ארוחת בקר מלון בראשית

גסטרו

New member
ארוחת בקר מלון בראשית

ילדת יום ההולדת גרה במצפה רמון (עד סוף החדש) ולכן עלה במוחי הרעיון לנצל את חופשת החג לחגוג במצפה רמון בארוחת בקר במלון בראשית. היו מאד נחמדים בטלפון וסיים מסרון מסגן מנהל המסעדה שאישר את הארוחה , כתב שאפשר להגיע עד 9 או אחרי 10.30. הגענו ב 10.15 והכניסו אותנו ללא בעיות (תוך גיהוץ כרטיס האשראי)

חדר אוכל מרווח , ריהוט בצבעי אדמה, מזנון עשיר מאד אבל בשל גודל או קוטן המלון- מאד קומפקטי ולא מצריך התרוצצות (כמו דן אילת ,להבדיל ) . מלצרית התיצבה מיד ושאלה אילו חביתות נרצה ואילו תוספות והגישה אותן אחרי כ 20 דקות , החביתות היו החוליה החלשה - שלי קצת מרה עם עשבי תבול שלא בקשתי , המון בצל שלא טוגן (בקשתי בצל ופטריות- לא היו פטריות ) . במלונות שמכינים את החביתה מול עיני - אנ מפקחת על הליך ההכנה

גם שתיה חמה מוגשת עי המלצרית, תה בקומקום חרסינה עבה , קפה מצוין

ומה היה לנו ? מבחר לחמים ולחמניות טריים (השמועה אומרת שמכינה האופה ממאפית לשה במצפה) , מגוון מיצים- מיץ גזר , תפוזים ,אשכוליות אדומות , לימונדה וגם מים קרים
ריבות תוצרת המקום- תפוזים, עגבניות שרי, אגסים, תאנים , ממרח חלבה אורגני
דגים כולל סלמון מעולה (שניגמר הכי מהר אבל היה מילוי חוזר) , זיתי קלמטה , זיתים ירוקים מתובלים , טחינה ירוקה וטחינה גולמית , מבחר גבינות כולל קצ'וטה, קממבר עם פקאן, תום שחת ועוד - שילבתי בצלחת גבינות וריבות -נפלא!
כל מיני סלטים כולל קפרזה עם מוצרלה אורגנית
שקשוקה ירוקה ושקשוקה מנגולד, חומוס עם פול ורבעי פיתות, מאפים חמים - מאפינס, פוקאצ'ות , פנקייק
רק סקצית המתוקים קצת אכזבה- קרואסונים- אחד היה מצוין השני לא אפוי מספיק, היו קרואסונים במילוי שוקולד שאזלו (לא אגרנו בזמן...) עוגת גבינת שמנת שלא היתה טעימה לי,שני מיני עוגות גבינה בכוסיות

בסך הכל מזנון מגוון , הנוער התעלף - משפע ומעומס ובטח שכחתי חלק מהמבחר . השרות היה מצוין עם פניות חוזרות של המלצרית לתוספת שתיה חמה

התאוששנו בישיבה במרפסת של הלובי עם מבט למכתש ואחכ - בלובי עצמו בפינות ישיבה בצבע סגול מיוחד. לא הייתי מגיע לשם ללינה -אחרי שעה מיציתי את השלווה והנוף והמחירים שם ...

המחיר 150 שח לסועד . היה שווה .

oreldi

New member
יופי של דיווח

אני מכיר עוד אנשים שאהבו מאוד את האוכל במלון.
נקרא מצוין ומיוחד

horseradish

New member
נשמע נהדר ולא שגרתי

בהחלט אופציה לבדוק כשנוסעים למצפה רמון (לבושתי מעולם לא ביקרתי).

רעיון נפלא. בזמנו בדקתי אפשרות לנפוש שם

אבל הם היו מלאים וכך נבחר מלון נחשולים. המצחיק - מחיר לחדר בבראשית עם ארוחת הבוקר הזו היה יותר זול מהמחיר בנחשולים...

גסטרו

New member
ובראשית יקר מאד....אגב הוא מורכב ממבנים

פזורים בשטח חלק מהחדרים בקומה שניה עם גרם מדרגות די ארוך עשוי מעץ. יש מכוניות קטנות כמו במגרש גולף שמסיעות אותך (הסיעונו מחניה לפתח הלובי, בחזור הלכנו ברגל) וכאורחת- בכל פעם לחכות להסעה..לא נראה לי. אבל גם התאור שלך על נחשולים הוציא כל חשק
ידיד של הבת שלי שעבד (עבודה מועדפת ) ספר שהמלון תמיד מלא ונחשב לאחד הריווחיים בארץ.

