הצורך להסתכל לצדדים מסחרר אותי
הצורך להציץ רגע החוצה, להזהר.
&nbsp
אני לא מכירה את הרחובות שמגיעה אליהם ורק ממשיכה באותו כיוון
ככה פשוט, זה מה שקורה לי
&nbsp
הכל מסתבך לי ובמקום שאני עכשו אני לא יכולה שלא להמשיך.
אין לי את האפשרות הזו סתם להשאר במיטה
אפילו כשחושבת על פציעה או מחלה יודעת מה המחיר של הצורך להתחיל את הדרך מחדש.
כמה קשה לחזור שוב למסלול
אז בכל הכוח נשארת וממשיכה באותו כיוון
וזה עובד כל כך טוב גם כשאני לא כאן ואולי בעיקר
&nbsp

למעלה