ארוחת ערב שבת - חלבית

אני לא משאירה שקשוקה על הפלטה כמה שעות. שקשוקה

היא משהו שכדאי להכין בזמן קצר.
למה הכוונה דברים מעניינים עם אורז ו/או קטניות?

LIRY1

New member
ארוחת ערב שבת - חלבית

בקשת עזרה...
אני מארחת את ההורים שלי השבת, ותכננו ארוחת ערב חלבית/פרווה. ואין לי מושג מה להכין. (ארוחת צהרים אמ שלי מכינה - בשרי). נהיה 4 מבוגרים ו2 עד גיל 3
חשבתי מרק עדשים וירקות (טעים ומשביע) אבל אולי רק סלט ירקות!?
מה לגבי השאר? פשטידה? קיש? לזניה? אולי ירקות אנטיפסטי? לא בא לי משהו משמין מידי וכבד מידי. (זה ההורים שלי ולא שלו, אז לא משקיעה יותר מידי).
בהתחלה תכננתי ממולאים צמחוני, אבל אמא שלי אמרה לי עכשיו שהכינה ממולאים לצהרים...
בקיצור - אשמח להמלצות!

ועוד משהו - יש לי 2 בננות מידי בשלות, חשבתי על עוגת בננות/מאפינס - אשמח למתכון פשוט (אני לא יכולה להגעת בבננות, מגעיל אותי, אך הבנות ממש אוהבות, וגם בעלי ואבי), אז אולי זו תהיה עוגה נחמדה לשבת (אכין גם עוגת שוקולד או גבינה או עוגת טחינה. לא החלטתי מה בא לי)

אפיהיל

New member
פשטידת גבינה מתוקה או מלוחה. פסטה. פשטידת ירקות סוגים שונים
אפשר גם גראטן תפוח אדמה,
יש כל כך הרבה אפשרויות
כך שאת חייבת לכוון לאיזה כיוון ללכת

מרילין5

New member
אם לא בשרי אז הייתי הולכת על מנת דג טובה

למרכז הארוחה לצד תוספת וסלטים חיים.
בקינוח אפשר חלבי.

פשוט לא מצליחה לחשוב על פשטידה לערב שבת

עדיין לא מאוחר להתחרט ולעבור לתפריט בשרי, במיוחד כשאת מחפשת

משהו לא כבד ולא משמין. לדעתי האישית ארוחה חלבית בדרך כלל יותר כבדה ושומנית מאשר ארוחה חלבית.
ובמיוחד אם אין לך שום כיוון או רעיון, אז אולי תשני?
מצד שני, אם את רוצה אולי פרווה, יש הרבה אפשרויות (התחזית היא לכיוון קצת קריר אז סלט לא יעשה
את העבודה) - מרק כלשהו, תפוחי אדמה מוקרמים (טוב, הנה הלכתי לכיוון החלבי, אבל זה ממש שומני),
משהו מעניין מאורז עם כל מיני דברים בפנים. כדאי אולי משהו מקטניות שישלים את החלבון החסר בארוחה.
ואם את כבר חושבת על סלט ירקות בכל זאת, אז אולי פלאפל אפוי בתוספת טחינה וסלט? אולי איזשהו סוג
של קציצות או לביבות מירק או מקטניות או משקדים, עם מטבל יוגורט? או עם טחינה? אולי משהו מביצים?
שוב אני דואגת לחלבון. למשל תבנית או מחבת עם רוטב לשקשוקה, ובתוכו משקיעים כמה ביצים ומכניסים
לתנור לכמה דקות ואחר כך משאירים על הפלטה, מכוסה במכסה. ויש כמובן עוד אינספור רעיונות. מה הכיוון שלך?

LIRY1

New member
הכיוון שלך מעניין

בעלי צמחוני, ככה שבשבת עושים ארוחה בשרית אחת בלבד (גם כשלא מארחים, בעיקר בשביל הבנות).
חשבתי על ממולאים צמחוני כמנה עיקרית - אך כפי שכבר אמרתי יהיו ממולאים בצהרים, אז לא בא לי אותה מנה.
חשבתי על תפוחי אדמה בתנור - אולי שלמים ולהכין איזה רוטב מתאים? ולהכין לזניה (עם בטטות ומעט גבינות).
לא בא לי פסטה. אבל אולי איזו פשטידה מיוחדת או קיש טעים יכולים ללכת טוב (כרובית? ברוקולי?)

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קיש ירקות קלויים על בצק צ'ילי פריך -איליס הביאה לאחד

ממפגשי הפורום - כל כך טעים ומיוחד!

