ארוחת בקר בלחם ארז

ארוחת בקר בלחם ארז

אתמול עברה טראומה על כוחותינו. הגבר שלי, איש צדיק וירא חוק, נעצר ע"י שוטר תנועה בטענה שדיבר בפלאפונו ללא דיבורית. הגבר הזדעדע מעצם המחשבה, והראה לשוטר בדבקות רבה את האוזניה הצמודה אליו. כנראה שהדבר ערער רק במעט את בטחונו של השוטר, שדרש לראות רשיונות, והגבר שלי- כזכור צדיק וגו'- שלף והראה. השוטר לקח, הסתכל, הסתכל שוב- ועיניו אורו באושר. רשיון הנהיגה של הגבר פג לפני כחצי שנה ולא חודש (לא בכוונה, באמת שלא ידענו). תשאיר את הרכב כאן, הוא הורה לגבר, ותזמין לעצמך מונית הביתה. הגבר הסתכל ימינה ושמאלה, האיילון געש סביבו. כאן כאן ? הוא שאל. לא כאן, בחניון הקרוב, אמר השוטר, והושיט לו זימון למשפט (נובמבר, אם שאלתם - טחנות הצדק...). בשלב הזה אני הוכנסתי לתמונה. לא תאמיני מה קרה לי, גנח הגבר לשפורפרת הפלאפון, ובעוד אני מדמיינת תאונות עקובות מדם, סיפר לי את כל הנ"ל. אני לא יודע איפה אני, אני לא יודע לאן אני נוסע, את חושבת שישללו לי את הרשיון ? התואר (שעוד אין) בפסיכולוגיה והאסרטיביות שירשתי מאבא נכנסו לתמונה. תעצור איפה שאתה, אני כבר מגיעה, הוריתי לו ודהרתי על אוטואי האדום אליו. בנבכי יד אליהו מצאתי גבר על סף דמעות. שכנעתי אותו לנהוג אחרי הביתה, למרות שהשוטר אמר לו לא. הבטחתי לו שמחר אני אטפל בהכל, רק שיבוא. הוא נהג 70קמ"ש עד הבית, ואז התכרבל מול הטלביזיה, כשאני מלטפת את ידו בעדינות ומבטיחה לו שלא ייתנו לו נקודות על העבירה הזו. הבוקר הסעתי אותו לעבודה (הוא תורן עד מחר), ואז התקשרתי לשותפתי לאוכל ע' והודעתי לה שאני צריכה ארוחת בוקר של בנות. כי אין כמו ארוחת בוקר בכדי לפרוק קיטורים על גברים ולתת תחושה שהיום, בניגוד לאתמול, יהיה טוב ויפה. משיקולי קרבה נבחר לחם ארז ברמת החייל, אני באוטו האודם וע' ברגל, עם שירה בעגלתה. הגעתי ב-09:30, בפנים ישבו שני זוגות. עד שנעזוב, שעה אח"כ, המקום יהיה מלא עד אפס מקום. מלצרית מקסימה התלבטה איפה יהיה הכי טוב להחנות את העגלה של שירה, הסכימה לקחת ממני הזמנה לפני שע' הגיעה, אבל הבטיחה לחכות עם הביצים עד הרגע האחרון. לחם ארז מציעים כמה דילים לארוחת בוקר - ארוחה מלאה אישית (36 ש"ח) או זוגית (74 ש"ח), או קומבינציה צנועה יותר שאת מחירה שכחתי, וכמובן מבחר מאפים ושתייה סתם. כיוון שאנחנו שתיים, והזוגית לא רק שעולה טיפה פחות משתי בודדות, אלא גם מכילה עוד סוג גבינה ואיזשהוא דג, הלכנו עליה. אז מה קיבלנו ? צמד ביצים לאישה (לא יודעת, הצחיק אותי לכתוב את זה). אין מה להגיד, ביצים. אבל אני חייבת לציין שהעין ההפוכה שלי יצאה פשוט בול. ליד הביצים - סלט שרי וארגולה ברוטב וינגרט, קצת דהוי ורך, אבל לא ברמה היסטרית. הרוטב חביב. אוסף כוסיות קטנות שהכילו: - לבנה טובה, אני מאוד אוהבת את הלבנה של ארז ! - חמאה רגילה - ריבת משמשים חביבה - ממרח שהיה בין איולי למיונז עם תבלינים, לא ממש התאפסתי. - מטיאס בשמנת, לא טעמתי לא מדווחת - טיפה זיתים ושלושה כדורים פיציים של מעין מוצרלה - לחם משני סוגים, אחד רגיל ואחד עם חצילים - שתיה קרה וחמה, ולזכותם ייאמר שהקרה כוללת קפה קר, גרניטה קפה או לימון ומיץ גזר סחוט טרי, מעבר לסטדנרט. החיוב הסופי כלל עוד 2ש"ח אבטחה (1ש"ח לאיש, עם הבטחה בחשבון שמותר להגיד לא), השירותים נקיים אך פשוטים, נראה לי קצת צרים לכסאות גלגלים אבל מעבר לכך נגישים. בכניסה למתחם יש שלוש מדרגות בלי מעבר נכים קרוב, אבל אני מאמינה שיש אחד כזה בסביבה ואז כל המקום נגיש. כאמור, עד שסיימנו המקום התמלא, האוירה הייתה של בית קפה משפחתי ונעים של שישי בבוקר, השירות היה אדיב ומהיר. הארוחה עצמה אמנם לא הייתה בסטנדרטים הרגילים של ארז, אלא ארוחת בוקר פשוטה נטו. לא גאונות קולינרית, אבל ממש כיף ליום שישי, טרם עיתוני השבת. וזה היה בדיוק מה שרצינו. על חביתה ביתית מנחמת, לחם וחמאה ישבנו וקיטרנו על הבעלים, ההורים שלהם והעבודה. תהינו איך בדיוק זוגות צעירים אמורים לשרוד במדינה הזו, לגדל ילדים ולהתפרנס בכבוד. ובעיקר חיפשנו דרכים איך להפוך את הגבר שלי לילד רע, כזה שנוסע בלי רשיון אבל עם כבוד, כזה שמסתכל לשוטר בלבן שבעיניים בלי להרגיש אשם, ובעיקר כזה שלא עושה לאשתו דום לב בטלפון היסטרי מיד אליהו. ע', אגב, הציעה בגדי עור. אני הלכתי על עגיל באוזן. אם למישהו יש עוד הצעות, אשמח לשמוע.

