אני מבינה שמדובר בצמחונים ולא בטבעונים
ומבחינת הלוגיסטיקה שלך, זה מאוד מפשט את המצב. לא ברור לי אם הם מן הצמחונים שכן אוכלים דגים, לצורך הדוגמא אניח שלא, ואם הם כן, אז יאכלו גם ממנת הדג.
הרעיון המרכזי, בעיני, שיקל עליך וגם עליהם, הוא להכין תפריט חג רגיל (בכמה אנשים מדובר בסך הכל?) ולהקפיד שהמנות הבשריות תהיינה מופרדות מן המנות הצמחוניות, למשל, לא להכין באותה התבנית את העוף ואת תפוחי האדמה.
אני מקווה השנה להכין בפורמט דומה ארוחת חג טבעונית (נהיה כ-25 איש, חלקם קרניבורים (מדרום אמריקה ממש
), חלקם צמחונים ואני טבעונית. אני מארחת), כלומר, הכל יהיה טבעוני למעט מספר מנות של בשר לטובת הקרניבורים. עדיין לא הכנתי את התפריט, אבל מנסה לחשוב עבורכם "בקול רם". אני משתדלת לתת כאן דברים שיקלו עליכם כמארחים, במובן שניתן להכין מראש ולא ברגע האחרון (מלבד סלטים):
נתחיל בסמלי חג למיניהם:
http://www.ayaskitchen.com/Article/AyasKitchen-Article_25.html
רובם טבעונים או לפחות צמחונים ורק הדג
לא, אז ממנו הם לא יאכלו.
תפוח בדבש
ושאר סמלי החג: אתם מסודרים, כולל
חלה עגולה.
סלטים
. זה, כמובן, תלוי במספר האנשים, אבל לטעמי סלט ארץ ישראלי אחד, אפשר עם רוטב טחינה בצד, סלט עם עלי חסה, שניתן לשלב בו רימון לכבוד החג, זה הבסיס ואם יש הרבה אנשים אפשרי סלטים נוספים (עגבניות עם בזיליקום ועוד, לא חסר). למי שרוצה להקל על עצמו או אם סתם אוהבים או אם יש הרבה אורחים אפשר להגיש גם סלטים קנויים נוסח חומוס, חצילים וכו'
מרק: אצלנו סבתא מכינה מרק עוף/ הודו לטובת אוכלי הבשר אבל נרשמת תמיד הצלחה אדירה גם למרק הירקות העשיר שהיא מכינה, עם המון ירקות שורש.
תוספות
: מגש עם תפוחי אדמה אפויים, אנטיפסטי, אורז חגיגי (אני נוהגת להכין אורז לבן במתכון רגיל ובקערה נפרדת להכין אגוזי מלך, צימוקים ושקדים שטוגנו קלות עם סילאן. זה מאפשר לילדים לאכול בלי פיצוחים ולכל מבוגר "להעמיס" כמה שהוא רוצה מן ה"שדרוג" ש"מחגג" את האורז. זה תמיד נגמר, למרות שאני מכינה כמות גדולה). אפשר ורצוי גם ירק מבושל כמו ברוקולי
או שעועית, אפונה וכו'.
וזהו. מעבר לזה, תוסיפו את מנות הבשר והדג עבור מי שכן אוכל.
קינוח:
מה שבא לכם
אני בעד פירות, ואפשר ברוח החג תמרים במילוי מרציפן (קליל להכין, אפשר מראש, תמיד נוחל הצלחה), וכמובן, אם הם צמחונים ולא טבעונים גם עוגת דבש או כל עוגה אחרת לא תהווה בעיה.
|בתאבון| ושנה טובה!