קיש ירקות קלויים על בצק צ'ילי פריך

לבצק צ'ילי:
240 גרם קמח לבן
160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית צ'ילי גרוס
קורט פלפל שחור
ביצה
2 כפות מים

לירקות:
חצי חציל בינוני פרוס
בטטה קטנה פרוסה
מלח גס לפי הטעם
מעט שמן זית
פלפל אדום מתוק פרוס
זוקיני קטן פרוס
חצי בצק סגול פרוס
10 עגבניות שרי חצויות

לרויאל שום ובזילקום:
250 מ"ל שמנת לבישול 15%
2 כפות קמח לבן
2 ביצים
שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם
חופן עלי בזיליקום קרועים גס
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מניחים קמח, חמאה, מלח , פפריקה צ'ילי ופלפל שחור ומעבדים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים פנימה את הביצה ומעבדים עד שמתקבל בצק , אם יש צורך מוסיפים את המים.
3. מאחדים את גושי הבצק לדיסקית אחידה , עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.
4. מרדדים את הבצק ומרפדים את התבנית . חשוב להקפיד על זוית 90 מעלות , לדקור את הבצק עם מזלג ולהכניס למקפיא לחצי שעה.
5. בינתיים לחמם תנור ל 170מעלות.
6. מניחים על הבצק נייר כסף וקטניות, אופים את הבצק כ10 דקות. מסירים את הקטניות ונייר הכסף וממשיכים לאפות כ5 דקות נוספות עד שהקלתית מתחילה להתייצב.
7. מצננים ומכינים את הירקות.
8. בתבנית תנור מפזרים את הירקות וקולים בתנור. כל ירק לפי הזמן המתאים לו.
9. מניחים את הירקות בשכבות על הקלתית, ושופכים מעל את תערובת הרויאל.
10. אופים את הקיש כחצי שעה או עד שהרויאל מתייצב והקיש זהוב.

הערות איליס:
* לבצק השתמשתי ב2 ביצים והוספתי טימין יבש.
* ירקות - הכנתי עם קישוא ולא זוקיני והוספתי טימין יבש על הירקות.
*לא היה בנמצא בזיליקום לכן השמטתי.

LIRY1

New member
צודקת. ובאת קשה לי עם כל הצמחונות הזו

בשבת בעיקר, ובאירוחים על אחת כמה וכמה...
אז זה מה שהכנתי (לא אידיאלי, אבל סביר):
מרק עדשים עם ירקות (אחלה חלבון ומשביע)
לזניה חלבית (המנה העיקרית)
נודלס מוקפץ עם ירקות
כרובית וברוקולי בתנור
תפוחי אדמה בתנור
אכין סלט אבוקדו, סלט חסה וטחינה
קינוח - עוגת יומולדת.

אכן לא מדהים... וקצת מתבאסת. מקווה ללקט עם הזמן מתכונים מעניינים שיהפכו גם ארוחה מחונית לטעימה ומשביעה וגם מיוחדת.

תודה בכל אופן על העזרה!

נראה לי שכדאי ללכת ביחד לדיאטנית מומחית (יש בכל קופת חולים)

כי גבינה ובצק ושומן זה לא מספיק לאדם צמחוני ועלולים להיות חוסרים.
חובה לשלב בתזונה יותר ביצים, קטניות מכל הסוגים, לדאוג לוויטמינים מקבוצת B וכו'.
זה אולי אפילו יותר חשוב מאשר להשביע.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת בננות בצפוי שטרויזל שוקולד-קינמון

בפעם האחרונה השתמשתי ביוגורט במקם שמנת ובכל זאת יה נהדר.

נושא : עוגת בננות בצפוי שטרויזל שוקולד-קינמון

(הערות שלי בשולי המתכון).

חומרים לעוגה:

100 גרם חמאה רכה
1 כוס (220 גרם) סוכר
2 ביצים גדולות
1 כף תמצית וניל
3 בננות בשלות גדולות*
1/4 כוס (80 מ"ל) שמנת חמוצה
3/4 1 (245 גרם) כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח

חומרים לשטרויזל שוקולד-קינמון:

170 גרם מיני שוקולד צ'יפס
1 כוס (120 גרם) אגוזי פקאן/מלך קלויים קצוצים גס**
1/2 כוס דחוסה (110 גרם) סוכר חום
1/2 2 כפות קינמון

