אם נתעלם מהאפשרות שהיא תנשוך אותך
כל עוד אתה לא מתכוון להאכיל אותה בכוח (לדחוף לה את המזלג לפה), והיא יושבת (או עומדת) באותו הזמן, אני לא רואה הבדל משמעותי בין זה לבין אכילה רגילה (לפחות במחינת סיכונים).
בכל זאת כמה טיפים (לא מנסיון):
כדאי לוודא שלא מדובר באוכל חם מדי (תבדוק עם האצבע)
או חריף מדי (אני מניח שאני כבר יודע אם היא אוהבת חריף. אם לא, פשוט שלא יהיה אוכל חריף)
כמובן לוודא אלרגיות (בלי קשר לאזיקים)
כדאי להכין קשית לשתיה. במקרים של תנוחות פרט לישיבה- קשית מתקפלת (תודה לדן)
יהיה קשה להאכיל אותה מרק. אולי אפשר לנסות גם פה קשית?
תחתוך לחתיכות קצת קטנות מהרגיל, עד שתראה שנוח לכם.
ארוחה רומטית לאור נרות יכול להיות בעייתית אם הנרות בינכם. שב לידה, כדי שלא להפיל את הנרות...
לגבי אופן הקשירה/אזיקה:
מקדימה- היא תוכל לאכול לבד את רוב המאכלים. יהיה לה קשה לחתוך דברים אם השרשרת של האזיקים קצרה.
מאחור- לא יהיה לה נוח להשען אחורה על הכסא (יכול להיות שזה מה שתרצה ויכול להיות שלא).
מאחורי הכסא- תלוי בכסא. יכול להיות שהיא לא תוכך להתקרב למזלג כשאתה מגיש לה, והאוכל ישפך. שוב, יכול להיות שתרצה את זה.
אפשר גם לקשור לה את הידיים לצדדים, זה פותר את ה"בעיות" הנ"ל (כל יד בנפרד למוטות של המשענת, או לרגל האחורית של הכסא)
אפשר גם לקשור לה את הידיים מקדימה אל הברכיים. זה מחייב אותה להשען קצת קדימה (אם יש לה שרפרף לרגליים, הברכיים שלה יכולות להתקע בשולחן מלמטה), אבל היא עדיין תצטרך שתאכיל אותה. או שהיא תאכל מהצלחת, כמו כלבה (לא לפה כיוונת את השאלה, אבל זו עדיין אפשרות נחמדה).
|בהלצחה|