ארוחת ערב

ארוחת ערב

אז נכון שבפברואר היו 2 שרשורים כאלה, אבל מגיע הקיץ...
יש רעיונות מענינים לארוחות ערב?
ועדיף (מבחינתי) מתכונים שגם ילדים אוהבים :)

נטאשKה

New member
מה ההבדל מבחינתך בין ארוחת ערב לצהרים?

אני שואלת ברצינות.

בנוסף, תני כיוון. לכתוב האם יש רעיונות מעניינים לארוחת ערב, זה קצת כמו לכתוב, האם יש לכם רעיונות מעניינים למה אפשר לעשות עם אוכל

אני כן יכולה לציין שבקיץ וגם בכל עונה אחרת, אנחנו אוכלים עונתי. בקיץ האוכל קל יותר ויש פחות אוכל חם. יש יותר אוכל טרי נטו בצורתו הטבעית לעומת אוכל מבושל (כי מבושל זה סוג של אוכל נחמה וטרי זה קל יותר, כך לתפיסתנו). לתפריט נכנסים יותר שייקים, קוקטיילים, בירות ומשקאות קיץ קרים, לעומת המשקאות החמים של החורף.

ארוחת ערב- פחות תבשילים

אנחנו אוכלים באוחת הערב ארוחה קלה יותר- לא מבושל.
אבל הכוונה היתה שיווצר שרשור של רעיונות לארוחות ערב באשר הן, זה כמו לבקש מתכונים לקישוא, לא? כל אחד לוקח למקום שבא לו

נטאשKה

New member
לא ממש הבנתי את הכיוון שלך

וכיוון שמן הסתם לא אכתוב כאן כל מתכון קל שהוא לא מבושל שאני מכירה, אני רק יכולה להציע שתתני כיוון ממוקד יותר.

אצלינו אוכלים לארוחת ערב אורז, פסטה, קטניות, לביבות, קציצות, סלטים מבושלים וסלטים טריים, סנדוויצ'ים מושקעים, פשטידות/קישים/פאיים למינהם, ירקות בצורות הכנה שונות מטריים לחלוטין וחתוכים יפה, עד למבושלים בצורות שונות, מאודים ממולאים וכן הלאה, מעטפות ירקות, מאפים, מוקפצים שונים...

ladybug6

New member
בקיץ אני מעדיפה סלטים לארוחת ערב

לפעמים בליווי טחינה ולחם, לפעמים בליווי אנטי פסטי, לפעמים בליווי סלט עדשים קר עם לימון ועשבי תיבול, לפעמים עם קצת אורז שנשאר מהצהריים, לפעמים עם פחית שימורי עלי גפן..
לפעמים במקום סלט סתם כריך עם ירקות חתוכים ליד.
לפעמים פיתה קרועה בתנור עם קצת שמן זית וזעתר ושום, וטחינה או גבינת סויה ליד + ירקות קלויים/טריים.

אפשר גם סלטים חמים - פטריות וברוקולי מוקפצים במחבת עם רוטב סויה, תבלינים ובצל. או שעועית ירוקה מאודה קלות ומוקפצת עם אפונה וקוביות טופו.

אפשר גם חביתת קמח חומוס או לביבות מקמח חומוס על פרוסת לחם וסלט ליד.

אפשר סלט תפוחי אדמה במיונז עם אפונה, מלפפון חמוץ, גזר וכו'. זה סלט שהכי טעים לאכול פושר.

חומוס

ממשיכה את הקו הזה שלך
חומוס בגרגרים עם שמן זית מלח גס ופלפל שחור

לביבות מגרגרי חומוס מבושלים טחונים/ מעוכים עם תפוח אדמה מגורר וקמח חומוס/שבבי תפוחי אדמה

סלט חומוס ו- קינואה/ אורז שחור/ פסטה/ קוסקוס/ בורגול....עם המונמון ירוקים קצוצים בינהם נענע/ זוטה לבנה , עגבניות מיובשות, זיתים במלח וכחלק מהרוטב תרכיז רימונים/ דובדבנים במסורה לחדד טעם עדין

לצד צלחת ירקות צבעונית וטחינה ירוקה ולמי שחייב גם לחם

littlegem

New member
לסלטים, ירקות שיש

בעונה (תירסים?), ירקות חתוכים סתם אם או בלי משהו לטבול כמו טחינה ,פסטה קרה (סלט פסטה) או חמה עם פסטו טרי (שבקיץ כל המתכון שלו מתאים למה שמגדלים בישראל) אם יש מרפסת להוציא גזיה במקום להנות מהחום מהמטבח

למי ששאל\ה מה ההבדל בין צהריים ערב לבוקר אמא שלי אומרת שבקיץ אפשר לאכול בערב סלט עם הרבה בצל ירוק
שזה משהו שהיא לא תאכל בבוקר או באמצע יום עבודה.

לביבות וסלט

אצלנו אתמול היו לביבות חומוס ותפוחי אדמה עם כל מני סלטים קרירים במגוון טעמים. מי שחייב היתצתה גם קדירת אורז שחור ואדום אבל ממש לא חייבים

קישואים

לביבות עם צ'אטני מנטה

סלט עם עגבניות מיובשות ושומשום שחור

קוביות קטנות בתנור עם קוביות דלעת ופרוסות שום זילופי סילאן, מלח גס,

ראיתי שלא כתבו..אז..

צריך עוד אייקונים של פירות קיץ

את ה-
לא הוספתי בסוף
כי אבטיח כדאי לאכול לבד - ועדיף לארוחת בוקר או בוקהריים:) על בטן ריקה יחסית.

למעלה