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. לערבב היטב את מרכיבי השטרויזל ולהניח בצד.
3. לערבל חמאה וסוכר במהירות בינונית-גבוהה כשתי דקות, עד שהתערובת בהירה ואוורירית. להוסיף הביצים, אחת אחרי השניה, ולערבל לאחר הוספת כל ביצה. להוסיף תמצית וניל ולערבל.
4. למעוך היטב את הבננות ולערבב עם השמנת.
5. לנפות קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, להוסיף מלח ולערבב.
6. להפעיל שוב את המערבל על מהירות נמוכה ולהוסיף לתערובת החמאה את תערובת הקמח ואת תערובת הבננות לסרוגין. יש להתחיל ולסיים את הערבול בתערובת הקמח. לערבל אך ורק (!)עד שהעיסה אחידה-לא יותר.
7. לשפוך מחצית העיסה לתבנית מלבנית בגודל 33*23 סמ' *** משומנת היטב. לפזר מחצית מכמות השטרויסל על העיסה שבתבנית. לכסות ביתר העיסה ולפזר מעל את יתרת תערובת השטרויסל.
8. לאפות כ -35-40 דקות, או עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת נקיה . יש להמנע מאפית יתר (!).

מומלץ!

*השתמשתי ב 4 בננות.
**קליתי את האגוזים על חום גבוה כ-8 דקות לפני הכנת העוגה.
***לעיתים משתמשת ב 2 תבניות אינגליש קייק במקום בתבנית (בגודל המצחיק ואשר מצויה ברשותי) המצויינת לעיל -- התבניות הכילו את התערובת בנוחות והעגות ייצאו יפות וגבוהות. פשוט חילקתי את שלב 7 על שתי תבניות במקום אחת וזמן האפיה היה קצת יותר מ45 דקות.

מקור המתכון: 365Great Cakes& Pies, Carol Prage

LIRY1

New member
תודה

בטעות בעלי זרק את הבננות שרציתי להכין מהן את העוגה, אז השבת זה כבר לא יצא, אבל פעם הבאה

תודה ושבת שלום

אמרלדה

Active member
תיכנסי מדי פעם, יש רעיונות יפים לארוחות צמחוניות ומעניינות.

פשוט כשראיתי את השרשור הזה כבר היה לי ברור שהשבת שלך מוכנה...
אז בהזדמנות אחרת.
וחוץ מזה, התפריט בסדר גמור.
שבת שלום

LIRY1

New member
תודה

אני אכן נכנסת לשאוב רעיונות כל הזמן. תודה על ההזמנה
בכלל לומדת כל הזמן לבשל יותר טוב, יותר טעים ויותר בריא. ועכשיו גם יותר צמחוני

עם הזמן זה יבוא לי...
תודה

yela

New member
לא היה לי זמן להגיב לך לפני שבת אבל מנסה לעזור כי

רואה שאת די מתקשה עם המגבלה של הצמחונות.

אז אצלנו כבר יותר מ-20 שנה, בשישי בערב יש ארוחה צמחונית, כשליד השולחן יש כל מיני מוגבלי אוכל: צמחונים בלי חלבי אבל עם דגים, צמחוני עם דגים וחלבי, טבעונים ועוד... בקיצור - לכל אחד בשולחן יש את "הדת" שלו.
בגלל הענין של הכלים והמטבח בזמן הארוחה, לא כוללים בשר בארוחה הזו.
וכך, אוכלי הבשר מקבלים ארוחה בשבת בצהריים, זו תמיד ארוחה שהיא עם 1-2 מנות בשריות והיתר - תוספות וסלטים פרווה.

בסופו של דבר כולם יוצאים מרוצים: בגלל הארוחה נטולת הבשר בשישי, אפשר לאכול קינוחים ועוגות חלביות. ויש גם יתרון בזה שלא הולכים לישון עם בטן מלאה בבשר ואוכל כבד.

כדאי לנסות לקחת את המצב הזה לא כגזירה , אלא לנסות למצוא את ההיבטים הטובים. כל שינוי בחיים הוא סוג של התמודדות שאח"כ אנחנו מאוד גאים לספר שעברנו בהצלנו ואפילו טוב לנו. אולי את עצמך רגילה שבעבר תמיד אכלת בשר בשישי וזה שינוי גדול בשבילך. אבל בזוגיות ובמשפחה עושים הרבה דברים שנראים לנו קשים אבל בהשוואה למכשולים באמת קשים, שינוי כזה הוא ממש שטותי ולא שווה להתיחס אליו כאל סוג של אברסט שחייבים להתמודד איתו כל שבוע מחדש.

נסי לגבש סוג של מסורת ארוחה קבועה לכולם בשישי, אפילו אם יש אורחים. שכולם יידעו שזה המנהג שלכם ושיתרגלו לקבל את זה.
אפשר להכין בחורף מרק חביב שלא מכינים באמצע השבוע.
כמה סלטים פרווה שיוכלו לשמש אותך גם בשבת בצהריים.
אותו דבר לגבי מנות מבושלות של ירקות או פחמימות. אם את מכינה קינואה או אורז צבעוני, אפשר להשאיר חלק לשבת ולהוסיף לכל חלק איזו תוספת של ירקות או קטניה כדי לגוון.
אפשר ירקות ממולאים שיכולים לשמש לשתי הארוחות
אפשר לבשל עדשים שחורות : חלק להכנת סלט מעניין והיתר - כתוספת חמה לבשר.

