ארוחת ראש השנה

ארוחת ראש השנה

שבת שלום לכולם.
חיפשתי קצת ברשת ולא ממש הצלחתי למצוא. אני מתנצלת מראש אם יש איזה שהוא שירשור קיים ואני פותחת שאלה חדשה. כאמור, לא ממש מצאתי.
אחי הגדול ומשפחתי מגיעים אליי להתארח לראש השנה. אני לא צימחונית אבל אני רוצה לכבד אותם באורח החיים שלהם.
יש לכם רעיונות מה אפשר לבשל לערב החג?
מה אתם מבשלים לעצמכם?
תודה מראש

האמת שאני לא מבשלת לעצמי

אלא מתארחת במרכז ליוגה שבו אני פעילה ושם הארוחות הן צמחוניות. עד כמה שאני מצליחה לדלות מזכרוני לגבי מה שעושים שם, זה בעיקר תבשילי אורז למיניהם (אפשר להמתיק עם סילאן וצימוקים), תבשילי ירקות וקטניות, לזניה ועוד.

האמת היא שספציפית בראש השנה לי יש בעיה בעיקר עם הדבש, שממנו אני נמנעת לא רק בגלל העניין המוסרי אלא בגלל רגישות לדבש אבל אם האורחים שלך אוכלים דבש אני מניחה שלא תהיה בעיה.

בטח בהמשך יביאו כאן רעיונות נוספים.

שתהיה שנה טובה וחג שמח

אני מבינה שמדובר בצמחונים ולא בטבעונים

ומבחינת הלוגיסטיקה שלך, זה מאוד מפשט את המצב. לא ברור לי אם הם מן הצמחונים שכן אוכלים דגים, לצורך הדוגמא אניח שלא, ואם הם כן, אז יאכלו גם ממנת הדג.

הרעיון המרכזי, בעיני, שיקל עליך וגם עליהם, הוא להכין תפריט חג רגיל (בכמה אנשים מדובר בסך הכל?) ולהקפיד שהמנות הבשריות תהיינה מופרדות מן המנות הצמחוניות, למשל, לא להכין באותה התבנית את העוף ואת תפוחי האדמה.

אני מקווה השנה להכין בפורמט דומה ארוחת חג טבעונית (נהיה כ-25 איש, חלקם קרניבורים (מדרום אמריקה ממש
), חלקם צמחונים ואני טבעונית. אני מארחת), כלומר, הכל יהיה טבעוני למעט מספר מנות של בשר לטובת הקרניבורים. עדיין לא הכנתי את התפריט, אבל מנסה לחשוב עבורכם "בקול רם". אני משתדלת לתת כאן דברים שיקלו עליכם כמארחים, במובן שניתן להכין מראש ולא ברגע האחרון (מלבד סלטים):

נתחיל בסמלי חג למיניהם:
http://www.ayaskitchen.com/Article/AyasKitchen-Article_25.html

רובם טבעונים או לפחות צמחונים ורק הדג
לא, אז ממנו הם לא יאכלו.

תפוח בדבש
ושאר סמלי החג: אתם מסודרים, כולל
חלה עגולה.

סלטים
. זה, כמובן, תלוי במספר האנשים, אבל לטעמי סלט ארץ ישראלי אחד, אפשר עם רוטב טחינה בצד, סלט עם עלי חסה, שניתן לשלב בו רימון לכבוד החג, זה הבסיס ואם יש הרבה אנשים אפשרי סלטים נוספים (עגבניות עם בזיליקום ועוד, לא חסר). למי שרוצה להקל על עצמו או אם סתם אוהבים או אם יש הרבה אורחים אפשר להגיש גם סלטים קנויים נוסח חומוס, חצילים וכו'

מרק: אצלנו סבתא מכינה מרק עוף/ הודו לטובת אוכלי הבשר אבל נרשמת תמיד הצלחה אדירה גם למרק הירקות העשיר שהיא מכינה, עם המון ירקות שורש.

תוספות
: מגש עם תפוחי אדמה אפויים, אנטיפסטי, אורז חגיגי (אני נוהגת להכין אורז לבן במתכון רגיל ובקערה נפרדת להכין אגוזי מלך, צימוקים ושקדים שטוגנו קלות עם סילאן. זה מאפשר לילדים לאכול בלי פיצוחים ולכל מבוגר "להעמיס" כמה שהוא רוצה מן ה"שדרוג" ש"מחגג" את האורז. זה תמיד נגמר, למרות שאני מכינה כמות גדולה). אפשר ורצוי גם ירק מבושל כמו ברוקולי
או שעועית, אפונה וכו'.

