ארוחת ליל סדר במרקש

ארוחת ליל סדר במרקש

המשפחה שלי מפוזרת (כמו של רובנו) בעולם. באפריל 2009 החלטתי לקבץ את מי שירצה לבוא ולהיות ביחד במרוקו שבוע. נכון זה עוד רחוק אבל מרוב התרגשות התחלתי כבר לבדוק מה האפשרויות כי זה יכלול את ליל סדר. מצאתי שהקטע הקשה ביותר יהיה למצוא קייטרינג עבור ליל הסדר ל 25 אנשים במרקש. מי מכם שהיה במרקש יודע על מסעדה יהודית או משפחה יהודית שיהיו מוכנים לבשל עבורנו את ארוחת ליל הסדר. מודה מראש ומבטיחה לספר איך היה. מיכל 0546244664

אמרוקאי

New member
Palmier Club - אם כי לא ברור

אם נסגר בינתיים:
4 Rue Allal ben Ahmed Marrakech, MOROCCO phone: +212 (0) 44 42 25 37 fax: +212 (0) 44 42 25 37​
מסתבר שקיים בסיס נתונים שלם (שניתן לחפש בו) המרכז מסעדות כשרות ברחבי כל העולם. wan
פאיין נתינה? כּאתעארף האד למודע?

wan

New member
ועוד איך מכירה

והרב מקסים מרוקאי חבדניק. הרב אברג'יל עם מבטא קנדי כבד. והטבח? הודי,הוא גם הגוי של שבת. הוא ומשפחת ומתגוררים בחצר בית הכנסת.יש גם מכולת כשרה ושחיטה של עופות בכל יום רביעי. מממ והבשר המעולה מגיע היישר מאוסטרליה -בקר,וכבש. גם גבינות. האוכל שמוגש בחגים תלוי במ י שכרו לחג,בדרך כלל הרבה אוכל הודי . ובחגים נשות הקהילה ממוצא עירקי מתגייסות גם לבישול עדתי... יש שנ יבתי כנסת דרך אגב. אך רק זה שהבאת אליו קישור מפעיל מטבח כל השנה. השני רק בחגים

אמרוקאי

New member
מרוקאי חב"דניק??? ../images/Emo12.gif

זה עוד כלום! חכי עד שתשמעי על חב"דניק שהוא גם מרוקאי וגם... רוסי!
טוב, הרב החב"דניק המקומי לא בדיוק נולד ברוסיה, הוא נולד בקזבלנקה, אבל הוא מתהלך עם שם משפחה (יהודי) הכי רוסי שיכול להיות (רמז: מתחרז עם "פּוּטִין"). אביו הגיע בשליחות חב"ד לקזבלנקה, הוליד שם את בניו ובנותיו, חינכם כיאה למשפחה חסידית - ובדרך גם ספגו תרבות ושפה מרוקאית. צריך לשמוע איך הרב הזה, שמתפלל את כל התפילה במבטא אשכנזי קפדני ("תּוֹרַס אֱמֶס" = תורת אמת), מנגן את קידוש ליל שבת בלחן המרוקאי העתיק שגדלתי איתו... מנפץ את כל הסטריאוטיפים (או שלא). אצלנו, אגב, הקהילה האורתודוקסית קטנה כל כך - שאין בכל המדינה אפילו מסעדה אחת כשרה לרפואה...
ערכי חיפוש במנוע שצירפתי בהודעה הקודמת ותיווכחי בתופעה המופלאה הזאת. יאללה - חתזנה דבה באס נרזעו לכדמה...

orly99

New member
אין כל בעיה ...

אם תרצי אוכל לעזור לך ולקשר אותך עם האנשים המתאימים במרקש. להתראות אורלי

תודה אורלי אשמח אם תוכלי לקשר אותי

עם המתאימים ביותר למשימה. מבחינתי זה לא מוקדם מדי כי אצטרך לעשות תיאומים רבים נוספים עבור המשפחה כולה.

ד קובי

New member
שלום מיכל

להבא אנא השתדלי שלא לפרסם כאן או בפורום אחר מס' טלפון למען הזהירות והבטחון שלך. אין לדעת מי קורא את הפורום (יש אנשים סמויים שיכולים להציק). עדיף להעביר במסר אישי לדעתי

A N N 7

New member
מרקס? ג'מע אלפנה?