גם נחשולים מפוזר ושם אין רכבי גולף...

כשהייתי לאחרונה בתאילנד היה לנו מלון מקסים על צלע הר וגם שם התניידנו ברכבי גולף. ממש לא הפריע, צלצלת להזמין ותוך דקה הם הגיעו. אבל שם השירות ממש לא כמו בארץ.

מיתר44

New member
דרומית לאשדוד נפתחו לאחרונה שני בוטיקי לחם

לשה במדבר - במצפה וברוייטמן - באילת. שניהם אופים לחם ארטיזני המבוסס על קמחים מלאים ושמרים טבעיים. שניהם שוקדים על חינוך הציבור לצרוך לחם בריאות (ללא קמח לבן וללא תוספים בלתי רצויים ללקוח). אשמח לקבל התרשמותך מהלחם.

גסטרו

New member
את הלחם של לשה אכלתי גם בהדסער במצפה ואהבתי מאד

אחת הבעיות בככר לחם במלון הוא המאמץ הנדרש לפריסתה עם סכין לא הכי חדה ...פרוסה אחת שאכלתי -לחם עם גרעיני חמניות על הקרום ,היה טוב מאד והעדפתי לחמניות שקל יותר לחצות.

אגב, בכפר סבא יש מאפיה בשם ליאור- הוא מכין את הלחם לחלק ממלונות ישרוטל (כרמים , רואיל ביץ תל אביב ועוד) וכשנה מוכר גם לקהל הרחב. לחם הדגנים שלו מעולה ואם מחכים שעתים מיציאתו מהתנור - נפרס במכונה ....

אבל אין כמו הביגל במיתר

Mickey מאוס

New member
נשמע טוב (לנו הייתה חוויה הפוכה ביערות הכרמל)

נשמע ממש מעניין, אבל אולי המחיר קצת מופרך מידי.
אנחנו היינו בתחילת יוני האחרון ביערות הכרמל ושם אפילו יקר יותר מבראשית. זה היה בדיוק כשסבתא רותרות פרסמה את הביקורת על נחשולים וממש הזדהיתי עם מה שהיא כתבה. האוכל היה פשוט על הפנים (ונהנינו מארוחות מארוחת הבוקר אפילו במלונות שלושה כוכבים באילת).
כך שאני כבר לא אתן עוד צ'אנסים למלונות היוקרה של ישרוטל, אבל נחמד לשמוע שלפחות במקומות אחרים זה לא המצב.

גסטרו

New member
לא הייתי שנים ביערות הכרמל אבל שמעתי

רק טובות על האוכל שם ממש לאחרונה....ואת אומרת שההיפך ?

אני גם שמעתי חוויה לא כל כך טובה מחברים...

אמרו שהמקום הדרדר ביחס לביקורים קודמים שלהם..

Mickey מאוס

New member
ביום שה

הייתה שם איזו ארוחת ערב בסגנון ארגנטינאי,מעין בופה, כנראה שכך זה פעם בשבוע.
אין דרך אחרת לתאר את האוכל פרט למתחת לכל ביקורת. הבשר היה קשה, מלא בסיבים וסחוסים,הסלטים סתמיים במקרה הטוב.(עברו כמה חודשים אז אני לא זוכרת בפירוט). פשוט צחקנו...
בבוקר למחרת- באנו בתחושה של " אי אפשר להרוס ארוחת בוקר", מסתבר שאפשר. היה דל, ושוב פשוט לא היה מה לאכול. האוכל מאד מאד אסתטי, מנות קטנטנות ומקושטות, אבל ממש לא טעים. בשלב הזה החלטנו לקצר את החופשה שהזמנו מיומיים ליום (סך הכל את המלון עצמו ממצים מהר מאד ולאוכל מבחינתנו יש משקל רב- על אחת כמה וכמה כמשלמים 1600-1700 שח ללילה). העזיבה המוקדמת התאפשרה רק בזכות העובדה שאני סובלת מבעיות די רציניות של שיווי משקל ושכמות נכבדת מגרמי המדרגות במלון ללא מעקות (לבריכה למשל לא יכולתי ללכת לבד ודבר כזה לא קרה לי בחיים, בכל מקום יש מעקה למדרגות... גם אנשים מבוגרים לא יכולים לרדת במדרגות ללא מעקה זו הנגישות הכי בסיסית).
דווקא ארוחת הצהרים האחרונה שאכלנו לפני העזיבה הייתה הטובה ביותר. הפעם המנה העיקרית הייתה בהגשה לשולחן ולא בופה ובראשונות אני זוכרת שמצאתי גרסיני שטבלנו בצנצנת קטנה של יוגורט ועגבניות ונהנינו. גם העיקרית שלי (קבב דגי ים ביוגורט) הייתה טובה והעיקרית השנייה (טורטיליני גבינה כלשהי) הייתה בינונית ולא מיוחדת אבל אכילה בהחלט.
זה ממש הרס לי את יום ההולדת- בשנה הבאה- רק מסה. לא עושה יותר ניסיונות.
אחר כך קיבלתי מייל אוטומטי, הם ביקשו חוות דעת, כתבתי להם הכל ולא קיבלתי אפילו תגובה.

