ארוחת ערב משביעה

ארוחת ערב משביעה

שלום. בת שלי יונקת סדרתית !!! בת שנה ועשרה חדשים מתעוררת המון בלילה. בערב אוכלת. אך מעדיפה ירקות גבינה וכמעט ולא נוגעת בלחם ואח"כ מרבה להתעורר ליניקה מתישה. שמתי לב שלאחר אכילת פיצה בערב התעוררה מעט ליניקה. וכנראה שזה השביעה אותה. אז אם יש כם לארוחות בסגנון שמשביעות אודה כן. אגב לא אוהבת דייסה

אילתית 2

New member
ארוחות ערב לקטנטנים

אצלנו - בורקסים וליד ירקות וגבינות ביצים בכל מיני צורות - מקושקשת/חביתה/קשה וכמובן שוב ליד ירקות וגבינות פנקייקס פיצה - לא מחייב להכין פיצה כשאין זמן פיצה על פיתה/פרוסת לחם טוסטים לביבות ירקות שונות מאפינס - שי גבינות וירקות פשטידות פרנץ טוסט המון רעיונות לקחתי באהבה מהבלוג של ניקי ב המקסימה

2blikeangel

New member
גם אצלי עוד יונקת, בת שנה ושבע בקרוב.

הייתה מתעוררת המון בלילה (כל שעה בלי להגזים) עד שהחלטתי לשים סוף להתעוררויות בלילה. לא נתתי לה בלילה או לא נתתי לה נגיד כל שלוש שעות וזה עבד- התנגדה המון אבל בסוף קלטה וישנה רצוף יותר ואז האכילה שלה השתפרה לדעתי ביום כי היניקה בלילה נותנת לה כאילו את עיקר המזון ולכן הבת שלך לא רעבה ביום. וזה לא צריך להיות ככה. ארוחת ערב משביעה: אולי אם תוסיפי קצת קנמון טחון לדייסה היא תאהב? תינוקות אוהבים מתוק וקינמון זה תבלין בריא. אצל הבת שלי כל ערב אני מציעה לה משהו אחר כי היא לא אוהבת אותו הדבר יותר מדי ימים ברצף. ניסית חביתה? הבת שלי שונאת ביצים אבל מקושקשת מסכימה לאכול- ובלי מלח בחביתה- מלוח לא עושה לה את זה. תראי אני לא יודעת מה לייעץ לך עם מזון כי כל ילד זה אחרת ואת כותבת שהבת שלך לא אוהבת הרבה דברים. אני חושבת שהפתרון באמת להפסיק להאכיל אותה בלילה או להפחית את זה מאוד ואז היא תהיה רעבה ביום ואולי תאכל טוב יותר. ומשם תוכלי להתקדם בלתת לה ארוחות ערב משביעות. היא אוהבת פירות? אפשר בארוחת הערב עם יוגורט. כדי להגיע למצב של הפסקת יניקה בלילה תתני לה בערב מה שהיא אוהבת- שיהיה ירקות וגבינה- העיקר שתלך לישון שבעה ואז יהיה לך יותר קל נפשית להתמודד עם הבכי שלה בלילה
הייתי שם ואני יודעת מה זה... אבל זה שווה את זה- אחכ היא ישנה טוב יותר וגם את, וסוף סוף תתחיל לאכול קצת יותר טוב ביום כי היא תדע שבלילה אין יותר או יש פחות מהרגיל.

2blikeangel

New member
ועוד משהו קטן

איך שהפסקתי להניק בלילות,אחרי שהיתה בת שנה, החלה לישון טוב יותר בלילה.במקום לקום כל שעה קמה עכשיו פעמיים בלבד ולפעמים מצליחה להרדים אותה עם בקבוק מים ואם אני רואה שלא מצליחה אז מניקה. הפעם היחידה שמניקה אותה כל הלילה זה אם היא חולה. ושמעתי סיפורים דומים אצל מניקות אחרות שהיה שיפור בשינה איך שהפסיקו להניק. כנראה יש משהו בהנקה או הקרבה לאמא שגורם להם להתעורר יותר.

../images/Emo24.gif

אם זה לצערך הרב, אז אולי כן כדאי לעשות צעדים לכיוון של הפסקת הנקה. אני תומכת מאוד גדולה בהנקה, בוודאי שבגילאים הצעירים, אבל כל עוד גם האמא נהנית מהעניין - בכל גיל, ובטח שבטח בגיל הזה שבו הנקה אינה בסיס המזון שלהם. בכל מקרה, לא כתבת מה היא אוכלת במשך היום, אבל התזונה שלה אמורה להיות מבוססת כמעט לחלוטין על מזון אחר שהוא אינו הנקה, ואם זה אינו כך, זה משהו שמצריך שינוי. בתיאבון

בנוגע לארוחת ערב, שמתי לב שהיו תקופות

שהילדים בגילאים האלה נהיו פשוט יותר רעבים. אז הנה כמה רעיונות: האם היא אוכלת ביצה (קשה, חביתה או מקושקשת) בערב? אפשר להוסיף סוג אחר של פחממות כמו פסטה, פתיתים, אורז... אם יש לך אפשרות (כוח וחשק) שתהיה פשטידה בערב. כל מיני דברים שאפשר להוסיף בשביל "לעבות" את ארוחת הערב.

למעלה