ארוחת החג שלנו

ארוחת החג שלנו../images/Emo9.gif

הכנו ה-מ-ו-ן אוכל, כיאה לישראלים טובים. צילמתי את רוב הדברים שהכנתי , חלק לא צילמתי פשוט כי נגמרו לי הסוללות ועכשיו אני צריכה להטעין מחדש
על כל פנים, צילמתי ממש הרבה. ואני חייבת לומר לכם שאני ממש מסירה את הכובע בפני כל אלו שטורחים ומצלמים לנו את היצירות ואפילו כל שלב ושלב של אופן ההכנה. נראה לי שחצי מהזמן עבדתי וחצי מהזמן ניסיתי לצלם שיצא ברור! אז הנה התמונות.. מתנצלת מראש על איכות חלק מהן. בחיאת, צילום (מסתבר..) הוא לא הצד הכי חזק שלי

קצת כבוד לעדה התימנית../images/Emo6.gif

זה לא ממש לארוחת החג, אבל אמא שלי הכינה פיתות אז החלטתי לעשות תמונה כזאת של אוכל תימני. הייתי אמורה להוסיף ירקות חתוכים וכל מיני עלים שמכרסמים תוך כדי- אבל התעצלתי.. על כל פנים, יצאה לי תמונה נחמדה.

DUKASIT

New member
רקדנית כל כך יפה ../images/Emo13.gif

אין לי מה להגיד
פשוט מקסים. חג שמח

מבט לתוך הפשטידה

ירוק= ברוקולי עם שמיר קצוץ כתום= בטטה וגזר עם תיבול של שום "לבן"= תפוחי אדמה עם בצל מטוגן. אמרתי כבר שיצאה טעימה?

כמה חרוצה את והכל מעוצב כל כך יפה

אפשר מתכון של פשטידת שלוש הצבעים תודה

פשטידה פרווה בשלושה צבעים

אין כמויות מדוייקות(מצטערת..), תלוי בכמות שאתם רוצים לעשות: מהכמויות האלו יצא לי תבנית אינגליש קייק ו-4 פשטידות אישיות שהכנתי בכוסיות כאלו חד פעמיות: 1. שכבה לבנה- להרתיח 2 תפ"א די גדולים ולמעוך לפירה. לתבל בבצל מטוגן - כמות לפי העטם האישי. אגב, לי יצאו מין נקודות שחורות כאלו כי נשרף לי הבצל
2. שכבה כתומה- 2 בטטות די קטנות + 1 גזר - להרתיח ושוב למעוך לפירה, תיבלתי בשום כתוש 3. שכבה ירוקה- חצי שקית של פרחי ברוקולי משקית קפואים של סנפרוסט (אני משתמשת גם בטרי, אבל הצבע שלו היה חלש אז לקחתי קפוא)- שוב להרתיח במי מלח עד להתרככות, לסחוט היטב ממים ולתבל בקוביה-שתיים של שמיר קצוץ. את כל הפירה-אים האלו תיבלתי במרק עוף, מעט פלפל שחור, ביצה אחת לכל צבע , 1 כף קמח וכן 1/2 כף מיונז לערבב היטב, ואם דליל כזה אז להוסיף מעט קמח. לסדר את השכבות בתבנית משומנת ומקומחת קלות, ליישר כל שכבה לפני הנחת הבאה ואז לאפות בתנור עד שמזהיב קלות. לתת לה להתקרר ולהתייצב לפני שחותכים. בתיאבון

שטרודל פרומעז(סליחה פירגה../images/Emo4.gif)

התעלצתי ללוש בצק אז הכנתי עם בצק עלים פיזרתי בשפע עגבניות מיובשות קצוצות מעורבבות עם בזיליקם ושום כתוש יצא מעדן אמיתי. פירגה- רעיון גאוני. הגבינה הזאת כ"כ טעימה כשהיא חמה.. משהו.

הרגת אותי איזו הפצצה טעימהההההההההה

YYY איך שהכל נראה
והפשטידה בצבעים משגעת יאמי
מהר מהר את כל המתכונים כולל הבצק של הסלסלות. הכל נראה יאמייייייי

pirge

New member
סולחת../images/Emo6.gifתכיני פעם עם המקורי../images/Emo3.gif וגם

להגיד לך,שישבתי ליד המחשב בסבלנות ובהנאה,ולא רציתי שייגמר לעולם. איזה חגיגת מטעמים נפלאה.

סלט פטריות אדום

שחלקן עירבבתי עם גמבה מטוגנת (ככה אמרה לי זאת מהדוכן של הסלטים בשוק ברחובות) וחלקן אשים חמות על צלחת חומוס

למעלה