ארוחת ששי

• פותח הנושא CATS7
  • פורסם בתאריך

CATS7

New member
ארוחת ששי ../images/Emo71.gif

ארוחת ששי שניצלונים בציפוי שומשום חותכים את השניצל לרצועות 2X5 טובלים לפי הסדר בקמח מרמולייט - ביצה טרופה - שומשום מטגנים עד שהשומשום מזהיב שניצל ממולא (בשפה המקצועית נקרא "קורדון בלו") את השניצל משטחים דק (דופקים עם פטיש) מורחים שכבה דקה של חרדל דיז'ון (אני מכינה רטבים לבד ולכן איני בקיאה ברטבים נ"ג קנויים. אפשר פסטו, רוטב,פטריות וכו') מניחים פרוסת פסטרמה על חצי מהבשר ועליה פרוסת נקניק אחרת (כתף מעושן או תה או קוניאק וכו,) מקפלים את המחצית השניה של הבשר על הנקניק. טובלים ב - קמח מרמולייט - ביצה - קמח מצה (אפשר גם פרורי אורנים לדעתנו הכי טעים עם קמח מצה למי שנשאר מפסח) מטגנים בשמן. נראה כמו "סמבוסק" נהדר בתור מנת הפתעה אפשר להחליף את הנקניקים בכבד קצוץ, פטריות, עשבי תיבול וכל מה שעולה בדעתכם. מי שלא שומר כשרות אולי אפילו גבנ"צ. אורז צהוב 2 כוסות אורז כפית מלח כפית כורכום 2 כפות שמן 4 כוסות מים (ועוד קצת בשביל הפולניות...) לאחר הרתיחה לערבב עם כף אחרת האורז יוצא בגוונים בלונדיניים עד צהוב חזק. לבשל עד שהאורז מוכן. בגלל שההגשה מעניינת אותי לא פחות מהתוכן - אני לוקחת קערית (ליפתניה) ומכניסה אליה קצת בדחיסה את האורז, מיישרת למעלה ואז הופכת על הצלחת האישית. רצועות פלפלים צבעוניים היום בעידן הפלפלים הצבעוניים לוקחים 4 מכל צבע (אדום, צהוב, ירוק, וכתום) לא להיבהל זה מתכווץ בבישול מנקים היטב מהגרעינים וחותכים לרצועות לאורך הפלפל בעובי של 3 מ"מ בסיר עם מעט שמן מטגנים ומערבבים את הפלפלים - אין צורך להוסיף מים לאחר 20 דקות - להוסיף 2 כפות סויה 1 כף סוכר 1 כפית אבקת מרק לערבב היטב עוד 10 דקות בישול וזה מוכן

RT1236

New member
מה זה עוזר עכשיו? אין את החמרים ../images/Emo10.gif

למעלה