liti

New member
לא נעים,

אבל תתנחמי בזה שהגבר עסוק בהצלת חיים כך שאין לו זמן להתעסק בענייני בירוקרטיה
מאוד נהניתי לקרוא את הביקורת ואת הסיפור המקדים (למרות האירוע הלא נעים) שהסביר בדיוק למה הארוחה הזו הייתה כל כך חשובה. נראה שהארוחה של ארז ממש משתלמת, בפרט שהתמורה נשמעת מגוונת ומעבר לסטנדרט. ואגב, לא סיפרת איזה רופא הוא, כי אם הוא מהאלה שמתעסקים עם סכינים ואיזמלים אז אפשר לוותר על העגיל באוזן ועל בגדי העור. בטוח יש לו צד אפל נסתר המוסתר מאחורי חזות הילד הטוב...

meravbr

New member
נהנתי מאד לקרוא את הביקורת,

ואת הסיפור המקדים. נשמע שהיה לכם כיף... א. הבוקר אצל ארז אכן סטנדרטית אך מהנה... עזבי להפוך את הגבר לילד רע, אחרי החתונה הם תמיד נהפכים לילדים קטנים ומפונקים ממילא

עמית@

New member
התחיל קשה

אבל נגמר ממש טוב. חבל שארז לא הולך על הצדדים החזקים שלו ולא מנפיק ארוחות בוקר שיכלו להכניס אותו לספר "מועדון ארוחת הבוקר" (הוא יכל הרי להכין פוקאצ'ות חמימות עם חצילים ולבנה- או עם ביצים- או עם תפוחי אדמה- או פלטות מאפים אישיים כמו בקופי בר- חבל נורא!) אבל החברה והקיטור נשמעים ממש ממש בול
אני אגב- מציעה הארלי דיווידסון ורישיון של "מלאך גיהנום"

זה מזכיר לי את 2 השוטרות הקשוחות

שעומדות מדי יום ביומו בצומת טאגור/אינשטיין ועוצרות, תוך כדי סיכונן האישי, עבריינים/יות כבדים/ות שעוברים את מעבר החציה באור אדום. חשבתי שבזאת שוללים לאדם את "רשיון הולך הרגל", אך טעיתי, הם נקנסים ב -180 שקלים חדשים
. איזו עבודת קודש...!
האמת, שלדעתי, כבר מזמן לא רואים שוטרינו היקרים, שחלקם (אחד אני מכירה באופן אישי) עובדים באמת קשה, את ההבדל בין עיקר לתפל. חבל
.
חוצמזה, אחלה ביקורת, אם כי אחרי הסיפור המרגש, שכחתי איפה אכלתם
זו ההזדמנות להגיד בפעם ה-100 כמה אני אוהבת לקרוא את הסגנונות השונים של כל אחת ואחד פה ולציין כי "דבר המבקרת" נעלמה ואני דורשת שתוחזר לאלתר. זהו.

רומי 007

New member
ארז

האוכל די פשוט אבל תמיד טעים וטרי. מצטרפת לחבל הגדול על כך שלא השכיל להפוך את ארוחת הבוקר שלו למשהו יותר מעניין. ועם זאת - מקומו כחלוץ הלחם כל כך חשוב שהכל יסולח לו. מישהו יודע אם יש שם עדיין את מנת הקלמארי השלמים בתחמיץ?

Lear22

New member
סיפור קורע לב

אבא שלי לעומת זאת קיבל דו"ח השבוע כי דיבר בלי דיבורית על האופנוע שלו. האמת מגיע לו. לגבי ארז, לי זכורה ארוחת בוקר של יום שבת שלא המריאה יותר מידי, ולכן לא חזרנו עליה. מה שכן, אני שמעתי שהכי טוב לאכול בסניף בהרצליה, שהוא בעצם סניף הבית של ארז בו הוא עצמו מבשל את המנות ויותר "מפוקח" על ידיו. מישהו יודע משהו על זה?

למעלה