החתולית

New member
חברה שהתה בבראשית לפני חודש

ודיווחה ניסים ונפלאות על המלון ועל האוכל.
&nbsp
חבר שהיה ביערות הכרמל בחודש האחרון היה מרוצה מאד, גם מהאוכל וגם מהפעילויות שהוצעו לאורחים.

Czerniak

New member
שמח לשמוע - פחות החוויה שלי

יצא לי לאכול בבראשית מספר פעמים גם בבוקר וגם בערב. תמיד ללא אירוח במלון. אני פחות התלהבתי - יש שם עיצוב של לכאורה מטבח פתוח בפועל מדובר בסתם קישוטי סירים תלויים, ארוחת הערב סובלת מתחלואי מרבית המלונות (קינוחים פרווה, אווירת חדר אוכל) ובארוחת הבוקר אני לא זוכר משהו מיוחד (פרט לחמאה באריזות של תנובה
). אכלתי ארוחות בוקר טובות בהרבה בבתי מלון אחרים (הרודס וקרלטון תל אביב לדוגמה) ובטח בבתי קפה וזאת מבלי לדבר על המחיר. מה שכן - הלובי של בראשית לקראת שקיעה הוא פגז - נוף, מחירים סבירים למנות ביניים, אחלה למי שעובר באזור.

גסטרו

New member
חלפה שנה וחמאת תנובה עדין שם אבל פרט

לזה המבחר היה מגוון מאד , ויש לי נסיון רב בארוחות בקר בבתי מלון בארץ (כנסים, כנסים)
פרט למאפין שוקולד (שנשכח במטבח ולא נלקח לילדים) לרוחת ערב לא בא אל פי דבר אחרי ארוחת הבקר הזו . לדעתי מבחר הגבינות והסלמון היו גולת הכותרת וגם הריבות ...

החתולית

New member
איזו חמאה כשרה אפשר להגיש במלון?

האם יש חמאה איכותית כשרה שמיוצרת בכמויות שרשת מלונות יכולה לרכוש?

Czerniak

New member
שאלה טובה

אני מניח שיש פיתרון - בשופרסל ניתן למצוא חמאה צהובה מדי פעם (ע"פ משקל באריזה שקופה), וכמו כן בהרודס ובקרלטון למיטב זכרוני גם הייתה חמאה צהובה. (במצפה הימים אני בטוח שלא - אבל הוא אומנם לא כשר). גם בניכוי החמאה לא זכורות לי ארוחות הבוקר בבראשית כאחת הטובות - סלטים ודגים זה כיף ונחמד אבל לא היה שם שום מאפה חם/קינוח טעים במיוחד. וזה עוד לפני שקלול המחיר - 300 ש"ח לזוג. ההמלצה שלי לארוחת בוקר במצפה (רלוונטי רק בחמישי/שישי) לקחת מאפים מלשה, קצת ירקות מהסופר, פינג'אן ולשבת על שפת המכתש.

החתולית

New member
השאלה אם נוסף לצבע יש גם הבדל בטעם

צבע, כידוע, אפשר להוסיף לכל מאכל.
&nbsp
קניתי כמה פעמים את החמאה הצהובה על המשקל בשופרסל, ואני זוכרת שהיה לה טעם דומה לחמאה הרגילה של תנובה.

למעלה