וזהו. מעבר לזה, תוסיפו את מנות הבשר והדג עבור מי שכן אוכל.

קינוח:
מה שבא לכם
אני בעד פירות, ואפשר ברוח החג תמרים במילוי מרציפן (קליל להכין, אפשר מראש, תמיד נוחל הצלחה), וכמובן, אם הם צמחונים ולא טבעונים גם עוגת דבש או כל עוגה אחרת לא תהווה בעיה.

|בתאבון| ושנה טובה!

littlegem

New member
יש מצב לנתחי סויה?

זה מתובל אבל יש אנשים שלא נוגעים בזה במקל.

אם מדובר בצמחונים

זה כל כך קל ופשוט
והאמת שגם אם הם טבעונים זה סופר פשוט.
השאלה היא עד כמה את מוכנה להתאמץ במורכבות המנות
והאם משנה לך כשרות, כי אם הם צמחונים, את יכולה להכין פשטידה שתיים חלביות
רוב הקינוחים ממילא צמחונים/טבעונים, כך שבגזרה הזו אין בעיה.
תהיי ערה לא לבשל עם אבקת מרק בטעם עוף שאינה פרווה.
תעברי על המנות שאת מתכננת לחג
תורידי את הבשר ושות'
ולדעתי תגלי שאת נשארת עם מבחר לא רע בכלל של מנות טבעוניות /צמחוניות וסלטים.
תוסיפי עוד מנה -שתיים צמחוניות /טבעוניות ואת מסודרת.
במקום מרק העוף, את יכולה לגוון ולהכין לכולם מרק אחר, נראה לי כולם רק ישמחו לגיוון.

אני ספציפית בארוחות החג
תמיד
מאוד משקיעה
ומכינה מנות גורמה שבד"כ איני מכינה בשוטף
בגלל זה שאלתי עד כמה את מוכנה להשקיע.

ההשקעה יכולה לבוא לידי ביטוי מאוד בקלות.
למשל כשמגישים לכולם את המנה של הדג
לדאוג שתהיינה קציצות ירק כחלופה עבורם
עצם תשומת הלב לכך שלכל מנה שמוגשת לאוכלי בשר יש חלופה ראויה שמוגשת יחד איתה עבורם
עושה את ההבדל למאוד משמעותי.

כל הכבוד לך!
כן ירבו כמוך.

אני סתם זורקת פה כמה רעיונות
אבל יהיה יותר קל לעזור לך אם תגידי מרכיבים שבהם את רוצה להשתמש

מרק כתום עם חלב קוקוס וג'ינג'ר/ מרק ירקות צלול
לביבות פראסה
פלטת ממולאים// סלקים ממולאים בורגול/קינואה/גריסי פנינה // בצלים ממולאים אורז עם פירות יבשים
פטריות ממולאות בתערובת פטריות ובצל עם גבינות ואגוזים
סירות חצילים ממולאות גבינות ואגוזים
סלט עלי בייבי עם תאנים ורוקפור/// עם ענבים ורוקפור
פשטידת אגסים רוקפור ואגוזי מלך// קיש פלפלים ב- 3 צבעים הפוך - יוצא מרהיב, מצפים את התבנית בחתיכות פלפלים במגוון צבעים ואח"כ הופכים
גלילות של בצק עלים/ דפי פילו ממולאות עדשים שחורים ברוטב טחינה/ יוגורט
גלילות דפי אורז במילוי קישואים ועגבניות מיובשות ברוטב טחינה

איזה יופי. תודה רבה

הם צימחונים אבל לא אוכלים דגים.
מצד שני, חלי ממן מככבת אצלנו בבית. אז צריך לשים לב לאיזה אוכל יש בשולחן

יש גם ילדות וצריך לחשוב גם עליהן.
רק שאני לא אמצע את עצמי עם פסטה ותפו"א אדמה מוקרמים, כמו תמיד...

תודה לכולם

היי

יש פה אחלה מתכונים שיכולים להתאים לך http://sarah.vegan.org.il/
יש את הסלט פסטה- הוא די קל להכנה ועוד סוגי סלטים
אני ממליצה על המתכון הזה http://sarah.vegan.org.il/perfect-baked-tofu/
הוא ממש קל להכנה ולא דורש הרבה השקעה. הכנתי אותו אתמול ויצא ממש טעים, אפשר לאכול את הטופו עם אורז או פתיתים.
לי זה ממש נתן אווירת חג האמת

למעלה