יא מראקס יא סידי כולו פראחביק? כך למדתי לאהוב את עיר מולדתו של אבי זל עליו השלום. אבי היה בדרן. גדול מהגדולים של הקומיקאים בכלל ובמרוק. היו משלמים לו רק שיגע. לבדר. אבל הכול באהבה. חזקה ואם רוצים לדעת מה עשה אבי שנולדתי . תנו תגבה ואני אספר? יום טוב לחברים שלי כאן ובעולם

שרונהה

New member
נשמח לשמוע מי היה אביך ומה הוא עשה

אם הוא היה בדרן גדול, מעניין לשמוע עליו

למה לדבר בעבר כשיש עתיד

אבא שלי פיראט. סתם, יורד ים. לא בדרן ולא בן בדרן וגם לא ממרקש אלא מסאפי ואני נולדתי בקזה ועליתי ארצה בהיותי בת 5 אימי נולדה במרקש וסבי היה סוחר (נשוי חמש פעמים). עליתי ארצה בעליה הגדולה של 1956. ולכל הסקרנים הכל אמת. אשחרר עוד פרטים אם תעזרו לי עם ארוחת הסדר במרקש.

A N N 7

New member
באמת? מעכלת בקושי. אין עתיד בלי עבר ואין עבר

בלי עתיד... הזכרונות הם ההווי והם הכול איך נתן למחוק זאת מה לא ברור ואת או אתה מגיע כאן עם מטען . ונותר למה ולמה? קצת הגיון לא מזיק לאף אחד. וכן יש גם לספר על ליל הסדר במרקש רק שאני ממתינה לחנוקה שלי?

A N N 7

New member
כן שרונהה בקייף.

אבי ( זל') הוא התחתן בגיל מבוגר יחסית כי היה חי לבד בודד בקזבלנקה . כי היה חצי יתום. מצד האם הסבא התחתן שוב? ולסיפור אמיתי ומהול בצחוק. ביחד.הוא עבד כמו מלצר וגם מכול המתבקש במסעדה=( שם המקום- קפה אספרנסה) שהיא להרבה אנשים פופולריים. ? טוב כאשר אני נולדתי. הוא היה הכי שמח. כי שמי על שם אימו סבתי גם זל. ואז אמר יש לעשות בריתה כמו לבן. כי לבת יש שוני מי שמחת הברון? נכון זה לדורי דורות? טוב הוא רוצה לתת גיבוי לבריתה. ופחד שלו יגיעו כול החברים והאומנים. של חגיגת החפלה? והרוב שאל זה בן או בת פחד להגיד בת אמר בן. והלך לבית הכנסת לבקש את הכסה לאליהו הנביא. ואמר לשכנה שלי יש בן אני הסנדק. באמת היה בן לשכנה אבל היא לא קיבלה את הכסה עד שהמסיבה שלי? תעבור והכול באים המכובדים הזמרים הגדולים סמי למוגרבי. בכבודו או בעצמו. ומסיבה התחילה . ויש השואלים מדוע אין מוהל? ו ואני בכול שמלת הברית לבושה. וכולם ממתינים. אמר להם אבי התחילו כי גם לשכנה יש ברית. נכון רק לא באותו יום החגיגה גולשת והכול חם ושמחים. אבל היו כאלה נודניקים. נו איפה המוהל שאלו. אמר להם יש טעות זה בת אבל אתם רוצים אז אני אהיה לעוד ברית תחתכו אותי. והכול יעבור בהלכה. כדין וכדת? והכול צחקו ושמחו וגם וויתרו כי היה בת לשמחה . והוא נימהל לתוך השמחה. זה חלק קטן בסיפורים. יש עוד הכול בשלב שלב. מקווה שהיה בזה גם קצת הומור. והכול בא על מקומו? עכשיו שרונה תדמיני לך הכול בשפה שלנו ואז בה הצחוק הגדול. חני אגב אבי קיבל מתנה אחרי 3 ברונים טובים האחים שלי . יש לי עוד מצד האם והם אחים שלי לכול דבר.

