ארוחת יום שבת

limim

New member
אח, כמה שזה מוכר../images/Emo10.gif

אני כבר רגילה לחזור עם כאבי בטן ושלשולים מסופ"ש אצל חמותי. לא די שהאוכל שהיא מבשלת מסתכם בעוף שרוף ושמנוני ואורז תפל, אלוהים יודע מה היא שמה שם (ואני מעדיפה לא לדעת) שגורם לי בכל פעם לכאבי בטן. אני לא מעיזה לברר לגבי התבלינים ומקורם (ומאיזו שנה
) ופשוט מבררת האם יש קמח או פירורי לחם ("אבל שמתי ממש מעט") ואוכלת מה שאפשר. היא כזו "רגשי" שאני לא מעיזה להביא אוכל משלי (מלבד פרוסות לחם/פיתות/פריכיות) והיא אפילו נפגעה כשהצעתי כמה פעמים לבשל בעצמי לכולנו כדי "להקל עליה". גיסתי יותר מתחשבת ודואגת לידע אותי מראש, כשאוכלים אצלה, במה יש קמח או פירורי לחם, אבל זה גם לא בטוח ב-100%. לפחות אצל המשפחה שלי האוכל גם יותר טעים וגם לרוב יותר מתחשבים בי...

כמי2

New member
אנשים יכולים להיות ממש צרי

אופקים והחמות שלך נראית לי לא בדיוק "רגשי" אלא מפחידה היא צריכה קצת הצבת גבולות באיזה צורה שמתאימה לך. אני מקוה שאני לא פוגעת פשוט לא מובן לי. מה זה "שמתי ממש מעט" זה ממש כמו "שמתי לך קצת רעל אבל רק קצת וממש לא אכפת לי שתהיי חולה מזה".

CATS7

New member
למה שלא תפגעי בבטן הרכה שלה ???????..

תסבירי לה שאם תאכלי תרגישי כל כך רע שאח"כ במשך שבוע הבן שלה יצטרך לטפל בבית/כביסה/קניות/בישולים/ילדים/נקיונות/בנקים/סידורים ועוד דברים להעמיס עליו בקיצור לא יהיה לו זמן אליה... אין אמא (נורמלית) שתסכים.

נועית7

New member
פעם הבאה את מוזמנת אלינו

רק 20 דקות דרומה ושפע של אוכל נטול במטבח!

ענתלו

New member
צריך קצת מזל בחיים

אני לא מאמינה שנפלת על כזו חמה,דווקא את הבשלנית הדגולה? תביאי אותה אליך לאיזה שבוע של קורס מזורז אצלך. אני בכול מקרה לא הייתי מתחשבת בהעלבויות שלה אלא בבטן שלי.(ומביאה אוכל טעים ומשובח מעשה ידי להתפאר) אני לא רוצה להשוויץ אבל לי יש חמות מדהימה שהעבירה את כל הבית שלה לנ"ג.(כולל כול יום שישי ארוחת ערב מלאה לכל המשפחה 14 איש) .האמת שלי אין מה לקטר שתי המשפחות משני הצדדים נערכים מראש ודואגים ליידע אותנו (שלא נביא אוכל מיוחד) . אמא שלי מכינה לנו אוכל לכול השבוע(נ"ג), חברה שלי לקחה על עצמה את אפיית הלחם (בהתנדבות) וחמותי אחראית על הספקה שוטפת של עוגות ועוגיות נ"ג כך שיחסית הסתדרתי בחיים.

shavririt

New member
המוטו של חמותי-"לא לעשות עניין"..

אם צריך לבשל נ"ג- אין בעייה, מבשלים "לילדה" נ"ג. פשוט מאד. דווקא כמי שעברה את השואה כילדה, ואת שנותיה הקשות של המדינה כאמא צעירה, היא אומרת ש"אפשר להסתדר בכל מצב עם קצת רצון טוב"..כמה שהיא צודקת !

למעלה