לגבי דגים בשישי- יש לפעמים אורחים או אנשים שחייבים דג בשישי. במקרים כאלה מכינה: מאפינס של טונה, או קציצות דגים עם טחינה או ברוטב, או בורגרים של סלמון, או מנות אישיות של מוס טונה או סלמון, בקיצור, מנסה דברים שלא נראים ממש דגים ואז יותר נוח לכולם.

יש לי באיזה מקום רשימה שהעליתי בפורום בעבר, יש בה יותר מ-20 רעיונות למנות צמחוניות, פרווה, לא קשות להכנה. חלק אפשר להכין ולהקפיא וחלק להכין החל מיום רביעי.
מבטיחה לך שאחרי 3-4 שבתות כאלה, פתאום תראי שזה ממש לא נורא ולא תביני ממה נבע החשש שלך.
רק מקווה בשבילך שבעלך הוא רק צמחוני ולא "נודניק אוכל": צמחוני אבל בלי קישואים וחצילים
בב בלי עגבניות, בלי בצל, בלי ובלי ובלי.... יש כמה כאלה בכל משפחה וזה סיוט אמיתי לכל מי שמבשל.

אנסה לחפש לך את הרשימה, מקווה שתכנסי במשך השבוע ותראי.

yela

New member
הנה רשימה שהכנתי פעם למישהי....

רוב הדברים מכינה ללא מתכון מדוייק.

רשימת תפריט מנות פרווה

מתחיל להיות קריר, אז מרק כלשהו או אפילו שניים :
לא עדשים כי זה ארוע שמח!
מרק כתום מתובל טוב? או מרק מינסטרונה סמיך? מרק עגבניות/אורז? מרק אפונה עם קרוטונים?
שרשור מרקים: http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-1821-16098-22070492,00.html
=========
חמין טוניסאי צמחוני - מעולה ! או חמין אחר צמחוני (תפו"א, חיטה, חומוס, ביצים וכו')
מופיע בשרשור החמינים
============
תבנית עם פרוסות בטטה מוקרמות בטחינה
גלילי פילאס עם מלית ירקות של אגרולס + רוטב סויה או צ'ילי http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-1821-16098-13554115,00.html
טורטיות עם מלית מקסיקנית של שעועית וירקות + גואקמולה + סלט עגבניות/בצל/כוזברה
ירקות ממולאים עם אורז ועשבי תיבול
ירקות אנטיפסטי מתובלים יותר
פחזניות גזר / קישואים / פריות /בצל
מנה כפולה של פשטידת ברוקולי שלי, עם גרעיני דלעת למעלה
נודלס או ניוקי עם ירקות מוקפצים
תפו"א פוטטוס בתנור, או קיגעל תפו"א,
קציצות / מאפינס / לביבות ירקות
מטבוחה רגילה או עם חצילים
פרוסות חצילים מטוגנות ב"מעיל" ואפויות ברוטב עגבניות
שקשוקה רגילה או עם פרוסות חצילים
חריימה דגים או דגים מטוגנים עם רוטב בתוכם או בצד – הייתי הולכת על קציצות דגים ביצפר מושקעות , כי יותר זול ואפשר להכין הרבה קודם. להגיש קטנות כחטיפים או עם רוטב לטבול.
או קציצות טונה, אבל בטח ייצא יקר יותר כי צריך כמות.
משולשי דפי בריק ממולאים עם מלית של תערובת טונה פריקאסה טוניסאי או כל מלית אחרת מבוססת על תפו"א עם תוספות.
כמובן שצריך גם הרבה סלטים, בעדיפות כאלה שאפשר להכין יומיים קודם, כמו מטבוחה, סלט גזר חריף, סלט ירקות קלויים, כל מיני חצילים, חומוס/טחינה, ירקות חתוכים שאפשר להכין במגש יום קודם. ואיזה 1-2 סלטים טריים שחייבים. אפשר לחתוך יום קודם, לשמור בקופסא ולתבל לקראת ההגשה.

LIRY1

New member
תודה רבה לך!

על ההשקעה בכתיבת התגובה, וגם בתמיכה

בערב אעבור על הכל ממש, ואראה אם יש לי שאלות אז אציק לך... אבל כבר נתת לי רעיונות מעניינים וטובים. תודה
שבוע טוב

למעלה