ארוחת עשר

ארוחת עשר

אז איך אתם מתארגנים??? האם מחליטים ביחד עם הילדים מה לשלוח? האם יש תפריט קבוע ??? אני חוששת שתהיה לנו בעיה הוא לא ממש אוהב כריכים או בכלל לחם מאוד אוהב ירקות אבל לשלוח רק ירקות נראה לי לא מספק יש כאן למישהו ניסיון בלשלוח גביע גבינה/קוטג' ודומיו??? יש עיצות ?

מחשבות

New member
אני ממש לא שואל את הבנות. בדר"כ יודע היטב

מה אוהבות. זה יכול להיות טונה, גבינה לבנה, חומוס, קוטג', נקניק, סלט ביצים. מוסיף בקבוק מים ומשהו מתוק בדמות מלבן של בוטנים מסוכרים. לא עושה מזה עניין.

מחשבות

New member
הן לא אוכלות הכל. אבל הן תקבלנה רק דברים

בריאים כשההסתייגות האחת היא נקניק. זה לנשמה. הן לא תקבלנה שוקולד, אם כי שוקולד מריר הוא בעיני מזון בריאות אם נאכל במשורה.

רעיונות...

(אני פשוט רואה מה מביאים הילדים אצלי בכיתה):
חטיפי קורנפלקס
ארוחת בוקר של קורנפלקס שכוללת קורנפלקס וחלב (בהנחה שאין אצלכם ילדים עם רגישות לחלב ואז יהיה הגון להתחשב).
מלאווח
פיציות

מצטערת קורנפלקס זה לא אוכל

לפחות לטעמי לא! אצלנו בבית זה נחשב לממתק והם אוכלים את זה כשהם קמים בבוקר מלוואח ופיצות? איך אוכלים פיצה קרה (מלוואח עוד אפשר לעטוף) וגם שניהם מאוד לא בריאים כארוחה יום יומית

קורנפלקס

עם חלב זה בהחלט אוכל אצלנו. לא כל היום , אבל בתור ארוחת בוקר זה בהחלט נחשב ארוחה, ולפעמים כשלא מתחשק להם שום דבר אחר - הולך גם כארוחת ערב. לא מדברת על הקורנפלקסים הצבעוניים והמסוכרים. הרגיל כמו של פעם. אצלי הם אוהבים ירקות גם כנשנוש לפני הארוחה הרשמית, ולכן אם אכלו ירק וכעת רוצים קורנפלקס עם חלב - בעיני זה כמו לאכול פרוסת לחם עם גבינה וסלט. אצלנו הכריך זה עניין של תקופות, שבהן הילד שלי רוצה רק סוג אחד, כל יום. יש תקופה של גבנ"צ וקטשופ, יש תקופת חומוס, או תקופת קוטג'. כשהייתי שמה ירקות לא נהג לאכול.

מחשבות

New member
אם צריך לקחת מאכל אחד בעולם כולו ולתת

לו את כתר הרעל האולטימטיבי, הרי זה יהיה המלווח. אוסף של מרגרינה, סוכר, קמח לבן הוא אוסף רצחני וקטלני ואין לו ולו נקודת אור אחת. קורנפלקס, בתהליך ייצורו, הופך לאוכל שהבריאות רחוקה ממנו שנות אור.

רגע

אתה אומר שהבנות מעולם לא טעמו מלווח??? אני דווקא מכינה לעיתים רחוקות אומנם אבל מכינה מלוואח או ג'חנון מקמח מלא וניתן לרכוש כזה גם בעדן מרקט

מחשבות

New member
בטח טעמו, לא שזה איזשהו הכרח בחיים, את יודעת.

אבל אם מוסיפים לזה ביצה ועגבניות מגוררות, זה מעלה את הערך הבריאותי. גם קמח מלא, העמוס במרגרינה, לא יועיל כלל וכלל. אם אני בממשלה, דבר ראשון אני מוציא אל מחוץ לחוק את המרגרינה. אבל אצלנו עם הכשרות ועוני הכשרים, זה יהיה בלתי אפשרי.

מחשבות

New member
אצלנו בקרקוב לא אוכלים משהו קר כשהוא צריך

להיות חם ולא משהו בחוץ כשגם בבית הוא לרוב מלכלך. ובכלל, לא אוכלים הרבה כי אפשר להשמין ואז יש בעיות.

לאכול פסטה קרה עם האצבעות

זה לא מלכלך. ובשעת הדחק גם בן קרקוב גאה הופך ללבנטיני מן המניין. דובר על ילד שלא אוכל כריכים, לא?

מחשבות

New member
לא יודע. אפשר להוציא בן קרקוב מקרקוב,

אי אפשר להוציא את קרקוב מבן קרקוב.

אמאבולי

New member
הוא אוהב פירות? באיזה שעה הוא חוזר הביתה?

אם זה עד 13:00 אולי כן אפשר להחזיק על ירקות, פירות וחטיף אנרגיה? אין איזה ממרח שהוא כן יסכים בתוך לחם? אולי ממרח חרובים? ריבה? דבש? קטשופ? (
מגעיל לטעמי, אבל זה מה שהגדולה שלי התחילה לבקש...) גביע גבינה יכול גם להתפוצץ בתיק ולהשפך, וגם להתקלקל.

ה....

עניתי לך למטה משום מה חיברתי את התשובה של ההודעה שלך גם .. אכן אוהב קטשופ וחרדל + מיונז אבל שוב לא מדובר במשהו בריא כשהוא אוכל את הממרחים האלה בבית אני מתעקשת שזה ילווה עם משהו בריא

מחשבות

New member
לאכול רק את זה זה בטוח לא בריאות. אבל

קטשופ, אם מתעלמים מהסוכר, הוא בהחלט מזון בריאות.

נטלי22

New member
מה לגבי פיתות או לחמניות?

אולי זה קצת פחות בריא מלחם, אבל יש הרבה ילדים שלא יאכלו לחם אבל יסכימו לאכול פיתה או לחמניה. אנחנו מצאנו לאחרונה פיתות מקמח מלא, שמאוד טעימות לבן שלנו, וזה כנראה מה שהוא יקבל בכל יום לכיתה א'. הוא מאוד בררן, אז אני מניחה שיהיה לו יום אחד עם גבינה לבנה, מלפפון ועגבניה, ויום אחד עם חומוס, מלפפון ועגבניה (זה הדברים היחידים שהוא אוכל). הסכמתי איתו שאני מרשה שוקולד פעם אחת בשבוע (בד"כ ביום שישי). אחרת הוא היה רוצה בכל יום שוקולד... לגבי גבינות - יש היום גם גביעים בגודל קטן יותר, מעין גביע אישי, ואז זה יותר נוח לשלוח, עם כפית חד פעמית קטנה. בזמנו הייתי שולחת עם הבת שלי ענבים בתוך קופסא קטנה כדי שלא יתכווצ'צ'ו, וגם זה עבד יופי. מה עוד הוא אוכל בבית בארוחת בוקר/צהריים? מה היה אוכל בגן? אם נדע מה הוא מסכים לאכול אולי נוכל להעלות עוד אפשרויות...

למעלה