סינטה שיכורה עם ירקות מוקפצים
מצרכים ל-2 מנות 2 סטייקים של סינטה בקר טרייה מיושנת(250-300 גרם כל אחד) מעט שמן מלח גס,פלפל גרוס 10 גרם חמאה חצי כוס יין יבש בטטה גדולה חתוכה לקוביות של 1X1 ס"מ כ20 פטריות שמפניון טריות 6 בצלצלים 50 גרם חמאה להקפצת הירקות 2 עלי מרווה ענף קטן של רוזמרין מלח גס,פלפל שחור גרוס הכנת התוספות: שמים את קוביות הבטטה והבצלצלים במאדה,ומאדים כרבע שעה עד שהבטטה רכה מעט,מוציאים ושומרים במקום חם. ממיסים במחבת 25 גרם חמאה,מוסיפים תמרווה,רוזמרין והפטריות,ממליחים מפלפלים,ומקפיצים כמה דקות עד קבלת צבע זהוב,מוצאים מהמחבת ושומרים במקום חם. מוסיפים את יתרת החמאה למחבת,מוסיפים את הבטטות והבצלצלים,ממליחים מפלפלים,ומקפיצים כ2 דקות,מעבירים למקום חם. הכנת הבשר: מלהיטים מחבת כבדה לסטייקים,מוסיפים כמה טיפות שמן,ומחכים עד שהמחבת תעלה מעט עשן,מניחים את הסטייקים במחבת ל"סגירה" וקבלת גוון חום בהיר(כ 3דקות),והופכים לעוד 2-3 דקות(למדיום),מוציאים ומניחים במקום חם כ10 דקות. באותה מחבת מוסיפים תיין,מגרדיםאת תחתית המחבת בעזרת כף עץ,מוסיפים כפית דבש ממליחיפם ומפלפלים,שופכים למחבת את מיצי הבשר שהגירו בינתיים הסטייקים,מצמצמים לחצי נוזל.לאחר הצמצום מכבים את האש ומוסיפים את החמאה,מערבבים היטב. להגשה: חותכים את הסטייקים לרצועות,מסדרים בצלחת ולידם את הירקות,יוצקים מעט מהרוטב על הבשר.