שרונהה

New member
חחחחח עבד על כולם../images/Emo6.gif

סיפור נחמד סיפרת חני. אהבתי מאוד וכל הכבוד לאבא שלך שלא ויתר ועשה לך מסיבת בריתה מלאה באורחים ובשמחה גדולה.

A N N 7

New member
ממי שרונהה את צדקת אבל זה מכוח ההומור?

היה לו כוח מגנתי בהומור. וכך החבר האח הכול לא ידע מתי הוא אומר אמת? אבל זה שקרים לבנים- טהורים. עוד סיפורן קטן. מהאב הכי אהוד אגב כול יפו מכירה אותו ועד לקנדה . הסיפור הוא על חמור. לאבי היה חמור? והוא היה מאוד ממושמע. עד כדי כך. שהכול חשבו שהוא אנושי היה שולח אותו לשוק לבד להביא דברים. היה היה מוסר גם מכתבים לנמען. אבל רק שאבי היה נותן הוראה. וכך החמור נתן רושם גדול על מעשיו בא ידיד של אבי ושאל אותו כמה אתה מוכר לי את החמור. אמר הגבתי אתה רוצה אותו? עם השרות שהוא נותן או בלי זה למען ההומור. אמר הידיד רוצה אותו עם כול המעלות ?שלו. טוב ננסה תן כך וכך סכום. ואבי מסר לו את החמור הבנדם אכן סחב את החמור. עד למעונו? ורצה להתחיל לקבל ממנו את שרוטב? אמר לחמור אני גם רוצה לשלוח מכתבים וקניות מהשוק. שמח החמור? על הבקשה- כך הוא היה קשור. החמור הלך למסימה. רק שהכתובת חזרה הייתה לבית אבי? החמור אצל בעל הבית ולא חזר לאותו קניין? בא אל אבי להודיע לו שהחמור ברח. אמר לו אבי לא ברך. הוא לא הבין אותך טוב אז חזר אלי. הוא האמין לו בוא ננסה שוב? והחמור שוב חזר לאבי גם אחרי הניסוי השני. די מעס בוא האיש ושאל את אבי אנה הגיד לי את האמת מה הסיפור של החמור. רק לך הוא שומע אמר לו אבי כן. איך תן לי הסבר ואני מוותר על כספי. אמר לו זה הסוד אני לוחש לו באוזן? זה הסיפור ושוב הכול בהומור מבית אבי זל

A N N 7

New member
שרונהה. האם יש עתיד שהוא לא מהול בעבר?

העבר שלי הוא הכי עשיר היה שם אדם הכי מקודש לי והוא אבי שלי והוא לא מת הוא בעולם האמת. אנחנו בעולם השקר. איך אדם יכול לבנות עתיד בלי כול הזכרונות היפים הגדולים והחזקים כמובן. יש למחוק רק זיכרון רע ותו... וגם אמר הקדוש ברוך הוא אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב. וכך הם ימי חיינו לע ועד עולם. שרונה מתוקה- אני מצדדת בשרשור שלי כי אין אני רוצה לחשוב על דעה שלילית. מבקשת סליחה ממך ואת מבינה למה כתבתי תחת. שמך כי את המבינה כאן לכולם. חני טוב לך

wan

New member
איזה רעיון מדהים מפגש משפחתי במרוקו../images/Emo99.gif

נסי ליצור קשר עם בית הכנסת במרקש. הם בוודאי יוכלו לעזור לך לאתר מבשלת. עד כמה שזכור לי יש מבשלת מרוקאית מוסלמית מקומית שמבשלת לבאי בית הכנסת.(נכנסתי אליה למטבחה הקט בחצר בית הכנסת)בדיוק היו סירים על האש..עם ריח משכר...של מטעמים . כך שלא חייבים לשכור מבשלת יהודיה. אולי מוסלמית שמצויה ברזי הבישול המרוקאי -יהודי ,ויש כאלה לא מעטות שם. אין לי ספק שM הדרך תוכל לעזור לך בענין. תפני גם ללה כהינא- זהו ניק שגלש פה בפורום- גם היא מדריכה במרוקו אול י גם היא תוכל תעזור לך.תגיד ישהמליצו בתרבות מרוקו
וברוכה הבאה .
נשמח לשמוע דיווח מהארוחה ואם אפשר גם צילומים ...אהה וגם תפריט.

למעלה